Протестиращи се събраха пред сградата на Софийски районен съд

Гледат се мерките на част от задържаните на 2 септември
Обновена: 5 сеп 2020 11:51 | 5 сеп 2020 11:50, Елка Василева
128
Протестиращи се събраха пред сградата на Софийски районен съд
Снимка: Bulgaria ON AIR

Недоволни се събраха пред сградата на Софийския районен съд на бул. "Скобелев" в София, предаде Bulgaria ON AIR.

Днес се очаква да се гледат исканията за постоянен арест на част от задържаните по време на протеста на 2 септември.

Още по темата

16 от задържаните при сблъсъците на жълтите павета се изправят пред съда.

За седем от задържаните са поискани мерки за неотклонение "задържане под стража". Сред тях са Пламен Стоянов-Дамбовеца, Росен Миленов от "Възраждане" и бившия футболист на ЦСКА Александър Бранеков.

Снощи беше 58-ата вечер на антиправителствен протест, която премина без ескалация на напрежението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
3
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 години
А въ бат Генчо стига въ ко са праш на мотика що викаш че ни нъ познаваш нъл ти на научи как да фъргаме бомбите.Ний са фалим у маалата и пускаме кино как замеряме Унтата ти сега ни викаш провокатори.
112
1
 
5
 
! Отговори
ух да ти го набия! преди 3 години
Дай пясък, дай тухли, изхвърли ***, почисти обора все работа за трудовашка количка. Бъжков се възползва от Румен като от трудовашка количка.И той като послушно кученце подскача нагоре надоло.Много калпав се оказа този президент бе!
111
0
 
9
 
! Отговори
Хм преди 3 години
108 - Демокрацията НЕ Е диктатът на едно малцинство от 3000 човека, от които- 1500 без активно и пасивно избирателно право. Под терминът ''народ" по отношение на избирателните права се разбира ВСЕКИ бг. гражданин, отговарящ на закона за активно и пасивно избирателно право. Народът не са 3000 човека, а - общо взето- към 5.300 000 бг. граждани с избирателни права. Е- нека да спазим демокрацията, какво ще кажете...
110
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 3 години
108- Следват ЗАКОННО гласуване на ЗАКОННИ избори- само ТОВА е ДЕМОКРАТИЧНИЯ начин за ЗАКОННА смяна на властта в една демократична държава.Такива законни избори, на които ще гласуват законно всички бг. граждани, ще има през м.март 2021 г. Това е само след има- няма 5 месеца. Защо е това бързане и защо то се случи ВЕДНАГА след 19тте обвинения, едно от които- за престъпления срещу Републиката, на лицето божков,м...Нима от 10 години не знаете кой е борисов...
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков ги разкарва тези като панаирджийски мечки
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уфф,като ги гледам тези протестиращии - Мъкааа ! много проста *** - психоболни,клошари ,обикновенни *** ,изкукали старци и дрогирани бесници - тея ли ще ме освобождават - пази Боже !
107
7
 
2
 
! Отговори
Ци**нин преди 3 години
До Хм:Четете историята на България уважаеми.Значи демокрация=народовластие, обаче народът не може да смени работниците които е назначил да вземат решения в полза на държавата. Когато тези работници (управляващи) които се мислят за богоизбрани не искат да си ходят с добро, какво следва?
106
1
 
7
 
! Отговори
Партизаните в БГ преди 3 години
са били 7000.Какво са направили,освен обири на мандри?По-късно броятим се качва до 50000,но след като разбират,че дори 7000 е напомпанацифра,от ЦК се спират на числото 30000 и 200 000 помагачи.Всички саАБПФК(акт.борец срещу фаш.и капит.).Те са хората,които по-късно колят ибесят и си разпределят влиянието върху целия живот в страната.Внуцитеим следват примера-искат да оглавят протестите,че не се знае кога ще им сепадне те да колят и бесят.Развиват дейност,нарушават реда,активни борци са.
105
0
 
