От 15 септември: 70 педагози и 81 деца положителни за COVID-19

127 паралелки са преминали за дистанционна форма
24 сеп 2020 18:24, Красимир Ангелов
12
От 15 септември: 70 педагози и 81 деца положителни за COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

70 педагози и 81 ученици и деца, посещавали училище или детска градина, са с положителни проби за COVID-19 от началото на учебната година, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

По информация от регионалните управления на образованието от началото на учебната година до днес 81 ученици и деца (което е равно 0,01%), посещавали училище или детска градина, са с положителни проби за COVID-19.

Педагогическите специалисти с установена положителна проба са 70 (0,07%).

Карантинираните, които са имали контакт с болен ученик, учител или близък са 104.

Временно е преустановен учебният процес поради карантина на образователните институции в страната за 127 паралелки (0,3%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70 педагози и 81 ученици положителни за ковид - т.е от тях 10ина са реално болни. И за десетина болни от 800 000 ученика + 60 000 учителя се въртят сутрин , обед и вечер новини по темата. Това са нула цяло, нула нула нула и нещо си... от всички в училище. Ама ако чете само новините, човек ще си каже, че в българските училища е дошъл Апокалипсиса. Ай сиктир!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко сервитьорки и продавачки? Що не напишат списък с имената на ресторанти и хипермаркети със заразени служители?
9
2
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Още докато пишеш:смЕх и нЕмаше си ми ясен. И ти си от великите мислители и капацитети от Шоплука, ходил на училище 7,8 години и сега ръсиш мозък. Ама да ти кажа:споко, от догодина ще можете да си внасяте учители от Конго.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВълчевИскаш ти да правиш пачки, а?
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ся кво? Ще чакаме да видим колко от тия 70 учители ще измрат, за да преценим процента смъртност сред учителите? И чак после ще се мине на онлайн когато вземат да напускат?
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смех, само по училищата имало корона...И братя Грим немаше да се сетят.
5
3
 
6
 
! Отговори
борисов менгеле преди 3 години
Експериментите с вашите деца продължават, парите дойдоха, всичко прибрах в шкафа.
4
4
 
13
 
! Отговори
Вълчев преди 3 години
Няма да се плашите!Герберастите правят пачки - децата да се спасяват както могат!Все до 18 ще изкарат после терминал 2.На нас ни трябват роби да гласуват за кебапче!
3
7
 
13
 
! Отговори
Цецо швепса преди 3 години
Два месеца протести - нито един заразен. Два учебни дни - пламнаха държавни училища. В частни лицей има семестриалната такса,така ,че там ще блокира бизнеса, докато бедните учителки се заразяват,а Ковид бяга от касиерките в Кауфланд, Билла, Лидл и Метро. За карантинирани магазин, банка и аптека не съм чул. И, забележете, само ви колежи няма заразени, щото там скъпи такси има. И в университетите няма заразени, понеже 900 лв. е семестриалната такса-където се въртят много пари, няма интерес да има заразени и да се спъва работата на бизнеса..държавни школа са удобни за изкуствено помпане н
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало, я направете по хотелите по Черноморието тестове, а? Седнали да се занимават с училищата. А там по тия големите комплекси на ултра-ол-инклузивите. Ало, в кой век живееме. Там няма по хотелите с по 400-500 души и се бутат за храна като невидели, само в училищата имало. Абе я у лево...
1
8
 
11
 
! Отговори
Нане преди 3 години
А бре тия даскалици, що не лепная вирусо по плажовете лятото на Бело и Черно море...Търкаляя се насам натам и нищо... А сега с коронка... Ти да видиш...