Доц. Околийски: Много българи вярват в субективни твърдения за коронавируса

Темата за затягането на мерките се политизира, смята той
28 сеп 2020 09:12, Нели Христова
239
Доц. Околийски: Много българи вярват в субективни твърдения за коронавируса
Снимка: БГНЕС

Темата за затягането на мерките се политизира, част от тях се приемат като нарочно практикувани, за да изземват права. Това на практика не е така, виждаме, че Испания, Италия, Великобритания предприемат мерки за ограничаване. Това заяви пред БНТ доц. Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България.

Още по темата
"Притеснително за България е, че много хора вярват на субективни твърдения за коронавируса. Проблемът отнема човешки животи. Още от началото на пандемията се опитваме да кажем, че всички твърдения трябва да са въз основата на научни доказателства", допълни Околийски.

По думите му в България специалисти са си позволявали мнения, които са диаметрално противоположни на научните изследвания.

"БЛС направи много категорична декларация, тя може да е леко закъсняла, но е много адекватна, защото в такъв момент, в който всички трябва да обединим сили. И на нас ни се искаше тази пандемия да приключи час по-скоро", заяви доц. Околийски.

Специалистът оцени като адекватна комуникация връщането на редовните брифинги на оперативния щаб за борба с коронавируса у нас, за да могат хората да получат практическа информация.

Според доц. Околийски всички трябва да имат равен достъп до ваксина срещу коронавируса, каквато е и задачата на СЗО. Има индикации ваксината да бъде безплатно достъпна в Европейския съюз. Във вторник предстои разговор по темата с Министерството на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
6
 
! Отговори
Кови преди 3 години
Науката настина напоследък замества религията, затова мислещите самостоятелно и живеещите с честен труд ще страдаме, но поне можем да местим :)
59
0
 
11
 
! Отговори
ДО ТРОЛА БАУ преди 3 години
*** ТЕБ ТИ СЛАГАМ ПРОФИЛАКТИЧНО МИНУС ДАЖЕ И НЕ ТЕ ЧЕТА КАЖИ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ ,ЧЕ НИКОЙ НЕ ТЕ ЧЕТЕ И НЕ МОЖЕШ ДА СЕ СПРАВЯШ СЪС ЗАДАЧИТЕ!
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич не сме доволни, плащаме данъци, финансира се държавната телевизия, по която ефирно време се заделя за такива ***. Без малко да остана без телевизор.Прехвърлям се в днеса, тук е по-яко и по-евтино.
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Диктаторът" Лукашенко можеше да тушира всякакви протести без проблем под предлог, че така се спасяват човешки животи от корона вируса, но не го направи, напротив, сам се смесваше с протестиращите и спореше разгорещено с тях както може да се види от многобройните клипове в ютюб. "Диктаторът" Лукашенко не смее дори и да помисли да прави такива извращения с народа като налагане на насилствена принуда за носене на намордници-лигавници.
56
1
 
3
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
Явно сте много *** и неграмотен ,щом пишете "прос"-хахахаха.Пише се ***. Обратно в училище и дано да вземете да прочетете някоя книга.
55
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
За последните 6 месеца:Щъках без ограничения по магазинитеХодя на работа без ограничения - нула болни колеги.Ходих на море.Летях два пъти със самолет.Влизах поне 50 пъти в болница.Гледам възрастен човек без никакви маски.Все още не познавам болен от ковид.
54
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Айде сега ни задължават да слушаме мнението и на другаря Околийски началник!!!Ми хубаво, но като говорите за наука, първо отстранете "дипломите калинки"!!!И май трябва да ви напомня, че науката произлиза от религията, а не обратното!!!Майката на химията като наука е алхимията!!!Не превръщайте науката в религия - не сме длъжни като сектанти да ви вярваме сляпо на всичките ви проповеди без убедителни доказателства!!!
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя грантаджия докато не му спрат парите от сзо, ще лъже и ще маже до последно...
52
10
 
4
 
! Отговори
БРЕЙ преди 3 години
Българинът най-обича да дава "компетентни "мнения и категорични оценки за неща ,за които няма никакви познания и квалификация. Разбира от всичко като се образова от фейса и някой форум.Най- знаещ е в областта на медицината и политиката, нищо ,че хората учат за това над 15 год.Наш *** е недоверчив и вярва в това което му се иска, което не изисква от него някаква дисциплина или труд, но околните да правят всичко вместо него.След това задължително държавата и всички останали са виновни.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бау е мо,.де,ра,,торски акаунт, не разбрахте ли? Още вярват в манипулацията, но вече не работи.
50
3
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Какво ще последва бе!/От март месец ме разболявате и погребвате!През това време живях,обиколих България,ходя си на мачлета,общувах с чужденци,направих си лятото!ПОвечето имате нужда от психиатрична помощ,толкова страхливи хора не съм очаквал да видя!Е преди малко гледах,'чипирани' същества прекланяха се пред божествотото,че им дал 50 лв подаяния,от джоба на данъкоплатеца
49
9
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 50много слабо ме интересуват плюсове и минуси ... Явно за теб е важно :D
48
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** не разбират ,че скочи ли бройката и тук ще стане същото------Хахаха!Ти предлагаш да нося маска доброволно, за да не ми я наложат задължително ли? Може ли да си толкова прос?
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауАко ти плащат за най много минуси ще черпиш но едва ли.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен словянин е просто опит за изземване на печелившия ник на слявянин.
45
0
 
4
 
! Отговори
Кови преди 3 години
И какво ще последва?
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Равен достъп до ваксина. О, колко трогателно. Много благодаря за загрижеността, но моята ваксина я дарявам още отсега на някой *** - да си удари двойна доза и да живее 200 години.
43
14
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 42според мен разбират, но предпочитат да се оплакват от мерките и да разправят на всички как не ги спазват :D *** обича да се "бунтува" в Интернет...
42
2
 
11
 
! Отговори
ДОКТОРЧЕ преди 3 години
МНОГО МИСЛИМ ЗА ВАС И ВИ СПАСЯВАМЕ ЗАТОВА ХОРА БЕЗ ОСИГОРОВКИ НЕ ГИ ЛЕКУВАМЕ А ГИ ПРАЩАМЕ В КЪЩИ СЪС ИНСУЛТ СЪС РАК И С МНОГО ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ИНАЧЕ ВИ СПАСЯВАМЕ МНОГО ВИ СПАСЯВАМЕ СЪБУЖДАЙ СЕ!ПЛЕМЕ ПОРОБЕНО!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42Измори ли се?