Караянчева: Снощи беше грозно, опорочи се мирен протест!

Според шефката на парламента президентът подстрекава метеж
Обновена: 3 сеп 2020 21:29 | 3 сеп 2020 21:15, Веселина Йорданова
111
Караянчева: Снощи беше грозно, опорочи се мирен протест!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това, което видяхме снощи, е грозно и недопустимо. Опорочи се един мирен протест, а ние винаги сме казвали, че хората имат право да протестират, защото България е демократична държава и те трябва да бъдат чути.

Това каза пред журналисти в Пловдив председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Още по темата
Но това, което видяхме снощи - побоя над полицаите и купените лумпени, не знам как да ги нарека, защото няма нормално определение за такива хора, това не бива да се допуска, каза още тя, цитирана от БТА.

Караянчева добави, че, за съжаление, политиците понякога също помагат в тази посока, като уточни, че визира президента, който, по думите й, "на 2-ри дойде през протестиращите в парламента, порица народните представители, както винаги го е правил досега, и всъщност той е човекът, който подстрекава този метеж с високо вдигната ръка в юмрук и подкрепя хората, които поставят ковчези, бесилки - това демокрация ли е?".

Караянчева подчерта, че не бива да оставяме такива хора да управляват.

Във връзка с искането на президента Румен Радев Народното събрание да се разпусне, Караянчева му препоръча "да си прочете конституцията". Защото, по думите й, да живееш в "Бояна" и да ходиш на работа на "Дондуков" - това не те прави президент.

Президент е нещо много повече от това. Тя обясни, че в Конституцията ясно са разписани стъпките. Който иска да управлява, трябва да мине през избори и да заяви каква е неговата предизборна програма, за да могат хората да избират спокойно. Не може да влезеш в парламента и във властта през задния вход, категорична бе Цвета Караянчева.

"Начинът, по който говори президентът, показва, че не уважава никого. Той е решил, че трябва да вземе курс на въоръжена борба, че е човек, който наистина направи тази ескалация още в момента, в който вдигна юмрук и излезе пред протестиращите да ги призовава на това, което видяхме", добави председателят на Народното събрание.

По думите й той е в основата на поведението на хората, защото има много мирни протестиращи, хора, които имат искания, и според нея те са отговорили на техните искания с проекта за Конституция и за свикване на Велико народно събрание. Дебатът трябва да се води от политиците в парламента и да се чува мнението на хората по улиците, хората, които имат какво да кажат, а не тези, които излизат с камъни, бесилки и ковчези, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабо Меркел, прибери си диктаторчетата, дето ни ги докара с финансиране от германските държавни фондации. Не е луд този, който яде баницата, а тази която му дава.
42
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой хвърлял срещу полицаи!Всичко е документирано!Ще ви издирят!Жална ви майка да удряш полицай!Съвет от антипротестър изчезвайте!Метежниците в затвора заедно с Резидента!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лили герберски *** хахахахах, заплашва чак, Лили в д...., боли ли?
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Копейкин е навън, умнико
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Билети за Дубай след падането от власт. Всички ще отлетят за Дубай.
38
15
 
4
 
! Отговори
Лили преди 3 години
Протестъри - Вие загубихтеСега ще ви смачат един по един.Един по един ще се топите и ще се посочвате.Защото децата ви не са при Путин.Те са в Америка и Европа.А за тях винаги ще стои Фейка и Клеветите във Фейса,защото написаното от тях там - Никога не се изтрива.Сега ще ви мачкат един по един.И вие нищо няма да можете да направуте,Сега вие самите ще се сочите един друг и ще разказвате, как сте станали слушалки на Русия.Тази игра се играе по този начин.
37
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ГЕРБ!Пак ще спечелим изборите догодина март!До тогава да сте подали молби за членство в партията!Или свят широк!
36
0
 
10
 
! Отговори
ПКП преди 3 години
Това си ти за цяла България.
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** лицемерите и *** са от ГЕРБ ... нямам думи. Май с добро и протеати няма да стане
34
2
 
15
 
! Отговори
маверик преди 3 години
Два въпросса към г-жа караянчева (повечето БЪЛГАРИ знаят защо пиша фамилията и с малка буква),щом чувате гласа на протестите защо не си подавате оставката и две какво прави полицай на протестите с метален бокс в ръка ?
33
8
 
3
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Днес няма безредици, защото *** на Копейкин и Божков са в ареста.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
утре в столицата на Азербайджан Баку ще се организира протест против президента Илхам Алиев .
31
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога повече шап..кар президент!Военен без кръв и война не може!Освен това само заповеди изпълняват без да мислят!!
30
11
 
7
 
! Отговори
Аполитизиран преди 3 години
Га ядохте кифтетата на изборите за парламент, ни ривахте... Са що ривете? Кабинета трябва да си завърши мандата, а ако не е изпълнил предизборната платформа, да му се търси сметка. Сега, ако подадат оставка, ще кажат - "Ами ние можехме, но не ни дадоха възможност." Всеки протест в тази ситуация за мен е национално предателство!!!
29
5
 
17
 
! Отговори
S преди 3 години
Срам е таз
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Ми да, тук всички пишещи са умни и красиви... Комплексари неграмотни, оставете ги да си избиват комплексите. Докато пишат простащините си, избягват да се гледат в огледалото, та не ги наляга депресията.
27
2
 
20
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
Тая е затънала в ла*на, ама парите не миришат"! Чудното обаче е друго, няма ли поне капка лично достойнство, след като народа масово я охарактеризира съвсем основателно с какви ли не епитети, а накрая дори и шефа и я охарактеризира цветущо, ако не си подаде отставката, поне да се скрие за неопределено време.
26
3
 
11
 
! Отговори
По данни на СЗО преди 3 години
Смъртността от герберастка вирус в България удря в земята смъртността от модерния вирус в Италия.
25
3
 
14
 
! Отговори
Като не ще преди 3 години
Да е грозно да не се гледа гола в огледалото, да е....а и интелигентната умна слива от Родопите.
24
2
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Цачева ми бе по...симпатична кат председател на Парламента,даже й казвахме...майката.Тази и за ...лелка в детска градина не става.Явно Боку намира винаги по...*** от него да ги...издига,за да се чувства...велик.