Един от осем човека умира от мръсен въздух в ЕС

Каква обаче е ситуацията в България?
16

Един от всеки осем смъртни случая в Европейския съюз се дължи на мръсния въздух. Това показва доклад на Европейската агенция за околната среда. Тази година България за първи път ще отбележи Международния ден на чистия въздух за синьо небе.

Световната инициатива има за цел да покаже спешната нужда от конкретни действия с цел подобряване на качеството на въздуха.

Високите нива на фините прахови частици допринасят за замърсяването на атмосферния въздух в страната. Основните причинители са емисиите от битово отопление в студените месеци и използването на автомобили.

Какви са резултатите от Национална програма 2018-2024 г. за справяне с проблема? Разговор по темата в предаването "Директно“ по телевизия Bulgaria ON AIR с Ивайло Хлебаров от сдружение "За Земята".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Статистика преди 3 години
Един от осем *** ръси платени глупости пред девет от десет платени журналисти. Конкретният *** лично е правил аутопсиите на всички починали.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е хайде сега глупости. Всички хора на този свят умират от ковид, не знаете ли?
10
0
 
4
 
! Отговори
8 преди 3 години
Демокрацията напълни България със стари автомобили и с това увелици броят на болните от рак повече от Чернобил .Блокът ни в Зарата е в двойна обсада от трошки , но кметът нехае за тези неща , както и за кучетата и котките и пр.
9
0
 
2
 
! Отговори
Ковид преди 3 години
Ама яко ли умира или се мъчи известно време? Носете маски или най-добре противогази.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Проблема не е в това ,че се горят дърва а ,че се горят неправилно. Проблема е ,че в България няма орган който да се занимава с надзор на малките котли за битово отопление. В Германия напричер ако притежаваш подобна отоплителна инсталация , тя трябва да минава технически преглед всяка година, като задължително се мерят и емисиите.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15-20 % за баба Гина с пенсия 200 лева знаеш ли колко са?-------Не, колко са?
6
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
А 8 от 10 умират от ниски доходи...
5
1
 
4
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До Анонимен15-20 % за баба Гина с пенсия 200 лева знаеш ли колко са?
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1. Алтернативните методи - ток, газ, не са в пъти по-скъпи, а само 15-20%. 2. Не може куцо и сакато да отоплява триетажни къщи, а ние да им дишаме пушеците. Никога в историята на човечеството не е била такава горска вакханалия. Отоплението всякога е било скъпо и лукс. За незаконна сеч са бесели, защото е ясно, че ако всички се юрнат, гората ще свърши за някакви си 20-30 години. А се възстановява за 50. Дървата трябва да струват толкова, че зимата да предпочитат да стоят вкъщи с кожух.
3
0
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До АнонименНяма лошо да ги забранят но с тези доходи , мислиш ли че хората може да си позволят алтернативни начини за отопление? А с дърва хората са се топлили пред хиляди години и не са умирали от това. Така е това едва ли е фактор.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна трябваше да се забрани горенето на дърва за отопление или поне цената на дървата да стане космическа чрез облагане с данък. Само че политиците яко захлебват от горската мафия.
1
11
 
1
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Ама Бойко ви е виновен и за въздуха! Протест, оставка! Ако бяхте запалили сламата с полицаите, това нямаше ли да е пушек? Или ще кажете, не ,това е пречистване. Трябват жертви, казва Хаджиг.ейов- месията на протестърите. Ама , ако него някой го пипне, ще писне като женка и ще снима с телефона, как му нарушават НЕГОВИТЕ свещени права!

Спонсорирани публикации