Половината от хотелите у нас свалят цени, за да оцелеят

Повечето няма да могат да покрият разходите за дейността си
26 авг 2020 08:18, Елка Василева
43
Половината от хотелите у нас свалят цени, за да оцелеят
Снимка: архив, БГНЕС

Анкетата на НСИ за последиците от COVID-19 за хотелите показва, че над половината от мениджърите им са склонни да свалят цените, за да оцелеят в кризата.

50,2% от тях свалят цената на нощувката, а 64,3% - цената на пакета услуги. Данните са взети от анкета сред мениджърите на 784 хотела, пише „24 часа“.

Независимо от това икономическото положение на местата за настаняване е много тежко и едва 29,8% от мениджърите на хотели, т.е. приблизително само всеки трети смята, че ще може с приходите да покрие 100% от разходите си.

Приблизително половината - 44,9%, пресмятат, че със собствени сили ще могат да покрият най-много около 50% от разходите, които правят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
на хотелиерите преди 3 години
ако не е печалбата им 50 % не отварят ,ко ревът постоянно не е ясно . е, тая година ще карат същата кола ,щото догодина ги чака по голяма хурка , за измислените хотелиери е така , то не е само да имаш хотел ,требе си акъл да умееш да го стопанисваш
31
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Моля ви, не пишете глупости. Точно обратното е. Обиколили ли сте поне 3,4 български хотела тази година, да се уверите какво пишете. Или само поръчки, поръчки........
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индустрия със смяна на чаршафи няма!И понеже няма индустрия в България, няма да има скоро и индустрията за смяната на чаршафите!Принципно ми е безразлично, даже и да пускат и безплатно! За последен път съм бил преди 9-10 на черноморието и спомените ми още не са избледнели! Всеки път си ги освежавам, като отида в чужбина и всеки път се убеждавам колко съм прав!Жалко за работещите, но собствениците не съжалявам! Желая на мутрите фалит и чао!
29
0
 
8
 
! Отговори
българка преди 3 години
Ами зависи ! Имам близък, който има хотел край Созопол - даже тази година приходите му са повече от миналата. В ресторанта може да седнеш само ако имаш резервация - иначе места няма. Винаги е разчитал САМО на клиенти БЪЛГАРИ ! И собствениците работят наравно с другите - жената е в кухнята, синът на рецепцията и бара запълва дупките, мъжът отсервира в ресторанта, на бара е, когато се налага. Започна да изтича времето на тези "бизнесмени", които искат да лежат и да броят пари....
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата работа е в чужденците.Не ни харесват и това е.Европа трябва да ги задължи да идват тук,Да ама не.
27
0
 
12
 
! Отговори
Drug pat .bg преди 3 години
Свалят като свърши сезона преди седмица цените бяха по високи от вчера.
26
0
 
19
 
! Отговори
Киро Фалита преди 3 години
Парите с които са построени хотелите по Черноморието ни са кървави и мръсни и дано фалират сите хотелиери ! БКП И ДС ни го набиха за пореден път .
25
0
 
16
 
! Отговори
фалирал хотелиер преди 3 години
Е, май ши ставами софиянци и ний вечи!! Няма вечи бизнес тука, шъ трябва да съ ръботи в София. Чувъм чи земъли 2-3000лв, по хубуу да станъ бачкатур, саму джипкъта дъ сменя, чи няма да *** земът инъче.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа,така се казваше тоя леко чалнатия - Киро,но хотела наистина е хубав и на хубаво място, ако не го разпродадат поне като жилища с паркинг,за да се поддържа от някой и той ще рухне,както рухнаха и други сгради! А те искат 20 милиона за хотела,хахахаааа,кой ще ти го вземе за толкова,като само ремонта и данъка за сградата ще струва маса пари?
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като гледам тая снимка с кутийките и ми става ясно. Седиш си ти на балкончето в панелката, която наричаш хотел и въртиш сателитната чиния, за да не ти влиза в салатата. Горен десен ъгъл. Щом не могат една елементарна чиния да вържат на покрива, а я слагат на балкона?!? - представете си какви са им възможностите.
22
1
 
19
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Сигурно съм ходил в Гърция много повече от теб. И то не на Халкидики-та, Неа Перамос-и или Керамоти-та, а доста на юг от Атина. НИЩО не ти е безплатно там. Обаче умеят да те къпят. Което пак е нещо. Нашите даже и този труд не си дават.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко късно .... приключвайте с бетономорието
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха тия се сетиха!
19
0
 
23
 
! Отговори
ескимос преди 3 години
Нещата ще си дойдат на местата, когато почнат да събарят бетонните мастодонти и наврените един в друг хотели и кръчми. Защото хората отиват в почивка на МОРЕ, а не на хотел, отиват заради природата, а точно нея затриха. Бетони, панелки, потрошени тротоари си ги има всеки в населеното място, че да ходи да им плаща и за престой.
18
0
 
14
 
! Отговори
5чернидупки преди 3 години
И звезди да свалят - все тая. Основния проблем в хотелиерството е, че заплащането е толкова ниско, че всеки, който е работил в бранша, може да си намери два-три пъти по-високо платена работа.
17
0
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
В природата, има равновесие- природен закон.Не може все да те и добре, рано или късно ти става зле. Когато взимахте 150-200 лева за нощувка със осигурена закуска само, не ревахте? В същото време в Германия, в хотел с "железен кръст", хотелиерите знаят какво е това и за какво се дава, съм нощувал при същите условия за 60 евро.До не говорим, по морето, че винаги спестявате част от последната заплата на персонала. Но, не вие сте виновни за това-кучето скача според тоягата, така са ви позволили.
16
1
 
28
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Ами така ще е докато собствениците на хотелите са мутри и тарикати на дребно. Тази година бяхме на море в Китен. Хотела, в който бяхме отседнали се водеше от елитните, а собственика на два пъти стоеше с цигара на рецепцията.
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мениджърите-били Склонни,абе ей Смешници още два,три такива сезона,нещо което се очертава и ще слезете на земята!
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за хорат които ще останат без работа. За хотелиерите не ми е жал. Когато имаше яко туристи ги третираха като ***. Сега и краката да им целуват, късно е
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Разсмя ме!Безплатен обяд няма,особено при византийците! Разликата е,че знаят как да ти вземат парите,за разлика от нашите токмаци! Иначе и безплатния хляб,водата и десерта няма как да са безплатни!