Спешна помощ: Десетки ранени на протестите, 6 души остават в болница

45 души са преминали през пет болници
Обновена: 2 сеп 2020 16:06 | 2 сеп 2020 15:44, Веселина Йорданова
183
Спешна помощ: Десетки ранени на протестите, 6 души остават в болница
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

38 души са получили медицинска помощ на протестите до 15 часа.

Те са протестиращи, полицаи, журналисти, стана ясно на брифинг на Спешната помощ.

Още по темата
От тях 6 са в ИСУЛ, 6 в "Пирогов", един обгазен - напръскан със спрей, е във ВМА. Има доста обслужени на място.

За двама са подадени сигнали, но те са избягали и не са прегледани от медицински екипи. Шестима са задържани в три полицейски управления.

Над 50 са сигналите за пострадали, а 30 пък са напълно фалшиви. Затова от Спешната помощ апелираха да не се злоупотребява, защото екипите не са достатъчно.

Беше даден и пример със самолет, кацнал на Летище София с подаден сигнал към спешните медици най-вероятно за инфаркт. Наложило се е един от екипите, които са два постоянно на протеста, да се отзове.

Няма намушкан полицай, такъв не е обслужван, стана ясно на брифинга.

45 души са преминали през спешни отделения на пет болници. 6 души са останали за лечение в здравните заведения - двама от протеста и четирима полицаи.

Има двама прегледани с пострадало око - полицай и оператор, който е хоспитализиран. 22-ма ранени са преминали през ИСУЛ, сред тях полицай с травма на китка

18 са преминали през очен спешен кабинет - 10 полицаи и 8 цивилни, те са освободени.

12 са преминали през МВР болница. Четирима са хоспитализирани. Трима полицаи са с изгаряния на роговицата и конюнктивата, те са освободени.

Две линейки на пожарната също обслужват пострадали.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами отговорниците за това да подават оставки.Говорим за тормоз на мирни граждани понеже на някой не му се е седяло да охранява протест а в жегата.
111
4
 
18
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Видяхте ли *** как събира мутри за протестите с тия призиви "мутрите вън", даже охраната брандирал да рекламират сборището. Този е пълен де.ил и единственото което може да направи е да събира мутри и да прави погроми.
110
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Догодина строим чисто нови 2 затвора за герберасти.
109
5
 
17
 
! Отговори
у брееее преди 3 години
след неуспешния опит за преврат се очаква да излезнат едни клипчета - ненаситната мая с братя галеви , палавата мая с божков , мелачката мая с ......! щото бизнесмените не обичат да си харчат парите за нищо !
108
2
 
13
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Вържете попа (Кауна), за да е мирно селото. Мафията и Кауна веднага в затвора...
107
24
 
10
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Всички герберски ***, толкова са прости, че не виждат как стават закрепостени селяни на световния финансов капитал!Българите искат да са свободни хора, а не роби на световния финансов капитал и да робуват за пари, като хамстери в клетка да въртят все по силно колелото,, да нямат никакво свободно време, децата да излизат мало.умни от училище, българската държава и икономика да нямат собствени конкурентноспособни банки и средства за производство!Бойко ти си история,*** си с мир!Бенджи!ЦРУ!
106
4
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
До Анонимен 132Изобщо не споделям мнението ти за Доган като голям политик (освен ако не говорим за мафиотски бизнес интереси - там да!), но щом си му такъв фен, защо не отидеш да ти оправят ИШКАТА - безплатно и няма да боли? Кво толко?
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
125 така е.... нарича се мимикрия... прави се, че е бай *** с лакардиите... но реално е стратег. Нещата сега са други. Сега няма да даде властта на Фигуранта.Щом ДПС искат импийчмънт на Радев - значи е пътник.Омазал се е много здраво щом от сараите му искат оставката. Запомнете - каквото е казало ДПС е станало. Доган е още по - голям стратег. При него думата е закон.
104
4
 
3
 
! Отговори
" преди 3 години
Дамбовеца - премиер!
103
12
 
3
 
! Отговори
Дариткова преди 3 години
Не мога да си извадя телефона мн дълбоко съм го навряла последния път и ще ходя да ми бърка доктор, затова пиша тук на кърджалийската п.... : - Баце каза да се хванем за палците на краката и да чакаме изненада!
102
2
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
До ВасилевВасилев, мислех те за по-умен. Така не става, батковата. Дай да опитаме с хапчета, кво ще кажеш?
101
21
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Край на ционисткото-герберастко феодално правителство, което раздава еврофондове и обществени поръчки на полсушни хора и фирми!Бойко *** си с мир, и отведи всички феодални закрепостени калинки, и държавни чиновници, които провеждаха политиката на световния финансов капитал!Бойко *** си с мир, прибери се кротко при внуците и живей спокойни старини, не вади бухалката от гардероба, защото в юмрукът който е стиснал българина няма нито пари, нито гняв, а останало малко човешко достойнство!Рей!ЦРУ!
100
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще ледаме големия цирк в бсп, когато ще си избират лидер! ще е войната на корумпетата!
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП-то,казаха ви го тези дето ви помогнаха,РадОФ да си направи партия като преди това ПОДАДЕ ОСТАВКА и тогава според това колко % ще МУ се паднат на едни избори да лае.У лево.ОФ аре чао че ми писнАхте.....
98
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такъв народ си заслужаваме съдбата 1000 протестиращи ще свалят правителство Е няма такава държава
97
5
 
11
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
И ще ви кажа защо протестърите си вярват, че нещо ще стане. Защото ББ два пъти е подавал оставка и, кво ли си казват, "сега ще е трети и последен път". Да, ама не, казваше дядо Петко Бочаров. Всички "ентелегенти" страшно подценяват ББ, а той има усета на вълк единак. Подхвърля шега за едната книга - те веднага вярват, подхвърлят им манипулирани снимки/записи - пак вярват и се самохипнотизират, че няма проблем. А проблем има - ББ маскира обиграността си в просторечие, шеги и шараните лапват...
96
4
 
19
 
! Отговори
Дамбовеца преди 3 години
До БСПВСИЧКИ мутри сме на лице да подкрепим нашия президент
95
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА РАЗСЛЕДВА ВСИЧКИ СЪУЧАСТНИЦИ НА ГРОБ!ОТ МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ ДО ВСЕКИ *** И ЧИНОВНИК ПРОДАЛ СЕ ЗА ПАРИ НА ПОРОБИТЕЛЯ!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НОВИ ПРОТЕСТИ ДОКАТО НЕ ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ПОСЛЕДНИЯ ГЕРБЕРАСТ!!!
94
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви протести какви 5 лева Полицията е повече от протестиращите Бог да пази България
93
24
 
8
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Всички Българи излезте на площада да подкрепим президента в борбата му за Чиста и Свята република, без мутри и диктатори!!