Абортите намаляват през тази година спрямо миналата

2618 са извършени по желание
28 сеп 2020 20:34, Екип на Bulgaria On Air
15
Абортите намаляват през тази година спрямо миналата

Повече от 200 млн. жени в развиващите се страни не използват контрацептиви за нежелана бременност. Изследвания показват, че приемът им би намалил смъртността при майките с 40 до 70 на сто.

На 26 септември отбелязахме Световния ден на контрацепцията. В тази връзка броят на абортите у нас за периода април-юни е по-малък спрямо миналата година.

По време на второто тримесечие у нас са регистрирани общо 4721 аборта, като 2618 от тях са извършени по желание.

Спрямо 2019 г. за същия период, общият им брой е спаднал с 617, а на планираните със 701. Това показват данни на Националния център по обществено здраве и анализи.

Какви са рисковете при използване на контрацептиви без медицинска рецепта и колко често трябва да посещаваме гинеколог? Разговор по темата с проф. д-р Иван Костов, изпълнителрн директор на СБАЛАГ "Майчин дом" в предаването ''Директно'' по Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: аборти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Все по-голяма част от населението става стерилно.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДодоМдаааааа, презервативи те са дяволско творение. Хапчетата!!!
11
4
 
4
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Който, каквото и където да ви убеждава и пропагандира, истината е една - абортът е убийство на малко дете. Сатаната тържествува всеки път, когато една малка, невинна душа бива нарязвана в утробата на майка си, а често пъти тъканите на новоубитото бебе биват използвани за направата на мазила, ваксини и експерименти. Няма по-голям грях от този, една жена да си убие бебето и цената, която такива жени предстои да платят е чудовищна! Жени, осъзнайте се и не си убивайте децата!
10
2
 
3
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"На 26 септември отбелязахме Световния ден на контрацепцията."==========================================Може би имахте предвид Световния ден на Сатаната?
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 6За мой късмет никога не съм правила аборт, но братовчедка ми и близки приятелки са правили и знам през каква драма преминаха. Особено една приятелка, която искаше дете, но се оказа, че има сериозен проблем с бебето и ако го роди или ще е сериозно увредено. Не познавам жена, която да гледа на аборта като на нещо безобидно и едва ли не като козметична процедура.
8
6
 
3
 
! Отговори
:-) до 6 преди 3 години
Не се оправдавайте с изнасилвания, защото годишно има по 100-200 изнасилвания, а абортите са 20 000, мнозинството от които са по избор, Не всяко изнасилване води до бременност, ала дори това не е оправдание за убийството на бебето. То може да бъде дадено за осиновяване.
7
3
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Не знам защо си мислиш, че всички жени са като тебе. Има такива, за които абортът не е нещо по-различно от това да си изцедиш гнойна пъпка. Въпрос на възпитание, култура, интелигентност, образованост и т. н.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава Богу! Дано тази тенденция да продължи!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте хора, няма жена, която да е щастлива, че е направила или ще прави аборт.Това е нещо, което те белязва до живот! Освен това не съдете, защото не знаем какви са причините, може да е проблем с плода, може да е изнасилване, може жената да е много млада... Това не е лесно решение и отговорността и последиците за жената мога да са до живот.
4
3
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 1Праят бе яку, ама го вадат навреме, като мене.
3
0
 
3
 
! Отговори
зеленски преди 3 години
До АнонименИСКАМ ДА ОПРАВЯ ЖЕНАГА АМА ТЯ---НЕДЕЙ ВИРУС И ПАТЛАКА ДОЛУ КАК НЕМА ДА ИМА ПО---МАЛКО АБОРТИ
2
7
 
9
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Годишно българките правят по 20 000 аборта (спонтанни, по мед. причини, по желание) като мнозинството от тях са по желание. В същото време феминистките ни надуха главите за 30 убийства на жени годишно, за Истанбулската конвенция и т.н. Кой от двата пола е по-големият убиец?
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другата година ще са още надолу.Хората спряха и секс да правят.