Велико народно въстание 3: Площад "Независимост" се пълни с протестиращи

Обстановката е спокойна, има хора от Русе, Бургас и други градове
Обновена: 22 сеп 2020 18:39 | 22 сеп 2020 18:27, Анисия Иванова
620

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Третият протест, обявен като "Велико народно въстание“, е насрочен за днес, за да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на Независимостта. Това е и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви.

Площад "Независимост" постепенно се пълни с граждани, които искат министър-председателя и главния прокурор да се оттеглят.

Този път началото на третото "народно въстание" започна в 17:00 ч.

Протестиращите се събират в "триъгълника на властта". Обстановката е спокойна. Има хора от Русе, Бургас и други градове от страната. Полицаите към момента са свалили своите щитове, съобщи Bulgaria ON AIR.

Затворен за движение е бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". Органите на реда проверяват за опасни вещества и предмети. Проверките започнаха от 14:00 ч. от палатковия лагер на майките от "Системата ни убива".

Органите на реда намериха и иззеха бутилки с физиологичен разтвор, съобщиха протестиращи.  По думите на майките той се използва от медицинско лице за промиване на рани.

Полицията претърси и градинките, попадащи в района на традиционните антиправителствени протестни шествия. Източници от МВР съобщиха , че не е открито нищо притеснително.

Протестиращите отново настояха полицията да не допуска провокации и да не проявява насилие, както се случи на 2-ри септември, когато бе първото "Велико народно въстание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


620
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
6
 
22
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Полицията трябва да ползва огнестрелно оръжие срещу тия московски наркомани-содомити!
369
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тада ВИЖ СИ ПЪРВО ТВОИТЕ ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ ТОГАВА ОБИЖДАЙ"маркоманите хора със нисък коефициент на интелигетност престъпници""особенно този който трябва фа е в затвора съратника на Мамолоеа" и още други грешки..
368
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки острата и целенасочена пропаганда срещу протеста на кадрите които видях тази вечер се виждат млади образовани и интелигентни хора които са готови да отстояват каузата си не просто оставките на управниците но и отговорност за престъпното управление.
367
8
 
15
 
! Отговори
Тада преди 3 години
На това въстание са се субрали маркоманите хора със нисък коефициент на интелигетност престъпници и хора на 17,18,19 години който не знавт какво искат особенно този който трябва фа е в затвора съратника на Мамолоеа .Но пък съм благодарна на полицията която се справя отлично и като ги гледам да най малко 1500 души от цяла България
366
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 455 много си неграмотен незабравай че ще има скоро Оставка на Румен Радев много тие нисък речника че да искаш осъавка на Борисов
365
8
 
18
 
! Отговори
Рафа преди 3 години
Оставка на Румен Радев
364
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев е голям българин!Поклон!
363
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем скоро бездомните кучета ще разнасят по улиците далаците, бъбреците и други органи на гербавите крадци!
362
5
 
20
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 3 години
Нищо не казвам и пак повтарям?!Нищо не правя и пак показвам?!Не знам ка а,*** неа така?!Мразим ГЕРБ щот ми с,раха на далаверката с грипените!В главата ми бъка от офшорки,крони ли да връщам,рубли ли да скътавам,направо съм се шашнал и не знам на кой свет ходя!Каскетя се е лепнал за з,адника ми и се чуди как да ми го вкара,а аз се чудя как да ги разкарам с Пожарникаря,че огън ми пари под краката и на главата!КГБ е туй,а я осрался!
361
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хлапаци от квартала, ще ми говорят за политики и бизнес. Я стига. 99% от тея там не са чели нито конституцията, нито НК. Нито пък са големи бизнесмени или друго. По какви въпроси са компетентни? Аре прибирайте се, че сте смешни вече. След месеци има избори се изкажете. Ама като ви гледам мисленето...
360
2
 
23
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
И 44-та е било така - безделници, престъпници и некъдърници взимат властта! После какво стана е ясно, още му сърбаме попарата!
359
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"АКО НЕ МОГАТ ДА ИДВА ТУРСКА АРМИЯ...."Хи хи...каква турска армия ти се върти в малкатаПомашка главица?
358
4
 
17
 
! Отговори
Ало,Бтв преди 3 години
Защо е така тъжна Канна Рачева? Свърши ли сериала "Те танцуваха само едно лято"?На Протеста му отиваше да приключи на 77-ия ден! Нали знаем че това е еврейското число, числото на ПАРИТЕ,които май спряха да текат?Нищо де,Вие ще измислите.. някое чекмедже!Вашето място е 111-ото,гордейте се с него!
357
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видях МУТРАТА на ДИВЕРСАНТА МИНЧО СПАСОВ един от стратегическите съветницина ГАДЕВ!Там беше дъртият теорист МЕЖДУ АГИТКИТЕ С КАМЪНИТЕ!!УУУУУУУУ,БОЛШЕВИШКА!!!!!!
356
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,че то една нормална физиономия не се вижда на този смешен протест бе.Събрани наркомани,криминално проявени и изловени крадци.С тази *** революция не се прави
355
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКВО ВЕЛИКО ВЪСТАНИЕ БЕ ОТКАЧАЛКИ? СЪБРАЛИ 1000 НЕПРОКОПСАНИЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ-СМЕШНО И ТЪЖНО Е.ФИГУРАНТА И ПЕНИСОНЕЛИЯ НИНОВА ДА СЕ ГРЪМНАТ СЛЕД ТАЗИ ИЗЛАГАЦИЯ
354
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Въстанието" приключи безславно.Утре нормалните хора са на работа...Лека нощ!
353
4
 
32
 
! Отговори
Aла Бала преди 3 години
Абе каде изчезнаха тези от триото. Надъхаха народа и избягаха.
352
13
 
10
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
ЗАЩО ОЩЕ ЧАКАТ ПОЛИЦАИТЕ? ВЕДНАГА ДА СТРЕЛЯТ ПО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. АКО НЕ МОГАТ ДА ИДВА ТУРСКА АРМИЯ.
351
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 433:Социализмът е същата боза като "Братство, равенство, справедливост!".Социализмът поне налагаше диктатура на полетарията, днес такъв у нас няма, 80% сме в сферата на услугите т.е.лум-пени според К.Маркс. Големият китайски пролетарият все някога ще се усети, че цената на стоката може да донесе по-голяма печалба на големия капиталист-Китайската държава.