Поредна вечер на протест: Около стотина души са пред президентството

Протести с по 20 протестиращи имаше и в други градове на страната
Обновена: 24 авг 2020 22:08 | 24 авг 2020 20:30, Анисия Иванова
274
Поредна вечер на протест: Около стотина души са пред президентството
Снимка: БГНЕС

Започна 47-ата вечер на протест в София. Около стотина души са се събрали пред президентството, повечето млади хора. Обстановката е спокойна.

По-късно протестиращите наредиха  в кръг бухалки пред сградата на Министерския съвет. Според тях бухалките символизират как мутрите са минали през прехода.

Блокадите с палаткови лагери на трите кръстовища в София остават - Орлов мост, пл. "Независимост" и Ректората на СУ "Св. Климент Охридски".

Тази вечер е организиран и контрапротест срещу акциите на булевард "Ситняково". Протестиращите, които събират пред НДК подписи за импийчмънт на президента Радев, заявиха, че ще заведат колективен иск към всеки от членовете на т.н. "отровно трио".

След като делото бъде спечелено, контрапротестиращите ще дарят парите за благотворителност.

Двама от тях днес бяха на разпит в полицията, след като сутринта премахнаха няколко палатки на участници в антиправителствените протести.

Протести с около 20-30 протестиращи имаше и в някои градове на страната.

В Бургас се събраха около 20 души, които преминаха по централната улица на града. След кратък престой пред "Морското казино", те се върнаха пред общината и се разотидоха.

В автошествие от Велико Търново до град Килифарево се включиха протестиращи. Участниците в него поеха от голям паркинг в един от кварталите на Велико Търново и преминаха през няколко кръстовища, част от републиканската пътна мрежа.

Целта ни е да покажем, че сме недоволни, не да пречим на хората, каза един от организаторите на протеста - Симеон Коев, цитиран от БТА

Той посочи, че се обмисля протестните шествия в следващи дни да се насочат към София, Търговище, Габрово и други посоки, с пресечна точка Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
34
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Едно въпросче...на коя трудова борса мога да се цаня за протестър, ще получавам ли и някакви надбавки за ненормиран работен ден и ще бъда ли осигоряван от работодателите си...с "отровното трио" ли ще сключа трудов договор или трябва до се регистрирам в руското посолство...на кой банкомат превеждат парите от Дубай, на този пред президенството или ги ще ми ги доставят с куриер на "Орлов мост"...надявам се, че по време на дежурството ще ми бъдат осигурявани сандвичи и бира "Ариана"...може и трева..
174
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредна вечер как *** кофите бранят, бирички нареждат пак, кебапи се въртят сред *** спат и ***, по обед ще станат те и за работа ще се заловят - кой до оремака за бира, кой до градската градинка да акъ, кой ще седне на пейката да пие едно кайве, да се почеше отпред да се почеше отзад и хайде пак на дрямка,че довечера ще трябва да грачи, да мята домати и яйца,да заплашва старци,жени,деца
173
0
 
31
 
! Отговори
Смехурко по БТВ преди 3 години
Хайде протестерите, почвайте да редите кандидат-депутатските листи. Да се посмеем. Че протеста стана много тъжен и мрачен
172
2
 
17
 
! Отговори
ист преди 3 години
Протестиращите се износиха и вече не са интересни. Блокадите работят против протестите, а бездушието на правителството работи против него.поговорка - докато умните се наумуват, лудите се налудуват. Поговорката се отнася за премиера.
171
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОТЕСТ ПРОТИВ БОЙШЕВИКИТЕ
170
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Баце, отвори джобаИ едините и другите не стават. Протестиращите са също толкова коне с капаци, колкото и подкрепящите. Тези действия и от едната и другата страна са еднакво вредни за страната и помнете ми думата тук няма да има нормален живот поне още 200 години, защото обществото е силно необразовано и духовно несъществено, липсва култура, а дори тези, призвани да създават култура създават полуфабрикат.
169
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 2 септември ще се освободим от герберасткото робство и от един световноизвестен.*** и бандит известен с прозвището си Боко тиквата...
168
4
 
37
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
В скоро време оня руския ще си завре юмручето дето не огрява :)))))))))))))))))))))))))На 02.09.2020г. с 160 гласа в парламента ще бъде позорно изхвърлен от президентството.
167
3
 
29
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
1500 човека искат оставка на правителството и главния прокурор.Виц:):):)
166
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като Гешев прави каквото си иска и не преследва Борисов,защо протестиращите да не блокират кръстовища...
165
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До SETМного бе!
164
37
 
3
 
! Отговори
SET преди 3 години
До АнонименВчера на протеста пред президенството и министерски съвет, около 21:00 имаше най - малко 1500 човека!
163
1
 
50
 
! Отговори
Платен преди 3 години
Бунтът на клошарите и маргиналите няма да доведе до по добри времена. Иде зима и всичките тия изпадняци ще са на социални помощи. Ще им останат само палатките армаган от техноимпексова
162
3
 
59
 
! Отговори
> преди 3 години
Тия две карета за белот не могат да съберат Бойко ще свалят.Пичове, събирайте катуна, че скоро децата тръгват на училище и съвсем ще го закъсате. Вие икономически и социално сте се провалили вече. Гледайте да не е и граждански. Скоро срещу повечето от вас ще има актове а ако не ги пплащате и дела. Или си мислехте, че България е Дивия Изток?
161
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари и другарки протестиращи, не сте алтернатива. Ако има оставка не можете да дойдете на власт, защото сте много малко и сте идейно несъвместими дори помежду си. Можете да донесете само хаос, подсилен от един служебно-безотговорен кабинет на Радев. Затова - никаква оставка.
160
1
 
15
 
! Отговори
Гинка преди 3 години
Абе на мекия и космите му пречат.
159
3
 
27
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз оставам с впечатлението че тези протести са медийно явление. Във всички вестници пише че има протести и хората се изреждат да отидат да видят какво става.Само си представете един Министър председател, да започне да се оплаква какво би направил, ама нямал достатъчно власт . . . подобно на Радев.В един момент ще му се разтреперят гащите и ще подаде оставка за да не влезе после в затвора. Колкото и прокурори да се сменят . . . изхода ще е същия.
158
40
 
2
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 3 години
Пуснете видеото на Недялко от ПИК за контрапротеста. Тоя е луд да го показва. Под 10 човека- платения статист и няколко лелки. Покажете народната любов към вожда.
157
21
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Между другото, коментар 184 визира майката и Флоров. Не са неизвестни. Сами в медии тръбят какво са направили. Нарушават чл.162 от НК и всичко е документирано със записи в медиите.
156
3
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Арестуват за 72 часа заради общественоопасно престъпление удряне на капак на врязала се в група хора кола. Не арестуват за упражнено насилие на база политическите възгледи на жертвата. Оставят престъпника да продължава в медии и с митинги да пропагандира и организира същото това насилие.Ама и спазващите закона прокуратура и МВР. Всеки престъпил закона- в ареста и на съд. Разтурете седянките на насилниците и си свършете работата!