Борисов: Никога не е било по-важно светът да работи заедно!

"Само така ще се справим с кризата и разпространението на вируса"
92
Борисов: Никога не е било по-важно светът да работи заедно!
Снимка: Правителствена пресслужба

Никога в историята на човечеството не е било по-важно целият свят да работи заедно, за да се справим с връхлитащата криза и да предотвратим разпространението на вируса. Това каза премиерът Бойко Борисов в изказването си по време на виртуалната среща в рамките на Процеса "Акаба".

По думите му светът навлиза в опасен и нестабилен период.

Учените предполагат, че вирусът може да остане с нас с години. Нашият призив е ясен - трябва да работим заедно, каза още министър-председателят.

Процесът е иницииран през 2015 г. от краля на Йордания Абдулла Втори с цел укрепване на международното и регионалното сътрудничество срещу опасностите от тероризъм, радикализация и насилствен екстремизъм.

Във форума участват държавни и правителствени ръководители от страни като Индонезия, Филипините, Нигерия, Кения, представени на различни нива са също САЩ, Нидерландия, Южна Корея, Япония, Сингапур и др.

Борисов припомни, че само преди 2 дни в Словения управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева обяви 10% спад на БВП в световен мащаб. "Не сме имали такива проблеми след Голямата депресия - финансови, икономически и здравни едновременно", изтъкна премиерът.

Акцент в изказването на министър-председателя бе приносът на Българското председателство на Съвета на ЕС за европейската перспектива на Западните Балкани. "Подкрепата, която България дава на Албания, на Република Северна Македония, на Босна и Херцеговина, на Сърбия и Косово за присъединяването към ЕС, а някои от държавите ние първи подкрепихме и за НАТО, е също много добра рецепта за общата борба срещу тероризма и екстремизма", подчерта Борисов.

Той изрази надежда, че след всяка една среща от Процеса "Акаба" държавите от инициативата ще излизат по-единни и по-силни като взаимодействието между тях ще бъде успешно надграждано.

"Необходими са спешни действия с цел изграждане на устойчивост", подчерта премиерът. Той бе категоричен, че за да се справим с глобалните предизвикателства и последиците от пандемията както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, се налага ефективно многостранно сътрудничество и солидарност между държавите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Напълно съм съгласна, че светът трябва да се обедини за да бием вируса. Може би Световната Здравна Организация трябва да организира карантина по целия свят по едно и също време и една и съща продължителност докато 2 седмици няма новозаразени никъде по света, като се осигури методическа и друга практическа помощ за страни като Индия, Бразилия където е най-трудно хората да се затворят по домовете им и се осигури строг контрол. Ако се организираме, наистина може да спрем този вирус, според мен...
72
1
 
1
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Борисов , ти се оля с полицейщината и ще си платиш скъпо за това , просто си сбъркал народа , не е от лош матрял!
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е този виртуален лидер който защитава полицията няма го какво защитава тогава да излезе този страхливец да почуства любовта на народа която в момента е в изобилие там покрил се е някъде виртуално или наистина Мерзавецът на държавата сигурно вече спи спокойно чакайки добри новини на сутринта
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ни е виртуалният министър преседател урежда си пребиването на някой остров ли?Румен Радев е в България Мутро
69
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Членството ни в нато и борбата му с тероризма се изразява в обучение на ислямски терористи в правец от бойковото ппавителство... Факт.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙ СВЯТ БЕ, ТОЯ ИЛИ ОНЯ???
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фартинг анд шиитинг порк
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а симпле фартинг порк
65
2
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ТУЛУПА В НОВА ЗЕЛАНДИЯ ЛИ Е ТА СЕ ,, ПРАВИ " НА МАЛКО УМНИК ???
64
2
 
10
 
! Отговори
ТЪПАНАР преди 3 години
НА НЕГО МУ ГОРИ ОГЪН ПОД ***, НИКОЙ ЗА СЛИВА НЕ ГО БРЪСНЕ ОТ СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ, А ТОЙ РЕШИЛ СВЕТА ДА ОПРАВЯ.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да ама няма да я подаде защото чака пари бълг.мантслитет е такъв ако му предложат ще продаде и сестра си не се съмнввайте .Ако се съмнявате обсадете домът му в Банкя ако тсм все още има някой -изнесли са се на някой слънчев остров може и той от там да предава виртуално а онази Караянчева не си спомням точно как я нарече да си купува нови костюмчета също като Дариткова
62
2
 
9
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Оставка, това е единственото което да направи Борисов.
61
2
 
20
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Алллло, Народът ти иска оставка, дали разбра
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заедно с мутра никъде по света почтените хора не искат да работят!
59
3
 
15
 
! Отговори
ined преди 3 години
Съд и затвор за лицата Бойко Методиев Борисов и Иван Стоименов Гешев!
58
4
 
11
 
! Отговори
лумпен преди 3 години
този е за,психиатрия,болен от алчност,психопат,ще свърши като,кадаифа
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върни откраднатите пари от КТБ ,рекет ,комисионни и ги раздай на хората така ще ти простим
56
5
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Хитреца Борисов искал света да работи заедно , а той да си краде индивидуално!
55
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Много ми е интересно защо трябва да сме заедно с тези с 200 метровите яхти, сега, когато има зор, така ли, но иначе - бачкай без пари, твойта.......Тези приказки са доста противни за обикновения човечец, дето, за да живее, трябва буквално да блъска като ***.
54
3
 
3
 
! Отговори
Много е важно преди 3 години
Човек да работи заедно.