Знае се – в пластмасови бутилки не се носи запалителна течност

По темата - бившият служител на УБО и НСО ген.-майор Румен Ралчев
11 сеп 2020 11:58, Ния Христова
59

 

"Претърсването на един огромен район задължително води до намирането на определени предмети. В пластмасови бутилки не се носи запалителна течност. Всеки, минал пиротехнически курс, го знае." Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR бившият служител на НСО и УБО и Велик Приор на Ордена на тамплиерите в България ген.-майор Румен Ралчев.

Това каза той по повод вчерашната акция на полицията, при която органите на реда откриха в района на протеста ножове, тръби и бутилки със запалителна течност. Без инциденти и ескалация на напрежението премина вчерашната демонстрация, обявена за второ Велико народно въстание.
 
"Постепенно органите на реда се научиха как се правят нещата. В работата им има грешки. Това е така, защото се залага на доброто чувство на протестиращите - че ще бъдат мирни. Действително, масовото струпване на полиция въздейства психологически върху протестиращите. За щастие, не се стигна до сблъсъци", каза още експертът пред Bulgaria ON AIR.
 
Специалистът обясни още, че запалителна течност не би могла да се носи в пластмасова бутилка, освен ако някой не е решел да се самозапали. 
 
"В такава бутилка може да се носи някакъв вид сълзотворна течност. Камуфлирането на една течност в детска играчка би могло да стане. Въпросът е дали трябва да се направи. За война ли говорим или за протест? В момента виждаме протест. Ако се породи насилие, отпор ще има от страна на полицията", категоричен бе Ралчев.
 
Той изтъкна и факта, че ако органите на реда от цялата страна решат да се мобилизират, те не могат да достигнат и половината от броя на протестиращите. 
 
"Силовите мерки са кауза пердута. Важно е да се контрират отделни криминални елементи, ако такива се появят. Трябва да бъдат респектирани хора с по-слаба нервна система. Нещо, което на 2 септември не се случи. В теорията и практика по света борбата с масовите безредици е много широко застъпена. Всичко, което се правеше силово, е вредно", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
Какъв генерал е този охранител ??? Това ,че някой е плешив -не означава ,че е умен !ежнята помни ли в какво носехме нафта за нафтовите си печки за отопление !?!? Ей измарукан тъпоглавецо -- само си ял от труда на народа нищо не си допринесъл !!!!!!!!
32
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Чук"Така може да доживеят и до рестарт на системата."Щеше да е прекалено хубаво! Изчистващ всичко от харддиска, инсталираш нова операционна система без бъговете на старата и пей-живей! Подобно нещо са направили след 1944 година и още не можем да се оправим от оня рестарт!Внимавайте с рестартите - не всички имаме живот дълъг толкова, че да видим поразиите от следващия рестарт! Ами ако новата операционна система се окаже по сбъгясана от старата! А има ли нова система?!
31
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Джедай мастърИма, как да няма?!След като се е пенсионирал може да си членува където го приемат!А тамплиерите са НПО като много други!Въпроса с главно В е какво прави в България НПО на католически орден ликвидиран от френския крал преди около 700 години!?Естествено генерала по обясними причини не е виждал пластмасовите туби по 5 и 10 литра за бензин или нафта по рафтовете и гондолите в търговски обекти на известни марки!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам е от МНО генералите в България. Това са шарлатани за пари. Може ли да крадеш от Държавата, която ти плаща заплата. Сега такива като Шивиков, който бе уволнен от МНО за корупция и кражби е недоволен от власта. Смешно и жалко.
29
4
 
21
 
! Отговори
Чук преди 3 години
Решението за КПП-та вчера беше перфектно. Така можеше да се протестира спокойно.По живо, по здраво така трабва да се действа до изборите.Пожелавам на протестиращите през март масово да се явят пред урните за гласуване. Така може да доживеят и до рестарт на системата.
28
0
 
29
 
! Отговори
data преди 3 години
Всеки завършил пиротехнически курс би трябвало да знае , че масовите бутилки не са "пластмасови" а са от полиетилен-терафталат т.н. PET . Както и че в тях няма никакъв проблем да се носят запалителни течности - за справка на генерала да обърне внимание в какво се продават всевъзможните разредители като АМБ, Кореселин и т,н, у железарията .
27
7
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е, намери се още един генерал да защитава метежниците и да критикува полицията! Равнис по резидента!
26
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При толкоз видеонаблюдения в града и по места,че в централен район може да се установи кои са тез"Там е работата, че са поставени от служителите на МВР, така че никога няма да разкрият извършителя, защото не им изнася.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При толкоз видеонаблюдения в града и по места,че в централен район може да се установи кои са тез,който са крили през нощта,а през деня още по лесно,откъде са дошли,какво са носили в какви опаковки,че копали в градинки като за засаждане на храсти или в храстите скрили въпросните бутилки и другите веществени доказателства по ред премети как обувки,отпечатъци,други за изследване.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Масонски глупостти. Резервоарите на колите вече са пластмасови."Само че резервоарите не са от същата пластмаса, от която правят бутилките. Съединенията са различни, съставът е различен, дебелината е различна.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ти каза това,всеки който коси с моторна коса или трион в какво си носи бензина.Погледни в парка в София, като си залюпен и от офиса не излизаш.
22
1
 
15
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Не се носи, но това не значи, че не носят.Нека застане пред някоя бензиностанция и да види колко хора ще си напълнят бензин в туби от минерална вода.И на колко такива служителите на бензиностанцията ще им се противопоставят.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масонски глупостти. Резервоарите на колите вече са пластмасови.
20
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 3 години
Четейки думите на тоя генерал ,си мисля че трябва да задължат всички които ходят на протест/футболен мач носвйки бутилки със запалителна течност ,задължително да изкарат курс по пиротехника :)Да не вземат да се самозапалят случайно ,преди да я метнат по някого .
19
0
 
20
 
! Отговори
Джедай мастър преди 3 години
Велик Приор на Ордена на тамплиерите-От кога това е легитимно в БГ? Какви са тези тамплиери масони ложи -мекерета безенесета - НПОта разни юдеи разни антихристи -последователи на Луната -марсианци и ***!! И какво е вършил "великият майстор зидар' в УБО и НСО -Та ТОЙ НЯМА ПРАВО ДА ЧЛЕНУВА В ВСЯКАКВИ ДРУГИ ОРГАНИЗАЦИИ!!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тубата за бензин в колата е пластмасова - червена с черен накрайник. Виждала съм много пъти по бензиностанции да наливат в туби от минерална вода.
17
9
 
2
 
! Отговори
За каква преди 3 години
свобода на протест говорим след като милизията записва лични данни на всеки, който отиде на площада, а други не пускат?
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не знае този "генерал приор и велик тамплиер". На летището защо не дават да се внасят течности, включително в пластмасови бутилки?...Щом и такива взеха да се изказват, явно зад "протестите" стоят големи интереси.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На власта не им пука за робите ... ден 135. Скоро ще излезнат във Новогодишна ваканция че много работеха за месеца, 20-30 часа че с тези празници така е. Тези отвън със знамената за какво бяха, някой помни ли?Хора така не се прави за да ви вземат на сериозно, дела трябват а не думи. Вижте Франсетата и се учете
14
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полисайте сами си ги поставят да отчитат дейност.Ракията била Молoтов.ХАХАХА.