ВМРО: Не опъваме ластика, не изнудваме ГЕРБ

Не трябва да се прави Конституция за президента, каза Искрен Веселинов
26 авг 2020 11:19, Анисия Иванова
47
ВМРО: Не опъваме ластика, не изнудваме ГЕРБ
Снимка: Bulgaria ON AIR

ГЕРБ получи твърда подкрепа от НФСБ за нова Конституция и принципна подкрепа с условия от страна на ВМРО.

"Преамбюлът беше една неопределима причина за неподкрепа. Отпадането на този преамбюл беше недопустимо. Задача на държавата е да се грижи за отстояване на националната идентичност и ценности. Не опъваме ластика, не изнудваме нашите партньори. С Конституцията не трябва да се бърза, трябва да се дискутира дълго", заяви зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ на ''Обединени патриоти'' Искрен Веселинов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че предлагат ограничена законодателна инициатива от страна на президента по отношение на теми, които са свързани пряко с неговите правомощия. Това предложение било отговор на "недотам удачното предложение на ГЕРБ  Висшият съдебен съвет на съдиите и прокурорите да има законодателна инициатива".

Веселинов подчерта, че не трябва да се прави Конституция за Румен Радев, а да се прави Конституция на България за следващите 30-40 години. Според него има конституционен дефицит по отношение на ситуации като днешната, в която институциите воюват.

Още по темата

"Предлагаме в такива ситуации президентът да има право да насрочи референдум и резултатът от него да доведе до край на мандата на правителството или до край на мандата на президента. Народът да определи чия политическа теза е по-правилна", заяви зам.-председателят на ВМРО в "България сутрин".

И посочи още, че от ВМРО подкрепят свикването на Велико народно събрание, тъй като са наясно, че правилата в страната трябва да се сменят. Склонни са да разговарят и за намаляване броя на депутатите, но централен бил въпросът за доверието и моралната легитимност на властта.

"Освен образователния ценз, за да предотвратим това силно влияние на маргиналните слоеве по време на гласуване, които гласуват на база материално стимулиране, трябва да бъдат посочени и други проблеми - демографски проблем, поощряването на грамотната раждаемост, гарантиране правата на нашите сънародници зад граница", каза още Веселинов.

В петък от ВМРО ще получат проекта на ГЕРБ за нова Конституция и в рамките на следващите няколко дни ще излязат с позиция. На база на този проект действащото Народно събрание ще се саморазпусне, уточни събеседникът на Златимир Йочев.

Искрен Веселинов отбеляза, че протестиращите в страната, които искат законност, трябва да спазват законите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб са пътници,ако ВМРО иска да се съхрани,сега е моментът да се дистанцират!
20
5
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
Тези мошеници почнаха вече през няколко часа да обръщат палачинката. Ще подкрепим, няма да подкрепим. Това е някаква небивала пародия на ВМРО! Оставка, ментета!
19
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Драги протестиращи,ще се оставите ли един ром-депутат ,какъвто е в.касабов от патриотарите,да ви нарича стадо,пред българските медии.
18
1
 
6
 
! Отговори
L. преди 3 години
"Няма да играем с вас, ако не играем и с нашите играчки." - ВМРО толкова е пропаднала вече, че спокойно може за де прекръсти на БЗНС. Не коментираме по същество - а съществото е че предложението на ГЕРБ е за *** - новата проектоконституция, ами ще се съгласим с нея, ако приемете и нашите текстове. Пълно безумие.
17
1
 
5
 
! Отговори
Шкембе войвода преди 3 години
"Конституцията трябва да се дискутира дълго" Ако може още поне десет години 😂
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО отдавна си постилат чергата за пред М...о - той като стане "цар", Бойкикев - "царица", а войводите ще им припяват сладкопойно и се нагнездят редом с "Възрожденците" и БОЕЦите.
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив ние нямаме премиер,човек който прокарва руските интереси в България(Белене и Турски поток)няма място във власта!
14
7
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
По интересен е въпросът как ли ще се възприеме от палаткаджиите искането на ВМРО за текст в Конституцията, че брак може да се сключва само м/у мъж и жена, тъй като там в катуните има всякакви елементи от крайни националисти, анархисти и комун.дета отричащи дори Истанбулската конвенция, до тези наредили се под цветните знамена на Морския тюлен с гумената лодка, които са пълнежа на Г.е.й-парадите ... Но какво да се прави, от улични елементи може да се очаква всичко ... ?!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bg profesionalni souzi zasto ne organizirvat profesionalni stachki i ne protestirvat za izvoiuvane pravoto na europeiski bruxelski, parijki, madridski, romski, berlinski zaplati na pes i kuchkite mu v rbg?!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние Президент вече нямаме. Това не е Президент, това е някакво Бостанско плашило, зад което до сега успешно се криеше Путин и БСП. До сега.Но истината се разбра.ИМПИЙЧМАНТ, или сам да си подава оставката.
11
3
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
Тези мошениципочнаха вече през няколко часа да обръщат палачинката. Ще подкрепим, няма да подкрепим. Това е някаква небивала пародия на ВМРО! Оставка, ментета!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bg teater salza i smiah...izbirat si prezident pensioner pilot iztrebitel...a niamat kior kutuk iztrebiteli...poneje tozi tolko svesten i izvesten pensioner pilot iztrebitel na rbg e razbil savarsheno po vreme na iztrebitelskata si trudova kariera cialata vazdushna bg eskadrila, kakto i bg kazarmena arhitektura, struktura za miliardi, miliardi bg narodni levove, rubli, dolari, evro, liri...dokato stane pensioner glavnokomandvast na nistoto...a bg velik voinik e v afganistan na kurort. :-)))
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко е яснотия циркове дето се разиграват са за пред хоратаи патриоти и вмро и марешки са си патерици като янето120 души са гарантирани- пари има достатъчнои за 160-то няма проблем- дпс ще даде рамо ако трябватака че не се напъвайте пътят е ясени диктатурата е по-здрава от тая на бай тодор
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ни е нова конституция? Нали всичко е супер и реки от мед и мляко текат по улиците според Спящото Кюлче? Нали гербавите крадци работят ката ден в полза на хората? Какво да променяме тогава?
7
1
 
2
 
! Отговори
Двукамерен преди 3 години
Парламент!Да си признаем,при този разнобой и простотия,референдумите са непродуктивни!Всеки разбира от всичко и не признава авторитети!Друг е въпроса колко са истински!Ако не можем,да закриваме държавата и да идват марсиянците!
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо проекта на ГЕРБ за нова Конституция на Република Булгария не е достъпен за обикновенните хора?Или в "новата конституция" са заложени "членове и пунктове", който могат да положат началото на безпрецедентно властване на партийката ГЕРБ и нейните "агънца"!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно не са ластици, а по-точно жартиери и чорапогащниците си опъват
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само примитивни расисти имат такъв изказ - ''дърпаме ластика''
3
0
 
10
 
! Отговори
Ех, как ще ви опъна преди 3 години
Само да ви докопам, лъжепатриоти гнусни
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ko pravi babata carica margarita, dobre li e? boidisa li si kosata, lakira li si pedikura?

Спонсорирани публикации