Чистенето на яйцата от СО за сметка на "Отровното трио"?

НПО настоява да бъде глобен адвокат Хаджигенов
113
Чистенето на яйцата от СО за сметка на "Отровното трио"?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почистването и ремонтните дейности на фасадите на засегнатите от хвърлянето на яйца по обществени сгради в столицата трябва да е изцяло за сметка на "Отровното трио". За това настояват от Сдружение „Зограф“.

Според НПО-то българските данъкоплатци съвсем не са длъжни да плащат от джоба си за отстраняването на „последствията от техните поразии“.

Още по темата

Освен това от сдружението настояват  министърът на културата Боил Банов да привлекат незабавно към административнонаказателна отговорност адвокат Николай Хаджигенов за нанесените сериозни увреждания след негов призив на административната сграда на Столична община на улица „Московска“ № 33, която в петъчната вечер дълго време бе замервана с яйца.

„Вдъхновител и главен инициатор на ожесточената яйчена канонада по фасадата на сградата на Столична община в 79-ата вечер на протести в София бе именно адвокат Хаджигенов от въпросното „трио“, който с тази своя срамна „акция“ за пореден път грубо нарушава разпоредбите на Закона за културното наследство и е крайно време да понесе последствията и съответните санкции и солени глоби за своите действия, категорични са в сдружение „Зограф“.

От гражданската организация напомнят, че поруганата и омърсена от „протестърите“ сграда на Столична община на ул. „Московска“ всъщност е някогашната административна сграда на Интендантството при Царския дворец, като тя е построена по проект на видните български архитекти Иван Васильов и Димитър Цолов, творили и завещали много на София. Сградата на бившето Интендантство към Двореца е обявена още през 1978 г. за архитектурно-строителен паметник на културата с местно значение и е със защитен статут, отбелязват от сдружение „Зограф“.

От гражданската организация допълват, че според Чл. 200а. (1) на действащия Закон за културното наследство „Който унищожи или повреди културна ценност, освен ако деянието не съставлява престъпление, се наказва с глоба в размер от 15 000 до 30 000 лв., а на едноличен търговец или юридическо лице се налага имуществена санкция в размер от 25 000 до 50 000 лв.“

От сдружение „Зограф“ очакват Министерството на културата да информира обществеността какви административни мерки са предприети срещу активистите на "Отровното трио" и заради скандалното къртене и вадене на историческите жълти павета на площад „Независимост“ в София, обявени за паметник на културата, както и за всички щети, нанесени след призивите им за ескалиране на протестните действия на редица емблематични сгради и православни църкви със статут на недвижими културни ценности с национално значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 60НПО-тата са инструмент за обществено влияние. Те имат цели. Въпросното НПО се позиционира срещу протестиращите и за правителството. Тоест, то е НПО само по име. Ти от друга страна си против протестиращите и за правителството. Тоест, си коментиращ само по име. Истината е, че ГРОБ плащат на драскачи, да пишат едноредови коментари в тяхна възхвала за да създават усещане, че има дискусия. Всъщност освен вас, 15-20 човека, имат нулева подкрепа в интернет.
61
8
 
16
 
! Отговори
Малиийй преди 3 години
Снимката е уникална !Само им вижте физиономиите.... ...за каква и3мeт става въпрос !
60
4
 
18
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 години
Ами оня подстрекателя хвърчащия в облаците няма ли да се включи
59
7
 
25
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Напълно подкрепям. Нали настояват от отровното трио за спазване на законите. Да се спазят и да си съберат пари.
58
3
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.... Не разбирам какъв е този опит за противопоставяне между правителство и комунисти... Бъркаш много. Явно много неща не разбираш. Става въпрос за принципно отношение към НПО.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зоро измий си ръцете и слагай противогаза, хипохондрик смахнат!
56
8
 
14
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Освен отровен паяк, хаджи генчо е и убиецц. Той пръв подаде жалба за махане на маските и с това подмами доста тъпоглаавци, косвено зарази и уби с това десетки хора.
55
13
 
16
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Отровните платени утр..епки, заради такива хора няма да има никаква промяна, пълна подкрепа за ГЕРБ и легитимного правитеслтво на България ! Долу платените нарк.омани и клошари на мафиота череп Божков !
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 49Не разбирам какъв е този опит за противопоставяне между правителство и комунисти дето инсинуираш. Правителството СА комунисти. Или поне са били такива едно време. Те са изтърсачета на ДС, които нямаше да помиришат власт ако ги бяхме лустрирали. Сега държат прокуратура, съдилища, правителство и каквото се сетиш още. Време е да си ходят. ВСИЧКИТЕ. Нито протестите са двуполюсни :Радев-Боко, нито са леви-десни. Те са граждани-мутри.
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигнах до НПО и закубих интерес, точно както Бойко стигна до Гринхорн - заглавието на 1-ва глава от Винету и загуби интерес към четенето.
52
6
 
16
 
! Отговори
Urko преди 3 години
Защо цапат сградата, тя не им е виновна?!
51
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя на снимката с черното яке е типичния "протестиращ". Примитивен, пропаднал маргинал. Същя като Ф.С.В.
50
5
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... НПО доказано са чуждестранни агенти. От 100 НПО,.... С гласен съм. Да започнем с НПО "Русофили" и НПО "Изправи се БГ" на Мая Манолова.
49
15
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
за сметка на това , българските данъкоплатци са длъжни да плащат за всички безумия на онова нещо от Банкя....
48
8
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... апартамент гейт трябваше да има оставка и съд за половината.... Ти май искаш да има революционни тричленки, които да разстрелват под портрет на Радев с вдигнат юмрук. Стига си тролил, апартамент гей излезе като на лъжливото Ленче гейовете.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НПО доказано са чуждестранни агенти. От 100 НПО, само няколко са чисто български. Много държави ги забраниха, други са в процес на обследване и предстояща забрана.НПО са за чуждестранно въздействие върху чисто вътрешните ни работи.
46
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите не могат да го проумеят. Те НЕ СА България. Демократичното мнозинство българи НЕ ИСКАТ да бъде цапано и чупено по центъра на София. НЕ ИСКА да бъдат нерегламентирано блокирани кръстовища. Протест означава - отиваш и стоиш и скандираш. Не означава да чупиш. Не означава да замеряш полицаите с бомбички и камъни (и те са синове на някои майки които ги чакат здрави вкъщи). Демокрация означава мнозинството управлява. Аз 3,5 милиона души на площада не видях.
45
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов строител на днешна България.Южна България се роди след построяването намагистрала Тракия, саниране нека да продължи,газов хъб, зала, нов парламентмагистрала Хемус, моста при Видин. платих ми си ядрения реактормагистрала Струма язовири, ремонти, ограда, и много други нещапредлагам на другарите от БСП да го преизберем и само така Българияще тръгне към светлото бъдеще
44
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и Нинова нещо полезно??НЯМАА
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък настоявам , освен оставка на правителството и съд за тях, всички НПО в бг да бъдат забранени . Както в Унгария.