ГЕРБ готови да се срещнат с майките от фоайето, Караянчева се чуди защо стоят там

Парламентарната група обсъжда датата и часа
Обновена: 16 сеп 2020 18:02 | 16 сеп 2020 15:30, Камелия Цветанова
158
ГЕРБ готови да се срещнат с майките от фоайето, Караянчева се чуди защо стоят там
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева обясни, че е готова да се срещне с протестиращите от „Системата ни убива“ и „Изправи се. БГ“,  които бяха допуснати до сградата на парламента със съдействието на левия депутат Антон Кутев.

Още по темата
Те са изпратили писмо до нея с настояване за среща между 16 и 18 септември.

„Винаги сме били отзивчиви към гражданите и не виждам причина дамите да стоят пред пропуска. Очакват обаждането от парламентарните групи и от независимите народни представители за срещите, които ще бъдат проведени по час и график определен от тях. Не виждам каква е причината те да стоят тук“, обясни Караянчева.

Тя допълни, че е заявила желанието си за диалог с протестиращите от фоайето. Същото е направила и ПГ на ГЕРБ.

„Уточнява се кога ще е възможно да ги приемем в рамките на от 16 до 18 септември и не доумявам защо те стоят там и чакат народните представители“, призна шефката на НС.

Караянчева се закани, че няма да допусне в сградата на парламента да се правят провокации.

Според нея не бива да се допуска това, което се случи с барикадиралите се протестиращи медицински сестри, които прекараха цял нощ в сградата, а на сутринта се опитаха да се качат на прозорците.

А за момчето в инвалидната количка, за което Антон Кутев алармира, че не е пуснато до тоалетна в сградата, тя призна, че се учудва какво прави детето там.

"Безкрайно съчувствам и на майките, и на дечицата, но мисля, че мястото на едно дете не е тук в сградата на НС", коментира Караянчева.

Още за исканията на протестиращите вижте в следващото видео на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕР-БА-ВИ БО-КЛУ-ЦИГЕР-БА-ВИ БО-КЛУ-ЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МАФИЯТА В ЗАТВОРА ИЛИ ОЩЕ ПО ДОБРЕ ПОД ЗЕМЯТА!!!
76
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл да пишете вече в тази статия, модчетата защитават кърджалийската ***, щото и те са такива, също са и ту рчета, тъ пи като нея :)))
75
4
 
11
 
! Отговори
системата ги угоява преди 3 години
колко трябва да си взел да закараш болното си дете там ? колко морал трябва да имаш ,че да го направиш това и да искаш от хората да ти носят храна и провизий... а ти да ходиш на морето
74
15
 
2
 
! Отговори
Не, че нещо преди 3 години
Да останеш в историята като *** и децата ти, внуците ти, правнуците да го прочетат в някоя търсачка ... страшна карма е.
73
4
 
19
 
! Отговори
ист преди 3 години
Влизам в кварталната кръчма, и няма да изляза докато фигуранта Радев не подаде оставка. На маса до ракията и шопската салата съм поставил декларация за оставката на Радев, докато всички 121 пияндета като мен не я подпишат . Ако Радев подаде веднага оставка, ще напусна кръчмата и няма да се напия като протестиращ.
72
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече се убеждавам, че Валери Симеонов е бил напълно прав
71
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До JOНикой не ме пита дали искам, или не, от моите данъци да се дават пари за деца с увреждания - родени от жените, които в повечето случаи са предупредени, че няма да родят нормално дете. Става дума за над 2000 лв. всеки месец, а мнозинството от работещите родители отглеждат нормалните си деца с много по-ниски доходи. Да, не съм съгласна, всички велики цивилизации са имали контрол над раждаемостта, и са чистели недъгавите още при раждането им. Сега недъгавото и обратното са с предимство, защо?
70
16
 
3
 
! Отговори
бабикиан преди 3 години
вече близо 5000 пред вратите на народнот събрание от ситемата и изправи се , 565 влязоха и чакат среща с караянчева
69
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми тези и платени журналисти, начело с божков ТВ и евроком - василев ТВ, да ме тормозят ежедневно. Няма ли най-накрая да умрат, за да не плащаме ежемесечно над 2000 лв. на касичките им - за сметка на нормалните деца и инвалидите с 30-40 години трудов стаж. Защо алчни и нагли майки на недъгави деца, родили по своя воля, искат да определят бъдещето на нашите здрави деца!!! Хайде в Малашевските....заедно с общата, ***, техноимпекса, милиончева, вагината, олигарсите, ДС-арите и т.н.
68
5
 
14
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
То и на слепите стана ясно, че МаяМа е ***, ама Баба Настя (Настимир Ананиев) кога обърна резбата? Или винаги си е бил гьотферен?
67
22
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
Караянчева е пр0ста кърджалийска П. Няма какво да се чудите. Бойко=Лукашенко ама май ще свърши като Кадафи с патлака отзад
66
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБПАНИЕ В ПЖДКРЕПА НА МАЙКИТЕ.ХОРАТА СЕ СТИЧАТ ОТВАКЪДЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ТАМ.
65
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пик ти дават онлайн, вижте, че са точно 5 човека.
64
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седят 5 човека във фоайето и снимат с телефоните. Ами да си седят и да си снимат, все пак на никого не пречат.
63
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да осъмнат там.Празни илюзии- болни амбиции.
62
6
 
6
 
! Отговори
JO преди 3 години
До Анонимен А на теб някой да ти иска пари за болни деца ?Като знаеш как да оправиш нещата , дай от твоите пари и ходи после олигарсите да ти ги върнат. Ти още ли не си разбрал , че олигарсите ( които и да са ) само взимат , а дават един дебел...
61
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма да пиша грамотно докато не се изритат триото от Софиядаже ще барикадирам книжарницата
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как Бойко беше "посредник между ЕС и Турция" и затова го ценяха,а сега изведнъж стана "слуга на Турция" ?Сега видях,че и това за което го обвиняват се е случило преди години и при друго управление на ГЕРБ - с АБВ,Реформаторски блокНо не можем да отречем двойните стандарти на Европа, историята с Буюк е от 2016, а се сетиха сега, това са 4 години след случката. Тогава си мълчаха и те и тиквата, и Европа си затвори очите за това, което сега се срамуваме. А тогава като мълчахме срамувахме ли се?
59
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че ГеРадев праща армията си от изтрещелите майки.НСО ще им носи *** и тоалетна хартия. За детето Радевица да направи баница, няма да се излагаме пред чужбите медии като талибани!Айдеее.. юруш на парламента! Аз съм недоволен от самобръсначката. Отиевам с едни авери да барикадирам Президента! Докато съветниците на Радев не се отстранят ще спим пред вратата на Десамерцедеса.
58
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНаучи се да пишеш бе чукундурррр бе3мозъчен