Синдикатите от "Мини Марица-изток" готвят протести

Настояват за спешна среща с премиера Борисов
Обновена: 20 авг 2020 14:40 | 20 авг 2020 14:40, Камелия Цветанова
51
Синдикатите от "Мини Марица-изток" готвят протести
Снимка: Мини Марица-изток

Синдикалните организации на КНСБ и „Подкрепа“ в държавните „Мини Марица-изток“ поискаха спешна среща с премиера и ясни гаранции за бъдещето на енергийния комплекс. Те обявиха и готовност за протести.

Миньорите са притеснени от намаления добив на въглища с 25 процента тази година заради свитото потребление на електричество, което ще донесе по-ниски приходи и ще доведе до неизпълнение на инвестиционната и ремонтна програма.

Наско Митев от КНСБ бе категоричен, че ще искат ясни гаранции за бъдещето на комплекса "Марица Изток" от премиера.

"Първата седмица на месец септември имаме заявен браншови съвет. Ще искаме да присъства и господин Борисов. Няма да скрия това, че казват да излизаме в момента на улицата", каза той пред БНР.

Бисер Бинев от КТ "Подкрепа" допълни, че синдикатът иска ясно и точно на политическо ниво да бъде гарантирано поне 15-годишно бъдеще на мини "Марица Изток".

Синдикатите са изпратили писмо до Министерството на енергетиката и Българския енергиен холдинг, в което настояват за заем от 50 милиона лева за мини "Марица Изток" или вдигане на цената на въглищата от 77 до 86 лева за тон условно гориво. Това ще даде и нужната стабилност за тази година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА!
6
3
 
30
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До 2-3 години започва затваряне на рудниците, ТЕЦ -2минава на газ и съкращаване на половината персонал.Това вече е прието. Истината е ,че там има страшно раздуване на кадрите, голямо крадене и голямо клатене на краката-карат го по соц . модел. Заплатите са необосновано високи,2/3 са с измислена гимназия и едвам могат да се разпишат.Много прости** и нагли бачкатори, но раят им е на свършване.
5
1
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ХМ!! Единственото което разбрах и то явно е "Държавна Тайна" е че- Българите икономисват ТОК!!! Ами нали говорехте за саниране -за Енергиина Ефективност?? Сега ще се окаже че подари спадът на Потреблението на ТОК (както с горивата от дълги години) Трябва да Увеличите цените !! Объркана Държава !! По Празници вместо да намалят цените - ТЕ ги ВДИГАТ (Великден и т.н.) Държавата на ПАРАДОКСИТЕ! ГАЗПРОМ ВИ НАМАЛИ ГАЗТА С 1 ГОДИНА НАЗАД - А ТОПЛОФИКАЦИЯ БУРГАС МИ ПРИСПАДНАХА ОТ СМЕТКИТЕ САМО 30ЛВ!!!
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикатите ще живеят дотогава, докато има държавни предприятия със стотици хора. Лесно му беше на Тренчев преди години - от Кремиковци винаги можеш да изкараш десетки хиляди на протест. Сега от частния бизнес какво ще изкара на улицата? Не им пука за работниците и никога не им е пукало, а за собственото си оцеляване. Пожизнена благинка на поста. Мандрата свърши. Само квотите за парникови газове са стотици милиони годишно. Наши пари!!! Да се преквалифицират, не са богопомазани.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви протести бе синдикати?Мариците отровиха района.Да се закриват вече. Стига са горели ***.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тия ще го дрънчат, а тулупа нали е дашен ще си плати такса спокойствие с общите пари.
1
1
 
16
 
! Отговори
Toyotko Temelkov преди 3 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕ малко са 20 %Искайте вдигане до края на годината с поне 60 %. Нека има повече за кражба на гърба на всички нас, които работим и плащаме данъците си с частните фирми.Кви са тея 20 %. Друго си е да има цели шкафове за крадене. КЪРЛЕЖИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!