Поредна вечер на протест: Около стотина души са пред президентството

Протести с по 20 протестиращи имаше и в други градове на страната
Обновена: 24 авг 2020 22:08 | 24 авг 2020 20:30, Анисия Иванова
274
Поредна вечер на протест: Около стотина души са пред президентството
Снимка: БГНЕС

Започна 47-ата вечер на протест в София. Около стотина души са се събрали пред президентството, повечето млади хора. Обстановката е спокойна.

По-късно протестиращите наредиха  в кръг бухалки пред сградата на Министерския съвет. Според тях бухалките символизират как мутрите са минали през прехода.

Блокадите с палаткови лагери на трите кръстовища в София остават - Орлов мост, пл. "Независимост" и Ректората на СУ "Св. Климент Охридски".

Тази вечер е организиран и контрапротест срещу акциите на булевард "Ситняково". Протестиращите, които събират пред НДК подписи за импийчмънт на президента Радев, заявиха, че ще заведат колективен иск към всеки от членовете на т.н. "отровно трио".

След като делото бъде спечелено, контрапротестиращите ще дарят парите за благотворителност.

Двама от тях днес бяха на разпит в полицията, след като сутринта премахнаха няколко палатки на участници в антиправителствените протести.

Протести с около 20-30 протестиращи имаше и в някои градове на страната.

В Бургас се събраха около 20 души, които преминаха по централната улица на града. След кратък престой пред "Морското казино", те се върнаха пред общината и се разотидоха.

В автошествие от Велико Търново до град Килифарево се включиха протестиращи. Участниците в него поеха от голям паркинг в един от кварталите на Велико Търново и преминаха през няколко кръстовища, част от републиканската пътна мрежа.

Целта ни е да покажем, че сме недоволни, не да пречим на хората, каза един от организаторите на протеста - Симеон Коев, цитиран от БТА

Той посочи, че се обмисля протестните шествия в следващи дни да се насочат към София, Търговище, Габрово и други посоки, с пресечна точка Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 2 септември ще има голям купон...на лов за депутатски герберастки мутри и скалпове...ще има много ловни трофеи...после ще отстрелваме троловете на Боко тиквата...и на накрая ще сцепим самата тиква...главатарят на ГРОБ
194
0
 
0
 
! Отговори
До Жоро преди 3 години
В гумените бутилки от евтините бири по два литра. Само ги остави, ние про-тестерите ще ги изпием преди да сме разбрали какво е. И без това сме се спекли, малко да ни прокара. Ше торим градинките в центъра, ше боядисваме осовата по цариградско шосе...
193
0
 
6
 
! Отговори
Ало,Бтв преди 3 години
Какво става с директните включвания от всенародния протест?Защо няма репортери от мястото на събитието? Ще изпуснем нещо световно сензационно и после цял живот ще съжаляваме ЗАЩО Канна Рачева не взе Пулицър за етична журналистика!!!
192
0
 
9
 
! Отговори
Mercan преди 3 години
Последните мохикани ...... Все повече оредяват , направо незнам , да внесат протестъри от Албания !
191
0
 
7
 
! Отговори
Бошкоff преди 3 години
Нема бате, градушка, вятър, дъжд ....... Надницата си е надница. Там тряа сте, нема мърдане.
190
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
<hМога ли само да запитам, това момиче дето беше в палаткита, с избръснатата глава и нелепия външен вид, за какво точно протестираше 24-ти ден (по нейните думи). За един познат питам. Какво точно очаква, че трябва да й се случи в този живот, при тази нейна външност!?
189
0
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До ДарителскаИмам едно кисело зеле, дето отлежава на слънце от март месец. Къде да го донеса?
188
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакат да мине жена с деца и да ги набият.
187
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Бойко ще е им е виновен и за времето сигурно :)
186
1
 
20
 
! Отговори
Топъл дъжд преди 3 години
Чакан дъжд, писна в миг и отшумяяяяКак катуна изведнъж превърна се в рекаааа
185
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям дъжд в София.Палатки ще плуват към реката.Бойко, защо пусна дъжда?
184
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е истината?!Радев го нагряха и той почна да прави протести, заедно с Хр. Иванов. Ония тримата и Най-често са само фигуранти. Отделно ДПС флиртува с властта и иска да е фактор при всяко управление дори и сега.Къде се корени проблема?!Ниска избирателна активност. Ако активността е над 65 % вота за ДПС + купения по ромските махали няма да тежи толкова. Българина обаче винаги като има избори- ходи за гъби в гората.Извод!- моля ви, просто гласувайте.
183
0
 
8
 
! Отговори
До 187 преди 3 години
Защо питаш нас.Питай дамата с голата глава от влачената палатка.Ще ти обясни точно какви са ти задълженията и откъде вземаш предпазните средства - вaseлин, латекса и за пари ли става дума или нещо в натура 2020 получаваш.
182
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да си платят масрафа.Тъй като са увредени сгради паметници на културата.Яйцата и доматите - по 50 хиляди лева на човек.
181
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе. Били 1500:))))))))))))Смях. Ако е имало и 100 човека ще е късмет. Сега ще се понапънат около 02.09- демек ще се съберат около 200-300 човека- озверели от злоба и като ги напече слънцето ще си тръгнат. :))))))Явно парите наистина свършиха. Като се сетя какво правят срещу Орбан в Унгария, а той ги разгонва с водни оръдия, тия смешковци само ги съжалявам:))))))))))))))))
180
1
 
23
 
! Отговори
Gabi преди 3 години
ЗБРАВИХМЕ МАЙЧЕТО И ТЯ ИСКА ДА ПАПКА
179
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оня ми хлюзин адвоката още ли събира пари от наивните протестъри да си купи нов имот, кола, да заведе любовницата си на екзотично пътешествие
178
0
 
23
 
! Отговори
Gabi преди 3 години
МАМА БОЖКЕ ТИЯ ТИ ГЕПИХА ПАРИТЕ ИСКАТ ОЩЕ КУПУВАТ 10 ПАЛАТКИ ПИШАТ 100 КУПУВАТ 1000 ЯЙЦА ПИШАТ 100000 АДВОКАТА СИ КУПИ ИМОТ
177
0
 
21
 
! Отговори
Gabi преди 3 години
ТИЯ МИЛТЕКА И БАБАЖАН СА ВЗЕЛИ - ДАЛИ ВЕЧЕ НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЯХ АМА АДВОКАТА КАК ЩЕ ВРЬЩА ПАРИТЕ НА БОЖКА ЩЕ ЯДЕ КАКАЛАШКАТА
176
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък завъртях бизнеса с вувузели и палатки, ама мноО вървят бе, ей втори месец продавам стока ми все свършва и требе да зареждам,а отскоро клиентите търсят много яйца,домати,тоалетна хартия.Добре че Бойко ги остави, та да съживят малко икономиката.За зимата съм им приготвил едни хубави печки на дърва и ***, разбрал съм са с братята роми да им карам дърва с каруците. Бабата плете шушони да им е топло га излезнат на площада,ся ще вариме и ракийцата да има с кво да се сгреят.Абе бизнеса върви

Спонсорирани публикации