Трябва ли ни стратегия за ремонт на участъците с ПТП-та?

Радков: С магическа пръчка не можем да оправим пътищата
Обновена: 25 авг 2020 23:41 | 25 авг 2020 23:16, Веселина Йорданова
5

2 години от тежката катастрофа с автобус край Своге. Трагедията отне живота на 20 души, 13 от които загинаха на място. 10 души бяха ранени при инцидента.

"Статистиката, която гледаме е, че преди инцидента преди 2 години в този участък почти всеки месец настъпваше тежък инцидент. След като беше подменена само настилката, за една година нямаше нито един", заяви председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков в "Денят ON AIR".

По думите му ако погледнем фактите, излиза, че само настилката е била "виновна".

"След този инцидент има засилване на загриженост от страна на стопанина на пътя и може би диалог, но с магическа пръчка не можем да оправим пътищата", коментира Радков.

По думите му трябва да се създаде стратегия, която да е свързана с възможностите ни за ремонт.

"Трябва приоритетно да се направи план с кои участъци да се започне. Обикновено това са такива с концентрация на ПТП", обясни Радков пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Българското обединение на шофьорите добави още, че според статистиката на "Пътна полиция" за инцидентите у нас в 96% от случаите вина има водачът, но според него най-голям принос има собственикът на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само вижте физконлмията на този, още пита дали трябвало, можело, ще, дали ... хората на Марс ще отидат а ние се плюмчим за едни ремонти и то на разбити пътища. Много се говори, нищо не се случва и така години.По зле сме от Сомалия, а Европа и бившите соц страни са вече 20-30г пред нас.
3
3
 
5
 
! Отговори
Константин преди 3 години
Аз съм активен шофьор и смея да твърдя както пътна полиция, в над 90 процента от случаите, виновни за ПТП са водачите. Просто повечето водачи искат да дават газ и не им пука за нищо друго.
2
0
 
7
 
! Отговори
GT преди 3 години
Според АПИ, не трябва. Хората могат да продължават да си се трепят. Липсата на мантинели, маркировка и адекватни знаци, дупките и лошия асфалт, некадърното проектиране и изпълнение на пътищата, нямат нищо общо.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като взимахте пари за ремонт преди 2 години ????