Най-сериозният проблем - медиците, които да се грижат за болни от вируса

Здравният министър смята, че оставките в Дулово са недопустими
52
Най-сериозният проблем - медиците, които да се грижат за болни от вируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заболеваемостта от COVID-19 в България в последните седмици е намаляла с 47,5 на сто в сравнение с предходен период. Данните са на Европейския център за контрол на заболяванията, каза пред журналисти в Бургас министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Още по темата
Той посочи, че към момента най-сериозен е проблемът с персонала в медицинските заведения, който да се грижи за хората с коронавирус.

На въпрос за ситуацията в Дулово, където има масови оставки на медицински сестри, министърът каза, че това е недопустимо, защото са полагали клетва.

Аз като лекар никога не съм си избирал пациенти, заяви министърът. Той информира, че към момента на територията на Бургаска област 94 души са с положителни проби, като от тях десет са в лечебни заведения. Шестима са настанени в УМБАЛ-Бургас, четирима са в Белодробната болница в града.

Министърът посочи, че в Бургас има много добра координация между всички структури за борба с коронавируса, предаде БТА. В Бургас общо за целия период на заразата са отчетени 396 положителни проби.

Министърът е на посещение в морския град, където проведе срещи с екипа на Регионалната здравна инспекция, Кризисния щаб за борба с коронавируса и директори на лечебни заведения. Той ще посети още новата сграда на Комплексния онкологичен център в Бургас, Инфекциозното и Спешното отделение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
10
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
До аз-ът. ТИЯ КАКТО ГИ НАРИЧАШ СА ХОРА БОРЕЩИ СЕ ЗА ПОЛАГАЩОТО ИМ СЕ СПРАВЕДЛИВО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗАЩОТО ОБЕЩАНОТО НЕ Е ИЗПЪЛНЕНО А ТИ СИ ЗЛОБНО ЧОВЕЧЕ
22
12
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
До СестраДо аз-ът за теб 770 лв ако са пари с нощни дежурство добре ела и карай една нощ в инт отд за 25ст на час и тогава говори. Аман От компетентни----ти кат си толкоз компетента що бачкаш за 770 ***? Ами нали разбираш, нали си много умна - аре бегай в чужбина за 4-5 К евро. САМО, ЧЕ НЕПИСАНАТА И НЕУДОБНА ИСТИНА Е, ЧЕ ЕДНА НЕМАЛКА ЧАСТ ОТ ВАС (НЕ ВСИЧКИ) НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗДЪРЖИТЕ НИТО ВХОДНИТЕ ИЗПИТИ НИТО НИВОТО НА РАБОТА В ЗАПАДНИТЕ БОЛНИЦИ И СЕ ВРЪЩАТЕ ОБРАТНО ТУКА.За това не ви се говори
21
0
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Стоматология?Съвсем не е безопасно да си стоматолог.
20
12
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Кой ще си рискува живота за некви 500 лв, 350 чисти бе?----ми напускай бе... не сте единствените вземащи под това, което намират за справедливо. Ама ако утре се разболееш ще се курдисаш пак пред същата система в която не искаш да работиш.ГНУСНИ СТЕ !
19
1
 
12
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
До аз-ът за теб 770 лв ако са пари с нощни дежурство добре ела и карай една нощ в инт отд за 25ст на час и тогава говори. Аман От компетентни
18
10
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
билгарските "медици" призоваха и се радваха добровлци неспециалисти да ходят да им помагат. А самите те - бягат. Ми хващай си *** под мишница и чезни бе. И без туй сме държавата с най-много болници на глава от населението. Кой е казал, че във всяко село завършващо на -ово требе има болница. Изкарай ги на улицата да си ходят бе, ако сега им клекнете - всеки път ще го играят тоя номер. Аре пак им пляскайте на тия.
17
1
 
