Спешна помощ: Десетки ранени на протестите, 6 души остават в болница

45 души са преминали през пет болници
Обновена: 2 сеп 2020 16:06 | 2 сеп 2020 15:44, Веселина Йорданова
183
Спешна помощ: Десетки ранени на протестите, 6 души остават в болница
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

38 души са получили медицинска помощ на протестите до 15 часа.

Те са протестиращи, полицаи, журналисти, стана ясно на брифинг на Спешната помощ.

Още по темата
От тях 6 са в ИСУЛ, 6 в "Пирогов", един обгазен - напръскан със спрей, е във ВМА. Има доста обслужени на място.

За двама са подадени сигнали, но те са избягали и не са прегледани от медицински екипи. Шестима са задържани в три полицейски управления.

Над 50 са сигналите за пострадали, а 30 пък са напълно фалшиви. Затова от Спешната помощ апелираха да не се злоупотребява, защото екипите не са достатъчно.

Беше даден и пример със самолет, кацнал на Летище София с подаден сигнал към спешните медици най-вероятно за инфаркт. Наложило се е един от екипите, които са два постоянно на протеста, да се отзове.

Няма намушкан полицай, такъв не е обслужван, стана ясно на брифинга.

45 души са преминали през спешни отделения на пет болници. 6 души са останали за лечение в здравните заведения - двама от протеста и четирима полицаи.

Има двама прегледани с пострадало око - полицай и оператор, който е хоспитализиран. 22-ма ранени са преминали през ИСУЛ, сред тях полицай с травма на китка

18 са преминали през очен спешен кабинет - 10 полицаи и 8 цивилни, те са освободени.

12 са преминали през МВР болница. Четирима са хоспитализирани. Трима полицаи са с изгаряния на роговицата и конюнктивата, те са освободени.

Две линейки на пожарната също обслужват пострадали.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ът - явно основният проблем е кой да докопа ойрото и кюлтаците... за това се борят Черепи, Грипени, Пинокиовци, Бибияновци, Минетковци... не за промяна, а за промяна кой да *** ойрото... но хората /поне разумните/ го разбраха, затова и юмручето се размахва между 200-300 тулупа, а не пред народа, народа ще покаже кой накъде е на изборите...
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,той рейтинга им беше равен и на миналите избори,и на европейските,и на кметските а вечерта цоциолозите се оправдават защо са такива разликите с по 7-10%-тни ПУНКТА.Защото хората лъжат за кого гласуват или мислят да гласуват а може и да се бъзикат.Невероятно е как можеш да вярваш за 60% одобрение на протеста а на улиците няма и 6% или хайде 60000 от пълнолетното население.Сега ако е имало деца на протестародителите трябва ли да бъдат наказани,питам протестърите,нали сте големи разбирачи!
90
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътЩе има правителство Борисов-4, колкото и да не ви се иска на болшвишката cгaн.
89
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътхич няма и да му го поклатите! човека си е избран законно и е в пълното право да си изкара мандата докрай!
88
13
 
2
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Жалко за всички пострадали - и полицаи и протестиращи , жалко и за - Бьлгария явно демокрацията е отпатувала с еднопосочен билетНе е нормално да биеш и пръскаш сьс спреи протестиращиРазбира се тук не виня момчетата от полицията а шефьт които им е распоредил
87
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На площада просто няма толкова място, че да се съберат "десетки хиляди"Типичен гербераст, вероятно архитект в общината!!!Ти имаш ли представа колко квадрата е един асансьор и колко души побира?А имаш ли представа колко квадрата е площада?Явно нямаш, а си платен гербав *** тип калинка и пишеш дивотии!Това опорна точка ли ви е ,че се събират 900 човека на площада и твоя личен гении го роди!Смешници жалки!!!
86
10
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Бойко *** си с мир!!!Вече не става въпрос за пътища магистрали и кой вдигнал минималните заплати!Става въпрос дали българите ще бъдем роби на световния финансов капитал или ще бъдем господари в собствената си страна!А ти си послушен васал на световния финансов капитал и червените ционистки генерали!!!И да не забравиш да вземеш под ръчичка Доган,Пеевски , Гешев и генералите от Монтерей!!!България вече е друга!!!Агент Нейтън Васер!ЦРУ!!!
85
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89 - с павета и слама ли се бори "народа"? "народа" 1000 пияни и платени прости тутки ли е? аз съм "народа" и нито веднъж не отидох и няма да отида на тулупските и лумпенизирани събития.. ще се боря както повелява закона, за който уж се борите - на изборите и без да руша и троша сгради и артефакти, строни от родителите, бабите и дядовците ни...
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никаква оставка! ако искате такава - търсете я в прИзидентството! шрек ще ви я даде!
83
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес Българските Народни Представители накараха Фигуранта да си говори сам.
82
3
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До Че ГобараСпоред разни мaлoyмници, като теб, протестиращите са "десетки хиляди", но не е така. На площада просто няма толкова място, че да се съберат "десетки хиляди". Има не повече от 900 човека. Ако не вярваш, преброй си ги сам на снимките.
81
2
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
До 68 ВасилевВасилев, понякога си ми забавен, честно. Даже неведнъж съм казвал "Къде е агент Василев да каже 'Селяни прости ...'", та белким проумеем ситуацията и ние. Сега обаче си се объркал. Ама много. Протестът няма енергия по дефиниция да преобърне нещата. Тоест няма санкция от Световното правителство, иначе досега да сме забравили за ББ. България е арена на геополитически сблъсък, но напоследък Русия губи позиции - Македония, Черна гора, България, даже Сърбия е уклончива. Няма как...
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До оставкаааи къде ги видя тез "мирни протести"? да хвърляш предмети, да ревеш като невменяем, да буташ бусове и пръскаш спрей, това ли е мирен протест?!
79
10
 
11
 
! Отговори
ТИКВО ПРОДАЖНА преди 3 години
ОСТАВКА!!!ЛИЦЕМЕР АНТИ БЪЛГАРСКИ ИЗЛЕЗ СРЕД НАРОДА, НАЛИ СИ НАЙ-ОБИЧАНИЯ и НАЙ-МОЖЕЩИЯ!Защо те е страх, господин кафеви ***?!?!?!
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въстание без жертви не може,Хаджигенов и КО лъвове,а къде са все пак Бойкикев и неговата свита
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 91 - на Румбата Десиславов Грипенов откога му казвате ***?
76
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената пасмина не проумя, че власт се взема с избори, а не шантаж и терор. Затова полицията трябва да налага здраво..до дупка.
75
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект за протестиращите!Народът е с вас!Оставка и затвор за шайката!
74
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупа се превърна в ***!Само некакви *** са останали в негова подкрепа.
73
7
 
14
 
! Отговори
Марин преди 3 години
Жалко за пострадалите полицаи.