Чистенето на яйцата от СО за сметка на "Отровното трио"?

НПО настоява да бъде глобен адвокат Хаджигенов
113
Чистенето на яйцата от СО за сметка на "Отровното трио"?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почистването и ремонтните дейности на фасадите на засегнатите от хвърлянето на яйца по обществени сгради в столицата трябва да е изцяло за сметка на "Отровното трио". За това настояват от Сдружение „Зограф“.

Според НПО-то българските данъкоплатци съвсем не са длъжни да плащат от джоба си за отстраняването на „последствията от техните поразии“.

Още по темата

Освен това от сдружението настояват  министърът на културата Боил Банов да привлекат незабавно към административнонаказателна отговорност адвокат Николай Хаджигенов за нанесените сериозни увреждания след негов призив на административната сграда на Столична община на улица „Московска“ № 33, която в петъчната вечер дълго време бе замервана с яйца.

„Вдъхновител и главен инициатор на ожесточената яйчена канонада по фасадата на сградата на Столична община в 79-ата вечер на протести в София бе именно адвокат Хаджигенов от въпросното „трио“, който с тази своя срамна „акция“ за пореден път грубо нарушава разпоредбите на Закона за културното наследство и е крайно време да понесе последствията и съответните санкции и солени глоби за своите действия, категорични са в сдружение „Зограф“.

От гражданската организация напомнят, че поруганата и омърсена от „протестърите“ сграда на Столична община на ул. „Московска“ всъщност е някогашната административна сграда на Интендантството при Царския дворец, като тя е построена по проект на видните български архитекти Иван Васильов и Димитър Цолов, творили и завещали много на София. Сградата на бившето Интендантство към Двореца е обявена още през 1978 г. за архитектурно-строителен паметник на културата с местно значение и е със защитен статут, отбелязват от сдружение „Зограф“.

От гражданската организация допълват, че според Чл. 200а. (1) на действащия Закон за културното наследство „Който унищожи или повреди културна ценност, освен ако деянието не съставлява престъпление, се наказва с глоба в размер от 15 000 до 30 000 лв., а на едноличен търговец или юридическо лице се налага имуществена санкция в размер от 25 000 до 50 000 лв.“

От сдружение „Зограф“ очакват Министерството на културата да информира обществеността какви административни мерки са предприети срещу активистите на "Отровното трио" и заради скандалното къртене и вадене на историческите жълти павета на площад „Независимост“ в София, обявени за паметник на културата, както и за всички щети, нанесени след призивите им за ескалиране на протестните действия на редица емблематични сгради и православни църкви със статут на недвижими културни ценности с национално значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
1
 
! Отговори
Какъвто преди 3 години
Премиера ,такъв и народа.Айде нема нужда да се правите на света вода ненапита.Шири се масова простотия и беззаконие.Рибата се вмирисва от към главата.Управлява ни *** ,той дава пример, пък после се прави на интелектуалец ,а изказа му и маниерите на див ***.
101
2
 
8
 
! Отговори
Радев-подстрекател преди 3 години
Импийчмънт на Грипен Радев , съд и затвор за насаждане на омраза и подтикване към сблъсъци!
100
1
 
6
 
! Отговори
ТРИОТО преди 3 години
да бъде съдено да ВЪЗСТАНОВИ всичко ;за поругаване на ХРАНА, да изчисти, да се ИЗВИНИ пред МЛАДЕЖТА и ГОСПОД.ГРОЗНИ Следдеветосептемврийски дни 1944. Искаха да ги съживят.И Радев нахъсваше.СРАМ.
99
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилски вандали !Те поругават перманентно и българското знаме, и националния химн.Осквернявят всичко до което се докоснат - национални празници, светини, паметници.Направиха от понятията "възстание" и "протест" мpъсни думи.Фигуранта погази брутално Конституцията, организирайки като действащ президент антиправителствен метеж с цел узорпиране на властта от червената Мафия през задната врата.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
98
1
 
2
 
! Отговори
до 100 преди 3 години
Щот се иска и акъл
97
4
 
6
 
! Отговори
Упсс преди 3 години
Тролчетатащо не идат да похвърлят на президентството, да им мине :))))):)))))
96
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яд ли ви е чичкови *******тиквеничковчета?
95
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
отговор на 96 : умен и красив !
94
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми се мисли, в отговор на вашите възмутени постове, гербаджии! какво ще се изсипе върху сф довечера :D
93
5
 
18
 
! Отговори
само минавам преди 3 години
Добре де, погледнете хората от снимката и си кажете първата асоцияция, която ви изниква.
92
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая безнаказаност и вандализъм трябва да спрат, не знам къде са органите в тази държава
91
5
 
19
 
! Отговори
НЯМА ОСТАВКИ преди 3 години
ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ НА ОБЩИНАТА ЗА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ ПО СГРАДНИЯ ФОНД ....КАТО АРМЕНСКИ ПОПОВЕ , ХА,ХА,ХАААААААААААЩЕ ИМА ВСЕНАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ , ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ!ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА ---НАРОДА КАЗВА КАК ДА СЕ УПРАВЛЯВА !!!!!!!/..А, НЕ НЯКАКЪВ , *** ШОФЬОР НА САМОЛЕТ И ....."БСП-ДАЛАВЕРИМПЕКС"../БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!!!!
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Имам подозрения, че госпожата, дето се е навела към кората с яйцата, ще си чопне две три за вечеря."Тя и да реши да хвърли едно едва ли би било на повече от 3-4 метра.Изглежда повечето отиват в торбичката, но и тя е протестиращ и има право.
89
5
 
24
 
! Отговори
1 преди 3 години
Аз казвах много пъти, че глобите ще ги оправят тия.И за тия на Орлов мост го казвах. Всеки ден по едно актче и работата на надница при Черепа се иобезмисля. Ще видим, дали ще стоят/мятат яйца.8-)
88
4
 
21
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Просто полицията да снима и после актове по 500 лв на човек, като хвърля две три вечери яйца и като му дойдат 2, 3 акта ще се замисли
87
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До един "умен". ..***.във франция засипаха с ла.на общината по време на протест. Тук сме къде по-изискани
86
4
 
19
 
! Отговори
САМО ГЛОБИ , ДИДИ... преди 3 години
НЕ ИМ ПРАВИ ПОЛИТИКИ НА ТИЯ УЛИЧНИ НЕГОДНИЦИ ...А НАЛАГАЙ ЯКИ ГЛОБИ!!ХЕМ , ЩЕ ИМАТ ВЪЗПИТАТЕЛЕН ЕФЕКТ..ХЕМ ЩЕ ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА НА ОБЩИНАТА!ГЛОБИ ЗА УЛИЧНИТЕ ТЪРТЕИ!БЕЗМИЛОСТНИ И ЯКИ!!!!!!!!!!!!!!!
85
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв адвокат е Хаджигенов бре??? Един набеден адвокат навсякъде нежелан и от всякъде изхвърлян
84
2
 
15
 
! Отговори
до глупости преди 3 години
Глупчо, ДПС подаде оставка именно заради истински масовите и непрестанни протести, защото се уплаши, че ще се оттече в канала заедно с БСП. И това ги спаси. А с Бсп виж какво стана 10 години гледат властта през крив макарон и ще продължават. Опитай се и да мислиш, а не само да цитираш изхабени опорни точки.
83
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най ми е смешно вечер Ян Бибиян като се качи на масата и като каже " здравейте свободни хора" :))))))))))