10
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
Здравния министър знае ли или се прави на ударен 80% от сестрите в някои болници са пенсионери на по 70 години така евъв 2ра мбал София Ужас
16
7
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
тук си пролича едно от гнусните неща в здравеопазването. Винаги ще застана на страната на медиците за исканията им за заплати. Но НЕ И ДА СИ ИЗБИРАТ пациентите. Ясно беше обяснено, че когато се прави графика за специалисти в случая инфекционисти, никой не е предполагал пандемия. Кое не е ясно! Навсякъде по света се пренасочват специалисти. Сега се сетили, че професията е рискована. Да бяхте записали стоматология. Аман бе .. г*зовете ви все отворени за пари бе ! С право ядете тупалки !
15
1
 
9
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
До анонимен. БРАВО НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ НАПИСАНОТО САМО СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС. ОБЕЩАХА 900 ЛВ НА СЕСТРА ЗАЩО НВ СИ ИЗПЪЛНИХА ОБЕЩАНИЕТО МИНИСТЪРА Да не излиза с номера с клетвата клетва да работя като вол и да гладувам. Не съм давала 2ра мбал София инт отделение Пари. Има но докато зависи от директорите ще е така
14
2
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Май че всички минерали са яко алкал! Остава да ги разтворите в малко вода, която е антимагнит, алкалът и антимагнитът преобръщат гравитацията в материята и енергията и отблъскват всичко отрицателно и вредно. И злите бацилли от тялото. Защо трябва да разтваряте минералите в толкова огромно количество вода, че да се предозирате, сложете достатъчно минерали в много малко вода, да речем 50 милилитра или 100мл, то малко е нужно, но положителна истинска вода, която напива.Изчаква се малко даСЕпречисти
13
2
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Няма нужда да преварявате натриевата вода, натрият я пречиства, но вместо натрий може да напълните цялото шише с гумички за ***, да напълните и малко вода и да изчакате няколко часа, гумата да пречисти водата, след това изпивате, ще вдигнете малко температура болните, защото гадините излизат извънклетъчно преди да се излекувате напълно.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ориентировъчни заплати в държавна болница:- чистачка - 610 лв- санитар - 650 лв- мед. сестра - 700 лв- лекар-ординатор - 850 лв- лекар с призната специалност - 900 лв.Проблем има, да. Затова 9 от 10 души, завършващи медицина, директно бягат към цивилизацията. Тоя проблем го създадохте вие - алчните управници в сговор с шефовете на държавни болници, с които делите парите от пътеките. Никъде по света го няма това млад лекар да плаща, за да специализира, само у нас! Ще ви лекува Алена.
11
3
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Ако можете да намерите НАТРИЙ чист и положителен да разтворите голямо количество във положителна истинска вода, защото има и отрицателна вода и с отрицателно желязо вътре, и да преварите натриевата вода, да я пречистите и да я изпиете, лекува всичко и всякакъв коронавирус, много натрий слагайте колкото да стане много високо ПХто, много алкална да стане с високо ПХ.
10
2
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Проверете си и сами дали антимагнит + алкал в комбинация, но и на къси и на дълги вълни, не лекува всичко и коронавирус, това какво оправдание ще си намерите да го забраните? На това май му се вика химическа ОСНОВА комбинацията, много алкалната минерална вода, а всяка минерална вода е алкална е нещо такова, но ако може да намерите пречистена и истинска, а не отрицателна.. Натрият е много силен алкал, чак солта я прави алкална, солената вода не е за препоръчване, тъй като това е *** вода,МНсол
9
3
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
То медицината е да си спортяга голям и потентен и умен, а заболяванията са толкова лесно лечими че изобщо не ги броим за нещо, но това е прогнилата световна медицина
8
6
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Задрямало ми е за заплатите ви, вие нищо не правите простаци недни!Злото е нищо, а заболяванията най-често са зли и са нищо, така лекувате, че цял живот на хапчета или в ковчега, що за сммешници сте вие?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Рекорд - 7 правописни грешки в 8 думи. Аман от неграмотни даващи акъл...
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най сериозния проблем е "човекът" който те курдиса за здравен министър! След години неглижирането на професията,във момента състоянието е че не можеш да намериш санитар,медицинска сестра,па останало и лекар за инфекциозните отделения!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Отвореният"министър"защо не вземе да се цани един доброволец в ковид-отделение?
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пратете Мутафчийски да види как е на първа линия с минимална заплата ама той е богоизбран няма да отидеш