11
 
! Отговори
Какво искат? преди 3 години
Наглостта им няма граници.Разбраха от патрона си Радев една максимаот военноте дело.че нападението е най-добрата отбрана.Отричане на очевиднифакти,вменяване на вината за нещо,което ти си направил или предизвикалвърху другите.Полицаите били виновни затова,че защитавали сградатана държавна институция.Ясно се видя пасивната им позиция."Невинните"според Радев граждани са били бити,обгазявани,преследвани.Какво са правилитам?Ако полицията ги бе оставила,какво щяха да направят?Погроми,рушене.
104
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бъдат осъдени на по 20 год.затвор включително и тримата ***, защото предишният ден казаха, че " това е последният мирен протест" . Това са техни хора нищо, че после ги оприличиха като провокатори.
103
1
 
15
 
! Отговори
Хм преди 3 години
99 Разбра ли- МАСОВО българите СЕ РАЗГРАНИЧАВАТ от умишления опит за убийството на български полицаи и са прави- ВСЕКИ нормален човек се гнуси от хора, които искат да убиват други хора. Българите НЕ СМЕ И НЕ ПОДКРЕПЯМЕ умишленото отнемане на човешки живот, каквото и друго нещо да се опитвате да ни изкарате. Кажете му на гангстера в Дубай, че МАСОВО българите в България НЕ СМЕ гангстери и мутри и за това НЕ ОДОБРЯВАМЕ убийствата на никого.
102
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 3 години
99 престъплението е останало недовършено.
101
0
 
14
 
! Отговори
Хм преди 3 години
99- Част от задържаните НЕ СА ЗАРАДИ ПРОТЕСТ, а заради ОПИТ ЗА УБИЙСТВО НА ПОЛИЦАИ, осъществен чрез хвърляне на павета, метални пръти, бомбички директно въврху полицаите. НК Чл. 18. (1) Опитът е започнатото изпълнение на умишлено престъпление, при което изпълнителното деяние не е довършено или макар и да е довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици на това престъпление.(2) При опит деецът се наказва с наказанието, предвидено за довършеното престъпление, като се взема предвид степента на осъществяване на намерението и причините, поради които
100
1
 
6
 
! Отговори
Гестапо преди 3 години
От ЕС по проект ще дават пари за нов затвор само за политически престъпници. Може и в Белене. Аман от нелегални . Гешев е на ход
99
1
 
7
 
! Отговори
Pepi преди 3 години
Хубава работа ама селска .
98
18
 
2
 
! Отговори
Ци**нин преди 3 години
Задържани заради протест! Кога ще има задържани за предателство срещу народа?От 1990 до сега всички политици работят за унищожаване на българската държава, и за съжаление успяват,защото:Народът спи!
97
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера на палатки пред президентствотоДнес пред Съдебната палатаУтре пред централния софийски затворХаирлия да е
96
1
 
22
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Мнение от друг сайт- ''2020-09-05 14:55:50 калинвт Пред Районния съд в София се провежда протест с искане за освобождаване на останалите в ареста демонстрации, поддържани по време на т.нар. "Велико народно въстание" на 2 септември.Вчера на протеста преди още да завърши призоваха за протест днес пред съда.Абе нали бяхме уж хора на ГЕРБ, уж провокатори! Истината лъсна. Това са хора на отровното трио!'' Както се вижда- в България няма прости и лесно манипулируеми хора- нека това се знае от всички
95
1
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
По времето на социализма никога не биеха хората. Считаха ги за Божии творения и уважаваха личностите с различно от общоприетотно мнение. Затова пък често БКП "другарите" изпращаха такива хора на оня свят...
94
1
 
17
 
! Отговори
Хм преди 3 години
92- дори уикито вярно го е предало ''....Върховенството на закона е основен принцип в условията на демокрация, което буквално означава подчиняването на закона за всички, от постоянно пребиваващи жители и граждани до управляващи....'' . Протестърите, чието поведение е съставомерно на състави от НК, НЕ СА недосегаеми за НК и за всички български закони, те НЕ СА привилегировани бг. граждани, с по-голям обем права, от останалите непротестиращи граждани.