142 са случаите на коронавирус за денонощието, петима са починали

Направени са 6844 PCR теста
Обновена: 21 авг 2020 07:10 | 21 авг 2020 06:00, Анисия Иванова
69
142 са случаите на коронавирус за денонощието, петима са починали
Снимка: БГНЕС

142 са новите случаи на заразени с Covid-19 през последното денонощие при направени 6844 PCR теста, сочат данните в Националната информационна система.

Общият брой на потвърдените случаи става 14 962, от които 4343 активни.

Най-голям брой новозаразени с коронавирус са в София (23), следвана от Добрич (22), Варна (12) и по 11 нови случая на Covid-19 в Благоевград, Пазарджик и Пловдив.

В Бургас новите случаи са 3, Велико Търново - 2, Видин - 3, Кърджали - 2, Кюстендил - 4, Монтана - 4, Перник - 3, Плевен - 1, Разград - 2, Русе - 2, Силистра - 4, Смолян - 6, София област - 3, Стара Загора - 4, Хасково - 4, Шумен - 3, Ямбол - 2.

156 са излекуваните през последното денонощие, а общият им брой е 10 087.

766 пациенти са настанени в болници, 63-ма от тях са в интензивни отделения.

Починали през последните 24 часа са петима, с което техният общо брой от началото на епидемията достигна 532-ма.


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Феминистът.
Човек е заразен от 10 до 20 дни. После или се изчиства или умира.
64
0
 
2
 
! Отговори
Феминистът. преди 1 месец
До Анонимен
Медиите не успокояват слушателите си. Напротив, те преекспонираха проблема до степен на масова психоза в началото на пандемията. А постепенното изтрезняване след тази страхова истерия е естествен процес, не само в медиите, а и в цялото общество.
Никой реално няма представа за реалния брой инфектирани около нас. Но много от нас вече имат реална представа как може даден човек да е заразен и в същото време да ходи на работа и да живее пълноценно, като че ли нищо му няма.
63
1
 
1
 
! Отговори
До 62 преди 1 месец
Не се правете на всезнаещи!
63186Казваш, че интервал се слага след всеки препинателен знак. Е, слага ли се след кавичка и скоба, когато са отварящи?
62
1
 
6
 
! Отговори
Начетения и Елемаг, преди 1 месец
Интервал (шпация) се слага след всеки препинателен знак. Някои изпадат в хиперкритицизъм и слагат шпация и преди. Преди и след се слага само след тире. Също така трябва да се прави разлика между тире и дефис. Шпация след дефис се слага само когато изреждаш в съкратен вид сложносъставни думи, например моно- и полиненаситени. Запетая преди че не се слага ургулешката - от типа "така, че", "макар, че", "въпреки, че". Това също е хиперкоректност, която доказва, че свръхкоректността води до грешки.
61
2
 
1
 
! Отговори
Emily преди 1 месец
Кога ще отпадне карантината за Турция?
60
0
 
2
 
! Отговори
С. преди 1 месец
Напишете wuhan pool party в youtube, има нещо съмнително в цялата история.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2% , нов рекорд!
58
7
 
5
 
! Отговори
ЖОРО ГЪ3A преди 1 месец
Тая черна хроника всеки ден започва да звучи като caдиcтко пopно - тоя умрял, оня умрял... Поне пускайте няква полезна информация. Например: Бончо Генчев гушна чемшира, и остави след себе си жена, дете, и тристаен апартамент в центъра на София, с всички екстри и на сносен наем. Че както сега има криза, поне покрай тия трупове малко да паднат цените на имотите, а?
57
2
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
До Анонимен: ПСР-тестът е с две клечици. Едната за гърлото и другата за двете ноздри. Не е поотделно. Пет пъти съм минал такъв тест като последният го минах на 17-ти август.
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Елемаг

Ами не се вълнувай, бре. Ама се научи, че след запетая и точка се слага интервал. Това не е от бързане, а от невежество.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НЕКОЙ

Да бе да, а правият ъгъл кипи при 90 градуса.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НЕКОЙ

Объркал си се. В носа ти бъркат за 10 минути. Тестът излиза по късно, ама не си забелязал.
53
6
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
До Анонимен: На границата чакат 24 часа?! Колоната щеше да стигне до Видин. Излез от село. От село София излез. 10, максимум 20 минути и тестът с клечиците е готов.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НЕКОЙ

Ами така става, като опитът ти се основава само на видяното по телевизора. Никой не е чакал 24 часа за резулати от PCR теста, разбира се. Вероятно и ти се сещащ, че би било безумие. Влизат си хората и след това получават резултата.
51
3
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
До Анонимен: Нищо не си виждал. Ама нищо. Дори медиите показаха по твоя телевизор в село как се вземат такива тестове на гръцката граница. Кой е чакал там 24 часа за резултати?!
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НЕКОЙ

Не е заради селото. Просто съм виждал PCR-апарат за разлика от теб. Като знаеш нещо от собствен опит, пропагандата не действа.
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прави впечатление, че по медии се подема посока към успокоение на публиката. За медиите това е задължително условие да държат дълго вниманието, сменяки емоциите които внушават, но логиката показва че няма място за оптимизъм. Броя на болните в интензивно, бавно но стабилно расте.
48
6
 
3
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
До Анонимен: Когато стоиш само на село и вярваш на пропагандата е така. Реалността е друга. А иначе тези тестове са жив майтап. След стотина години ще излезе истината за тази грандиозна измама, но днес живеем с това проклятие съчинено от алчни хора.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НЕКОЙ

Виж, престани да се излагаш. Резултатите от PCR-ите на границите излизат след 1-2 дена. Навсякъде. Не е възможно да е по-бързо заради същността на самата реакция. Ти PCR-апарат виждал ли си? Тези апарати стоят в специални лаборатории, не по летищата и границите. Има специалисти, които обработват пробите. Те също не стоят по границите. Пробите си изпращат до лабораториите и се чака за резултат. Без PCR-апарат ни можеш да направиш теста.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше градове някои от които редовно бяха в този списък преди,но сега изчезнаха.Явно там вече няма вирус.