Внезапно почина Симеон Пешов, президент на "Главболгарстрой"

Поклонението ще бъде на 18 септември в с. Белчин
Обновена: 17 сеп 2020 11:48 | 17 сеп 2020 11:45, Александър Попов
224
Внезапно почина Симеон Пешов, президент на "Главболгарстрой"
Снимка: БГНЕС
Внезапно е починал президентът на "Главболгарстрой Холдинг" АД и почетен председател на Камарата на строителите в България инж. Симеон Пешов, съобщиха от холдинга.
 
Инж.  Пешов  е  роден  на  29  март  1941 год. Завършва висше образование в Инженерно–строителния  институт /ИСИ/ гр. София. Професионалният му път започва  в  Изчислителен  център  за  строителството /по-късно Институт по строителна кибернетика/.
 
От  1990 година до сега ръководи компаниите в групата на „Главболгарстрой“. Председател е на Камара на строителите в България от 2003г. до 2010г., понастоящем  „почетен  председател”.  
 
Основател  на фондация „Възраждане за Белчин“.
 
За всички, които го познаваха инж. Симеон Пешов остава пример за почтенност, упоритост и любов към професията и хората.
 
Поклонението ще се състои на 18 септември, петък, от 10:00 до 12:30 в църквата "Св. Св. Апостоли Петър и Павел" - село Белчин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: Симеон Пешов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
11
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
Президент бил - Обикновен *** от село, заграбил строителна фирма от соца !Също като Тиквата, *** и Фандука :D
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги можехме да познаем, кога някой е ходил на пловдивския панаир, по ролата тоалетна хартиСедесарски простотии и лъжи.
119
3
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Пиши го от куронавирус
118
4
 
4
 
! Отговори
До Дракона преди 3 години
Каква тоалетна хартия на Пловдивския панаир? Хайде стига с дивотиите! Сега много се говори, че нямало тоалетна хартия и банани, но аз нямам спомен да е нямало тоалетна хартия, а банани имаше по някои празници като Нова година, но имаше достатъчно. През останалото време имаше от време на време. Не е вярно, че тогава всички сме били бедни. Тогава всички бяхме на средно ниво, нито бедни, нито богати, както са сега при четиричленно семейство от двама родители с между 3000 и 7000 лева заплата и 2 дец
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симеон Пешов е на 79 години...
116
4
 
9
 
! Отговори
Драконa преди 3 години
А н всичките дето прославят социализъма на бае Тодор ( от който и аз закачих), ще го опиша с репликата на една мя колежка : "Винаги можехме да познаем, кога някой е ходил на пловдивския панаир, по ролата тоалетна хартия, дето носеше през рамо."Това, че на някой тогава са му били най-хубавите години, не променя факта, че си беше дивна мизерия на страшно много места, съчетана с уравниловка и други нехубави неща.
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строител на социализма и на капитализма, ха-ха-ха!
114
1
 
3
 
! Отговори
Че соца преди 3 години
Имаше и добри страни никога няма да отрека! СИВ беше подобна организация на Евро съюза и обхващаше по голямо население и ресурси (страни и извън Европа като Куба, Виетнам Ангола...) от Евро съюза... Но под мъдрото кумунистически управление се срина... Защо? Защото СССР налгаше и изнасяше за тези страни стари, енергоемки технологии... Логично като се отвори пазара повечето завди трябваше да затворят кепенците и в последствие на скраб...
113
3
 
5
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
Спряха кранчето с червени пари за пране и се гътна човека.
112
1
 
9
 
! Отговори
Драконa преди 3 години
Бог да го прости човека и делата му по белия свят.Интересно, някой дали ще разкаже , как едни хора през 1989 г. си бяха обикновенни началници на отдели и директори на предприятия или редови ченгета, а през 1990-1 изведнъж се оказаха мощни собствени на фирми, с капитал (не) известно от къде.
111
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте дрънкали глупости. Социализмът бил идеално общество. Това само пълен *** може да го каже или някой, който е бил от богопомазаната партийна върхушка. Хората живееха общо взето в еднаква мизерия и не смееха да гъкнат срещу властта. не че сега сме цъфнали, но явно то си е въпрос и на манталитет и работливост. Я вижте къде отидоха Чехия и Полша
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пореднияЗначи щом не можеш да си вземеш парите след смъртта значи няма смисъл да се стремиш към нещо в живота така ли :) Егати болната логика :) не всички са бездарни лентяи като вас. Някой хора искат да оставят нещо на рода си :)
109
0
 
4
 
! Отговори
kukoto преди 3 години
До Handel Същото направи гелосания с Биовет и Булбанк. Това всеки го не може.
108
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мръсен комунист.
107
4
 
27
 
! Отговори
поредния преди 3 години
Е, това е поредното доказателство, че катафалката няма ремарке, нито може да влачи каса с пачки....Поредния "усвоител" на държавни поръчки и нечия май "куче касичка" от един известен филм от близкото минало....
106
1
 
27
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Шиши ше му гепи бизнеса и ще го нарече ГлавБолгарDestroy!
105
2
 
10
 
! Отговори
:) преди 3 години
Ковид деветнайсе, несъмнено!
104
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпроса е: От какво и как е починал? Ще има ли аутопсия?
103
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лека му пръст. Родителите ми работеха в Главболгарстрой. Работата беше страшно много, но и получаваха нормални заплати. Благодарни са на възможността, достойно да си изхранват семейството.
102
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПоследен в СИВ си бил само ти .Щото ти е малко сивото. В СИВ живот си живяхме . В холивуд няма витиз в България имаше ;) Имаше и грешки .Ама сега сме последни по всичко дори Албания ни бие по показатели. А ти знаеш ли при соца как живееха в Албания ?Знам пределно добре как живеехте, опашки, скандали, висене и списъци за цветен телевизор София 81, същото за Симсонка, чакане с години за ссср трошка, завист, злоба, клюки, лицемерие, подлост, нагаждачество и нахалство! :))))))))))