МВР шефът: Полицаите не позволиха да се пролее кръв и овладяха положението

80 служители на реда са пострадали, 62 от арестуваните с досиета
176
МВР шефът: Полицаите не позволиха да се пролее кръв и овладяха положението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

МВР шефът Христо Терзийски отчете пред депутатите ситуацията на протеста пред Народното събрание в сряда. След като отчете статистиката, той похвали подчинените си за добре свършената работа.

„Искам да благодаря на полицаите за това, че не позволиха да се пролее кръв и овладяха всички провокации“, каза той.

Вътрешният министър обясни, че още във вторник в СДВР е бил изготвен план за разстановка във връзка с очакваните протести и индикациите за ескалиране на напрежението.

Още по темата

„От ранните часове започнаха да се събират хора, след 9 ч. множеството започна да проявява агресия към полицаите. Хвърляха предмети и бомбички по полицаите, опитаха се да повредят полицейски коли, извадиха павета и ги хвърляха по полицаите, хвърляха и слама, използваха спрей. Към 14 ч. са задържани 36 лица. Около 18, 30 ч. започнаха да се събират много хора, които отново проявиха агресия, хвърляха много пиротехнически средства, химически газове, твърди предмети като камъни, столове, пейки, велосипеди, тротинетки, пътни знаци, знамена, транспаранти, табели, бутилки“, каза Терзийски.

В палатките на Орлов мост и пред Ректората са били отрити опасни предмети и заради това към 3 ч. са предприети действия по премахване на лагерите.

Арестуваните са 126 лица, като от тях 62 са с криминални прояви, а 35 са с адрес извън София.

Образувани са 16 бързи производства за хулиганство, четири за увреждане на чуждо имущество.

80 полицаи са пострадали. Трима са в „Пирогов“, 23 са в МВР болница, 13 са в ИСУЛ.

41 са прегледани на място.

Полицаите са с фрактури на крайници, наранявани, увреждания, химически изгаряния и обгазяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знам какво са позволили но ми замирисва на оставки след някой ден , нещо почнаха да изкачат записи от журналисти , които показват обратното
140
4
 
13
 
! Отговори
Полицейската хунта преди 3 години
на Тикккввоча - НАРОДЕН СЪД ГАДОВЕ КРАДЛИВИ !!!!!!!!!!
139
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, протестиращите са "виновни" за всичко, за всичко - и за ниския стандарт на живот...
138
3
 
15
 
! Отговори
Не ви ли е срам? преди 3 години
Как не ви е срам да публикувате такова нещо, вие очи нямате ли? Не виждате ли клиповете на хората в интернет? Вече не живеем в 93та година, сега тези неща няма как да останат незабелязани! Как МВР се опитва да спре кръвопроливането? С палки в главите на хората ли? Без значение от възрастта, защото се вижда, че бият и възрастни хора! Така ли спирате вие проливането на кръв? Рано или късно всеки сваля униформата но хората помнят!
137
14
 
5
 
! Отговори
Монов преди 3 години
Полицията ни е на европейско ниво. Професионално, твърдо, безкомпромисно, интелигентно спряха дивите орди. България е нормална държава, браво!
136
9
 
5
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Изказванията на триото днес, че Борисов и Гешев са извикали провокатори страшно прилича на изказването на Москва, че Навални е отровен от германските лекари, за да обвини руснаците. Дяволска манипулация, по това ще познаете комунистите, никога не признават истината. Извъртат и лъжат, не човеци, а маймуни. Колко години печелят с измами и лъжи. Но българите се опомниха, хора, не мярвайте на измамниците, мислете!!!
135
2
 
8
 
! Отговори
саки преди 3 години
Да беше вкарал утрасите на Боко,ВИНЕТУ в парламента,вчера и да видиш тогава дупетатско дупе кръв няма ли да пусне!Отивате си окончателно и сбогом мутри!
134
13
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Извергите от Отровното трио съвсем са изтрещели и обвиняват Борисов и Гешев "в с нощните провокации, пролятата кръв и битките жени".Да им припомним, че на 1 септември, не Гешев а Бабикян каза :"Днес ще бъде последният ден на мирен протест",не Борисов а Хаджигенов обеща, че "утре ще запалим пожар, от който ще възкръсне Феникс" а Минеков призова:" утре... Не бъдете овце, бъдете зверове." Във всяка правова държава нямаше да дават интервюта а щяха да са в затвора.
133
7
 
14
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Тези полицейски началници трябва да знаят че вече са се простили с работните си места и пенсии.
132
8
 
6
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До КОНСТАНТИНОВАмериканските, или френските полицаи да не бият талибани? Нали бият американски и френски кухи ***!
131
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам нито дума. В Симеоново точно на това ги обучават - да дезинформират, да заплитат интриги, да направят коктейл от полуистини и полулъжи и да те вкарат в такъв филм, че накрая да не правиш разликата меду добро и зло, между истина и лъжа. Този контингент го докараха сами, за да придадат драматичност на събитията. За всеки от провокарите имат информация, какви са им присъдите, къде живеят, как да ги притиснат, така че ако някой вярва на тези сценарии, трябва да е пълен наивник.
130
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИдеалистДа, да, кой ми *** в гащите викаш? Сами си срахте, нямаше нужда да ви помагат. Нали вчера се фукахте, че футболните фенове на ЦСКА са с вас, мразели Бойко. С'а каква излезе, друга песен запяхте. Вземи се покрий и не ръси дивотии, че този път бая време имаше директни предавания, а и някой бяхме там, та видяхме кой какъв е.
129
16
 
8
 
! Отговори
РЕСПЕКТ преди 3 години
Много професионални действия на полицията.
128
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 139,Да, полицаите сами себе си замеряха няколко часа с каквото намерят. Я се скрий, плондер такъв.
127
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПРЕДЛОЖЕНИЕЕй за това ти писание вече щеше да си в кафеза за година, ако тук полицията действуваше като в нормалните държави. Я покажи пребитите от полицията жени и деца,революционере клавиатурен.
126
7
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Долните служби са докарала ултрасите, защото те са зависими от тях и се използват от много години за разни провокации. Изкараха напред и млади жандармиристчета с промити можъци да бият народа. Жандармерията никой не я обича, защото те са платената гвардия на власта от нашите данъци. Проклетници!
125
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно ушевите снощи проляха кръв.Имаше полицаи с боксове и емблеми с черепи, от кои служби бяха тия или са наемници от делта гард?И как като проверяваха всеки влязъл в периметъра, се оказаха допуснати и такива с бомби?Нарочно пропуснати или целенасочено внедрени?
124
4
 
7
 
! Отговори
ще бъде преди 3 години
"Всичко писано от философи, поети ще се сбъдне! Без бог! без господар! Септември ще бъде май."
123
9
 
14
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 3 години
СЛЕД КАТО БОЙКО И ПОЛИЦИЯТА НЕ РАЗБИРАТ ОТ ДУМА И БИХА И ПРЕБИХА ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА НИ НЕ НИ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН БУТИЛКИ М О ЛО Т О В И КАМЪНИ И ДЪРВЕ. ВОЙНА И СМЪРТ НА ДЕПУТАТИТЕ, ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ШЕФОВЕ И ТИКВАТА.
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Слънчогледите погледнахаслънцето. Слънчогледитепаднахавпрах."