Стилът на говорене на политиците: Дебили, тулупи, мисирки, ходи пеша...

Темата коментират експертите Милена Хлебарова и Александър Христов
29 сеп 2020 11:03, Ния Христова
157
 
Смяна на чипа, лош материал, дебили, тулупи, мисирки... Това са само част от обръщенията, които политиците си позволяваха да използват по отношение на определен кръг от обществото или целия народ. Последният случай е, когато председателят на парламента Цвета Караянчева призова протестиращите да не се движат по магистралите или с метрото, ако не им харесва управлението. Това било положението.
 
"Не е това положението. Съветниците на г-жа Караянчева не са в единотипие с нашата народопсихология. В България не върви този стил на поведение - агресия, обида, некоректност, незачитане. Днес се изисква друг стил на поведение спрямо народа ни", коментира експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Тя смята, че не може да бъде простено, ако тонът бъде наставнически и грозен, както и че такова нещо никога не е било харесвано у нас.
 
"Информацията превърна хората в по-висок клас реципиенти. Не е възможно да бъдеш наричан с груби думи", заяви Хлебарова.
 
"Това е нейният стил на говорене, който се вижда от доста време насам. За съжаление, на много места в света, а  и в България, политическото говорене се профанизира и агресира", смята PR експертът Александър Христов.
 
Той е на мнение, че сме прекрачили границата в момента, в който политиците са ни накарали да се чувстваме длъжни, че правят нещо за нас. 
 
"Ние за това им плащаме. Езикът се пречупва и става недопустим. Директното говорене е различно от обидите и назидателното говорене - това е границата", посочи PR експертът.
 
Александър Христов отбеляза още, че през март и април назидателният тон е бил харесван, най-вече заради пандемията от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
15
 
6
 
! Отговори
70 пенсионер преди 3 години
ЩОМ ИМА НЕУКИ ПРОТЕСТЪРИ И ХВЪРЧИЛО ЗА ПРЕЗИДЕНТ-НИЩО ПРАВЕЩ! ЕЗИКА ИЛИ ПО ВЯРНО ИЗКАЗА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОЩЕ ПО ОСТЪР И БЕЗПОЩАДЕН !!!!
10
3
 
17
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Това не са политици.Това са самозабравили се пр.о.стаци с неограничена власт!
9
3
 
17
 
! Отговори
Цонката преди 3 години
Със капани да са ловени тези ''политици'', пак не биха били толкова кухи!
8
6
 
18
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Какъвто народа, такива и политиците, огледайте се наоколо и ще видите този стил на говорене навсякъде около вас.
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината често е неприятна за слушане...
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е стилът на говорене на Б.Борисов,ГЕРБ,*** и им приглася Валерко-далаверко.Други политици не съм чул с такъв стил.
5
6
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 години
Никакви експерти не сте,щом ги наричате политици,те, и за каруцари не стават,особено индивида от Банкя,вие сте седнали политик,да го наричате.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стилът на говорене на политиците: ***, ***, ***, ходи пеша...Кому е нужно всичко това, когато благозвучното "уфсе" обяснява всичко
3
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стилът на говорене, няма как да бъде друг, след като години наред държавата се управлява от номенклатурни копанароколибарски велможи, диви милиционери и потомствени некадърници. Така да се каже, наши хора, от сой. Да споменем прочелият на винету корицата до половината и неговите умения да води свободен разговор на език различен от севернобанкянски.
2
6
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
За да е разбираемо за неграмотния електорат
1
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е стила на хуната Герб и диктатора Борисов!