Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност

Ученият изтъкна, че все още няма ефективна ваксина срещу COVID-19
Обновена: 20 сеп 2020 13:54 | 20 сеп 2020 13:38, Ния Христова
189
Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност
Снимка: БГНЕС
Европа често не представя статистиката в коректен вид - на много места тестовете са безплатни, в големите държави се правят по няколкостотин хиляди тестове на ден. Това каза доц. Андрей Чорбанов от БАН в студиото на БНТ по повод статистиката от последните дни в Европа.
 
Наблюдава се чувствително увеличение на новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус.
 
Според него в момента в Европа се правят по концентрирани тестове заради започването на учебната година.
 
Чорбанов отбеляза, че най-важният показател в статистиката за COVID-19 е смъртността.
 
"Тези, които послушаха учените от самото начало - а това са държави като Швеция, които не въведоха стриктните мерки, не затвориха училища и градини, в момента смъртността им е нула или клоняща към нула", каза Чорбанов.
 
Ученият изтъкна и факта, че до този момент все още няма ефективна грипна ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието навява мисли за безсмъртие на цели народи...
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чорбанов. Бозаджиев, Тараторски. Сърмов.... гола вода сте лекарите.
21
6
 
1
 
! Отговори
до 26 от славянин преди 3 години
''Не е необходимо да си pocT и постоянно да го доказваш тук...Отдавна го разбрахме.''А твоята първосигналност защо е необходимо да ни я доказваш!?
20
5
 
11
 
! Отговори
Пресиян преди 3 години
https://youtu.be/gsoS7hLAbPgГледайте как уморяват хора. Един бг родител губи детето си. Здраво, право, но "лекувано" от коранавирус и за жалост докторите са успели в битката за за защита на измислената пандемия. Бог да прости невинното здраво момче! Можеше да има семейство, деца, но.....мед мафията му прекъсна бъдещето.Бог вижда!
19
2
 
19
 
! Отговори
У нас.... преди 3 години
Вчера мой близък прояви признаци на грип - 38 градуса, суха, дразнеща кашлица на пристъпи, силна отпадналост, студени тръпки.Съгласно указанията - звъним по ГСМ на джипито - 2-5-10 пъти. Така и не вдигна. Айде с връзки тръгваме да търсим лаборатория за изследване на Ковид-19. Почти всички затворени, хората наядени, не им трябват едни бързи 100 лева за вземане и изследване на проба. С 300 зора намираме една, взимат и изследват, тя отрицателна.Жив зян сме с тия безхаберни докторя, кучета ни яли.
18
11
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
А тези които през пролетта бяха въвели най-строгите репресивни мерки, днес имат най-високите нива на заразяемост и смъртност - Испания, Франция, Великобритания, САЩ !! Е и каква е ползата от такива мерки!? Никаква, има само вреда от тя - икономическа социална, здравна! Вчера на протест срещу новият локдаун в Израел местни учени и лекари разкриха факти, че от тези локдауни има страшна вреда за израелската икономика и за израелското здравеопазване!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
устискайте още половин година дами и господа.с ваксината и този кошмар ще отмине! друг е въпроса ваксината какво ще ни доведе...
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то само на слабоумниите вече не е ясно. Швеция и особено Беларус без никакви мерки се...."справиха" най добре. И изведнъш Лукашенко стана диктатор и мслка група платена вдига врява на място. Никита Михалков в Бесогон показва тв манипулациите от Беларус със снимков материал. Фотошоп може да покаже и стотици хиляди излезли да благодлавят Б.Б. , ама....
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детелин Кънчев от Пловдив редовно се шегуваше с вируса. Това е едно момче от Протестна мрежа Пловдив.Подиграваше се и с ген.Мутафчийски. Подкрепи Румен Радев с изказването си на Шипка за вируса на срама и вируса на предателството. Наскоро палачинката се обърна и Детелин видя пандемията очи в очи. Докато се бореха за живота му лекарите в ковид отделението - момчето написа на страницата за ужаса от заболяването. С призив към всички да не се подиграват с пандемията. Писмото му е потресаващо.
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха. Швеция от няколко месеца публикува само данни за общия брой заразени и абсолютно нищо друго. Ще ми ги хвали ,а имат 6000 мъртви ,което е 10 повече от тези в България.
13
6
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Докато не отмине вируса пушете повече цигари.
12
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швеция - 580 починали /1 млн. Гъстота на населението в Швеция/ фактор, който пряко влияе върху заразността/ : 19,6 души/ км 2;България - 109 починали/1 млн / 5,3 ПЪТИ по-НИСКА стойност от шведската/ ; гъстота на населението - 63/км2 / 3,2 ПЪТИ по-ВИСОКА стойност от шведската/;Нищо лично, просто факти!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божа работа!
10
10
 
3
 
! Отговори
Пушач преди 3 години
Този вирус удря жертви основно непушачи.
9
14
 
12
 
! Отговори
до 10 от славянин преди 3 години
Не е необходимо да си лекар, за да говориш истината! Швеция в момента е с една от най-ниските смъртности от ''смъртоносния'' вирус и която не си затвори населението през пролетта като останалите, за което се скъсаха да я плюят! ! Факт!
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бее нали? А реаниматорът на Гоце Делчев почина, а кой знае колко още лекари лежат в Пирогов и ВМА и се борят за живота си? Умниците нека поне се засрамят и млъкнат, ако не друго.
7
2
 
7
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 3 години
Ами първо си свали двата чифта скафандри и го вдишай ти, а след това и ние ще го вдишаме!
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо: въюпросноят чорбаланов не е лекар и не е удачно да коментира чисто медицински въпроси и организация на здравната система.Второ: към момента Швеция има ниска смъртност, но общата им смъртност е много по-висока от тук (с хиляди смъртни случаи повече), при население от ок 10милиона и много ниска гъстота.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Айде пак с глупсотите.
4
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев каза, че няма вирус още на Шипка.Подиграха се на вируса доста хора с дипломи и титли.Един уж щеше да си скъса дипломата ако вируса не изчезне през юли.Мангъровци с лопата да ги ринеш.