Прогноза: Протестите ще се засилят, когато заработи НС

Блокирането на институиции по-продуктивно от това на кръстовища
248
Прогноза: Протестите ще се засилят, когато заработи НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спонтанното блокиране на институции като идея е по-продуктивно, отколкото произволното блокиране на кръстовища. Това каза пред БНР доц. Огнян Касабов от Философския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Това по думите му се отнася особено за блокирането на Орлов мост, което има своето символно значение, но в един момент се е превърнало в нещо самоцелно.

Според него не е било ясно по какъв начин протестиращите успяват да предадат посланията си на хората, които имат проблем с придвижването през блокирани кръстовища.

"Имаше една такава малко високомерна реторика, че тези хора повдигат един битов проблем, пътуващите, докато протестиращите повдигат един морален, ценностен проблем и в такъв смисъл прицелването към институции изглежда много по-продуктивно", коментира доц. Огнян Касабов.

По сега действащата Конституция партиите са основното средство за водене за политика и в този смисъл съвсем естествено е в един протест да участват партии, които го припознават.

"От друга страна изглежда, че в тази ситуация, в която безпартийните протестиращи намаляват, малки формации като тези на Мая Манолова и на Христо Иванов могат повече да изпъкнат", допълни преподавателят.

Доц. Огнян Касабов прогнозира, че с подновяването на заседанията на парламента протестът ще се засили, а през есента и през зимата предстоят много по-мащабни протести заради очакваното повишаване на безработицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още по темата: протестоставкаблокада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
83Тримата *** от бунта, са възпитавани в БКП-то, да"се борят до последен дъх, служейки на столетницата.Баба Цола се напикаваш в обувките, но стоеше до последно на президиума, в Политбуро.
107
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да гласува отново за тиквата мафиот Борисов,няма да е възможно,защото той междувременно ще е в затвора...ако не е забягнал някъде като Божков да си харчи шкафчето с барселонката...
106
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ето кой е инициатораВярвай си. Джобното прокурорче скача на всеки поръчан от КОЙ. И до присъди не се стига така или иначе, но принципа е същия като през 90-те. Само дето сега бухалката не е дървена. Радев се изказа публично против СИК, затова бухалката заигра по него. Ама вие герберухите, понеже нямате много багаж в северното помещение, приемате това за "справедливост".
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
107 Не е.
104
17
 
7
 
! Отговори
Томислав Гьобелс преди 3 години
Томислав Гьобелс каза в ДОМУЗ ТВ, че по негово мнение Борисов ТРЯБВА да си подаде оставката на 2-ри Септември БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали се приеме свикване на ВНС или не. И в двата случая Борисов ще си подаде оставката.По-здравословно би било да си я подаде преди, гласуването де... парламентът ще е ОБГРАДЕН С ПОБЕСНЕЛИ ПРОТЕСТИРАЩИ.И аз ще съм там. 100%
103
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре е да се изхвърли Обратното трио от протеста.
102
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огнян Касабов сигурно си е пратил CVто на маджовия човек. И сега поработва. То и Насо Либерала, Атанас Славов, така наречения доктор по конституционно право от Философския факултет, също не го споменават като част от Да, България.
101
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В края на септември протестите спират. Като затворят отново и с новите мерки, няма да протестират повече.
100
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите няма да се засилят. Радев ще премине към план А - военен преврат, както го планираше от самото начало.
99
16
 
4
 
! Отговори
Абе! Верно ли? преди 3 години
Верно ли, че Бойко бил казал, че ако не му се извиним за всичко и не почнем да го харесваме веднага, щел да си вземе милиардите, да избяга у планината и да направи най-страховития пара-военен картел в Европа?
98
6
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Радеф,а мутрите на тиквата вътре, в ЦСЗ.
97
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протести есента няма да има, то и досега нямаше, но ще има опит за въоръжен преврат на русофилите около радев, това е почти сигурно! Те нямат друг ход, освен преврат, тъй като прокуратурата разполага с реални доказателства за шпионската им дейност в полза на русия, а мнозинството от народа е срещу тях! Социологията на ГалЪп със 60% " за" протестите е същата като прогнозите за победа на бсп- то на миналите ИЗВЪНРЕДНИ парламентарни, после Евро избори, избори за местна власт и т.н ЛЪЖИ ЕВРАЭИЙСКИ
96
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може да се планира всенародно въстание? Всенародната стачка от преди 3 седмици още не е свършила, сега и въстание. Съвсем я блокирахте тази държава. Входна врата и плочка по центъра не останаха свободни.
95
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И колко ще се "разрастне протеста"?Вместо 4 плюнки,ще протестират 5?Е,и?Никой не ги брои за живи.......О, с изключение на Канна Рачева....Ще си имислим,нали Канче?
94
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вина за какви хвърля ГЕРБ? Те не забелязват протестърите. Вината и срама протестърите сами си ги слагат. Защото са от утайката.
93
8
 
24
 
! Отговори
Радеф преди 3 години
Скоро ще свършат парите.Вън мутрите на Радев.
92
13
 
7
 
! Отговори
БСП, ДПС и Черепа преди 3 години
Ние сме по-добри от Борисов!
91
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как тази оставка ще е панацея за цяла България?
90
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа и Обратното трио призовават всички балами да ги подкрепят.
89
6
 
25
 
! Отговори
Ето кой е инициатора преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