Караянчева: Снощи беше грозно, опорочи се мирен протест!

Според шефката на парламента президентът подстрекава метеж
Обновена: 3 сеп 2020 21:29 | 3 сеп 2020 21:15, Веселина Йорданова
111
Караянчева: Снощи беше грозно, опорочи се мирен протест!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това, което видяхме снощи, е грозно и недопустимо. Опорочи се един мирен протест, а ние винаги сме казвали, че хората имат право да протестират, защото България е демократична държава и те трябва да бъдат чути.

Това каза пред журналисти в Пловдив председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Още по темата
Но това, което видяхме снощи - побоя над полицаите и купените лумпени, не знам как да ги нарека, защото няма нормално определение за такива хора, това не бива да се допуска, каза още тя, цитирана от БТА.

Караянчева добави, че, за съжаление, политиците понякога също помагат в тази посока, като уточни, че визира президента, който, по думите й, "на 2-ри дойде през протестиращите в парламента, порица народните представители, както винаги го е правил досега, и всъщност той е човекът, който подстрекава този метеж с високо вдигната ръка в юмрук и подкрепя хората, които поставят ковчези, бесилки - това демокрация ли е?".

Караянчева подчерта, че не бива да оставяме такива хора да управляват.

Във връзка с искането на президента Румен Радев Народното събрание да се разпусне, Караянчева му препоръча "да си прочете конституцията". Защото, по думите й, да живееш в "Бояна" и да ходиш на работа на "Дондуков" - това не те прави президент.

Президент е нещо много повече от това. Тя обясни, че в Конституцията ясно са разписани стъпките. Който иска да управлява, трябва да мине през избори и да заяви каква е неговата предизборна програма, за да могат хората да избират спокойно. Не може да влезеш в парламента и във властта през задния вход, категорична бе Цвета Караянчева.

"Начинът, по който говори президентът, показва, че не уважава никого. Той е решил, че трябва да вземе курс на въоръжена борба, че е човек, който наистина направи тази ескалация още в момента, в който вдигна юмрук и излезе пред протестиращите да ги призовава на това, което видяхме", добави председателят на Народното събрание.

По думите й той е в основата на поведението на хората, защото има много мирни протестиращи, хора, които имат искания, и според нея те са отговорили на техните искания с проекта за Конституция и за свикване на Велико народно събрание. Дебатът трябва да се води от политиците в парламента и да се чува мнението на хората по улиците, хората, които имат какво да кажат, а не тези, които излизат с камъни, бесилки и ковчези, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи герб подписаха "смъртната си присъда", като партия, герб, дръжте се здраво идваме за вас, пародията скоро ще приключи
22
2
 
19
 
! Отговори
Ф преди 3 години
Тази не добре ама абсолютно сериозно
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДаПоне дай пример за голям политик ? нинова ли , манолова , гечев , овчаров , петков , станишев ,иванов , кутев , добрев , САКЪН НЕ КАЗВАЙ радев.
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи наемници на борисов(охранителни, мма ци, агитки), облечени в полицейски униформи и редовната жандармерия биха българския нород с метални боксове и обгазавяха всичко живо наред! Да, беше много горзно! Изчезни!
19
3
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
Мисирко послушна! Попитай шефа си за това! Па може и да те "светне" нещо щом си любопитна! Ако ти стиска да го попиташ де.Ами да успя шефа ти да омаскари един достоен протест на достойни българи! Газиращи ги факта че Ни управлява такъв селянин като шефа ти! ОСТАВКА НА ВСИЧКИ 240 ТЪРТЕЯ В КОШЕРА НА ОСИ ПАРЛАМЕНТ! ВЕЧЕ СТЕ НЕ ЛИГИТИМНИ!ОСТАВКА МУТРИИИИИ!
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи сте простаци! Като говорите така за жената май се издигате в собствените си очи.А , сигурно сте пълни му..ьовци като "летящият чехъл"Пази боже , такива като вас да имат нещо общо с управлението на БЪЛГАРИЯ !!!
17
2
 
18
 
! Отговори
Да преди 3 години
Откъдето мине всички и се смеят а тя се изживява за голям политик, но тя за цял живот ще си остане ***
16
3
 
22
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Хора тези политици са опасни и по бързо трябва да ги отстраним, как може Борисов дая нарича *** и тя дасе прави на луда?! Опасни лица са това...
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам ,тази да работи за мен !Уволнявам е !
14
5
 
8
 
! Отговори
партиец от класа преди 3 години
Таьи власт не сме я получили даром, ще мачкаме и пребиваме, но няма да дадем оставка.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, тя сигурно си е представяла, че протеста ще дойде да й поднесе цветя и благодарности.
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той шефа й каза какво представлява - проста кърджалийска тралала. Кой му пука за мнението й?
11
2
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ама тая не може ли поне за момент да свали от лицето си СПАЗЪМА,с който се опитва да имитира някаква "усмивка"?..Всъщност,САМОДОВОЛСТВО?!.вероятно още изпитва щастливи вибрации след като чорбаджията й я охарактеризира толкова цветисто..
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми да никой не иска диктатура, обикновенно такава е съдбата на диктaторите дето са се хванали за властта, като маймуни за палма. Не виждаш ли протеста отвън, туй нещо да ти говори. Бая тъпички сте.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свалянето на мутри не може да бъде красиво. Те доброволно няма да си отидат. Иска им се да има едни вяли и безлични протести, които те могат да подминават и да се правят, че не забелязват, ама няма да стане. За да падне една диктатура, трябва насилие от страна на гражданите.
8
2
 
31
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Опорочи го твоят шеф и мутрите му ,Кутке ! И си слагай долно бельо,че е срамота !!!
7
13
 
1
 
! Отговори
гербист-евроатлантис преди 3 години
Грозно беше, но поне изринахме *** от площада, не бива да ни излагат пред ЕС, иначе не ни пречеха. Добре ги обработи полицията, ако на някой днес му стиска, да заповяда, полицията да натрупа опит хем.
6
1
 
19
 
! Отговори
Абривиатурата ТПК преди 3 години
При социализма, ТПК означаваше трудово-производителна кооперация. Сега ТПК означава, ами погледнете я на снимката и ще се сетите как я нарича Борисов в оня запис. То много сложно за досещане...
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каза ........Това в капацитета на гербавите и техните платени провокатори!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази мястото й е зад гише в КАТ да дава талони....