Няма категорични данни, че децата са по-заразни за COVID-19

Децата се заразяват по същия начин, както и възрастните
23 авг 2020 10:00, Ния Христова
16
Няма категорични данни, че децата са по-заразни за COVID-19
Снимка: Pixabay
Родителите на деца, които са с онкологични, ревматологични заболявания и болестите на съединителната система и бъбречни такива, е препоръчително да ги оставят вкъщи и да обръщат повече внимание на здравословното им състояние. Това заяви в ефира на Нова ТВ педиатърът д-р Пламен Масларски.
 
Той добави още, че към момента няма категорични данни дали децата са по-заразни от възрастните хора, както и че в дихателните им пътища има по-високи нива на коронавирус.
 
"Няма проведени изследвания на голяма група деца. В момента се прави проучвания на 6000 деца – контактни, неконтактни, с хронични и без хронични заболявания. Когато се обобщят резултатите, ще може да се каже", коментира д-р Масларски.
 
"Децата се заразяват по същия начин, както и възрастните. Но при тях протича много по-леко отколкото при възрастните", категоричен бе педиатърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
aide stiga be преди 3 години
Айде стига с тоя вирус. Имало го е винаги сега просто тестват за него. След като няма повишена смъртност, дори в световен мащаб, а уж има пандемия, изводът е, че т.нар. им вирус си го е имало винаги, а сега с тестовете го изкарват като нещо ново.
15
0
 
1
 
! Отговори
Знаете ли, че... преди 3 години
учителите никой не ги пита, те са представлявани от синдикатите. И знаете ли, че синдикатите НЕ защитават интересите на учителите? А сещате ли се защо? И сещате ли се, че от министъра НЕ се очаква да взема решения, а да изпълнява нареждания? Можете да си зададете още куп подобни въпроси и да си отговорите, ако ви се мисли.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да са им затворили устата? Нали до края на месеца калинките ще умуват. Пък и всеки ден излизат с нови идеи, коя от коя по-безумни, ама не било окончателно още... Апропо, през 2007 родителите крякаха най-много и най-силно срещу учителите. Повечето от тях така и не разбраха, че стачката не е за заплати, а за кардинални промени в системата на образованието. И до днес не разбират, че не учителите са им варгове, а "експертите", които съсипаха образованието.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,ама в Щатите учителите протестираха.Тука им затвориха устата с някакво си увеличение, което прогресивно падна от 20 на 15%.До март ще стане 10. Я камилата, я камиларя. Само да ги мразят хората. А до март колко от тях ще укрякат. ..Но даскалите нали трябва да са морални, да работят на " ползу роду," как ще протестиратакува. Я да не влязат в часовете, министъра ще клекне!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторът явно е привърженик на теорията за стадния имунитет. Естествен подбор - който оцелее, оцелее. Важното е стадото да му осигури статистически данни за научен труд и професура. Дано да е жив и здрав и да го публикува, защото и лекарите не са безсмъртни, както видяхме...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки ден ми каните пи един всезнайко доктор за запълване страничката. Аде нема нужда, един поканете ама да е капацитет.
10
1
 
7
 
! Отговори
7 преди 3 години
Те за децата не мислят ,а вие искате за учителите и родителите.Искам да попитам новия Министър на здравеопазването на какво мнение е?Той много призоваваше да се пазим и спазваме мерките!Е как Господин Министър ще разрешите децата да тръгнат?Знаете ли колко семейства ще заразите?
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитам доктора - какъв съвет ще даде на учителите с такива заболявания? А, забравих, тях не ги смятат за хора. Ами тогава да попитам - какъв съвет ще даде на родителите, ако някой от тях или друг възрастен в семеството е с такова заболяване? Абе карай, важното е да участваме в експеримента, докато се съберат достатъчно категорични данни кой как се заразява и от какво ще умре.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такъв слаб министър какво друго се очаква.Нищо не направиха цяло лято.Сега родителите и семействата да страдат като се изпозаразат
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да пратят децата на училище и да съберат данни!***.
6
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българчетата много късно стават самостоятелни. Ако родителите гушнат босиляка, това ще осигури нужната самостоятелност на децата.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче има достатъчно некатегорични данни.
4
3
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Вирус в България НЯМА, драги зрители. Теретически предсказано и на теория потвърдено.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значе "децата са по-заразни"?Това на български език ли е?
2
4
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Трябва да се внимава ако си болен или възрастен. Проветряване, дезинфекция и малко дистанция от детето. Може да си мислите "ама как, то детето ще страда!" Ако умрете ще страда повече ...
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от специалисти. Бля бля бля. До вчера не бяха чували за тоя вирус.

Спонсорирани публикации