Акад. Петрунов: Грипът може да направи коронавируса по-опасен

80% от популацията на света трябва да се зарази за да угасне COVID-19
1 окт 2020 11:36, Нели Христова
20
Акад. Петрунов: Грипът може да направи коронавируса по-опасен
Снимка: БГНЕС

Категорично маските предпазват от разпространението на съответните вируси или бактерии. Те са механичен щит за разпространението на инфекцията, каза в сутрешния блок на БНТ акад. Богдан Петрунов, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

По думите му не по-малко от 70-80 % от човешката популация трябва да бъде инфектирана, за да може вирусът "да угасне".

„В никакъв случай не може да приемем, че популационният имунитет, който се създава, категорично ще реши въпроса. Тук обезателно трябва да се намеси ваксината, която да подпомогне този процес на стимулиране на имунитета за образуване на антитела и клетки, които да се борят с коронавирусната инфекция“, обясни акад. Петрунов.

Според него е възможно грипът да повлияе на коронавируса и да го направи по-опасен. Пикът на грипната инфекция се очаква в края на годината. Това, по думите на акад. Петрунов, ще бъде огромно предизвикателство за общопрактикуващите лекари. За тях ще е трудно да разграничат коронавируса от грипния вирус.

Японски изследователи са разработили нов тест, въз основа на специфичен белтък в човешкия организъм – SSL 17, който мощно стимулира клетките, които имат най-голям значение за вродения имунитет, които се справят с бактерии и вируси, каза още акад. Петрунов.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 2 месеца
Коронавирусът ще изчезне след адски бой по манипулаторите.
19
0
 
4
 
! Отговори
Феминистът преди 2 месеца
Академик Петрунов, ако имате някаква реална и достоверна прогноза, кажете ни я, ще се вслушаме във Вас и ще се пазим. Но ако пак мислите да подхвърляте страховити фрази, започващи с "може", то на такива стресиращи масовки нямам намерение да обръщам внимание. Въобще не знаете какво реално ще стане. Аз обаче вече твърдо зная, от формулата на един PCR праймер, че хваща както SARSCov-2, така и SARSCov. А "може" и да не знаете дори и в тези комплекти за PCR тестове какви праймерни компотчета има.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато обявиха ковид кризата имахме грипна ваканция. Нарекоха го Пандемия от коронавирус. ЕДНОТО ЗАМЕНИ ДРУГОТО НО СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ИМ ДОЙДЕ НА УМ ДА ИЗПОЛЗВАТ И ДВЕТЕ ПЛАШИЛА ДАНО ИЗПЛАШАТ ПОВЕЧЕ ХОРА ХА ХА ХА.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Говориха ви за ХИБРИДНА ВОЙНА,ами,ето ви я - най-ефективният елемент от тази хибридна война,чрез един ЛАБОРАТОРНО СИНТЕЗИРАН ВИРУС,НА КОЙТО Е ПРИПИСАНА УНИВЕРСАЛНАТА СПОСОБНОСТ,ДА ПРИЧИНЯВА ИЛИ ВЛИЯЕ НА ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ БОЛЕСТИ - СПОСОБНОСТ,КОЯТО И МАЙКАТА ПРИРОДА,ЗА МИЛИОНИ ГОДИНИ НЕ Е УСПЯЛА ДА НАПРАВИ!!!(Ама,прилепите го направили,ей!)

Но "човекът",може...разбира се и с цялата политико-здравна и медийна система,която е изградил!

А на нас,овцете,ни остава да изпълняваме и мълчим!

Бе-е-е!
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А като така постоянно и натрапчиво ни "осведомяват" относно починалите "от коронавирус-19",защо лежи,като надгробен камък на информацията колко са починалите през това време от всички други причинители на болести?!Пълно мълчание!Мълчат,та се късат!Ама някой може да каже,влез,в сайта на МЗ и има информация?!Тогава,защо не спрат да ни бомбардират с този коронавирус и ни завират с намордници в излолационни концлагери , а не спрат ,да ни оставят на мира,а който иска,да се осведомява за ковид от МЗ!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В момента хората, за които има най-голяма опасност при заразяване с вируса, най-много се пазят и най-малко се заразяват. Въпреки това процентът на починалите е обезпокояващо висок. В някои европейски държави е сравним с еболата. В Белгия 34% от приключените случаи са с смъртен изход. Приключените случаи са починали плюс възстановили се. Във Франция са 25%, в Италия 14%, в Унгария 12%, Ирландия 7%, България 5,34%, Швейцария 4,63% и т.н. За Испания, Швеция, Великобритания и Холандия няма данни за
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредният плашител. Дано някой ден и то скоро им се потърси сметка за безумното поведение. Такива изтезават хора, не лекуват
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
абе ,петруно пиле шарено Кой ти даде титла академик Бе ?
как ще угасне вируса ,като вече е Ясно ,че има и повторно заразяване ?
тея комунисти много Марули направиха -акад.проф.доц .
12
0
 
3
 
! Отговори
куку преди 2 месеца
До Каренин от Петербург

да те герб са в целия свят
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По думите му не по-малко от 70-80 % от човешката популация трябва да бъде инфектирана, за да може вирусът "да угасне
Сега разбрахте ли каква е целта на занятието да ви набият на всички ши ба на та ваксина овце зомбирани
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Категорично, качествената храна + хранителни добавки осигуряват силна имунна система, а тя си знае как да прогонва вируси, мируси и др. напасти.
Какви ваксини какви оет лева - на гол корем чифте пищови!
Някой/и в битка срещу и с ти на та, за да гушкат ми ли они, ми ли а рди. Ла ми не обу здани, пише ви се.
9
3
 
10
 
! Отговори
Отличник преди 2 месеца
Значи целия свят говори че не се създава траен имунитет, нашия традиционно изостанал във времето академик говори за проценти...мила родна картинка
8
5
 
14
 
! Отговори
Каренин от Петербург преди 2 месеца
Ще Ви кажа едно: НЕ ГЛАСУВАЙТЕ за ГЕРБ !!! И вирусът ще ИЗЧЕЗНЕ !!!
7
0
 
4
 
! Отговори
НАГРАДА преди 2 месеца
Това изречение е неописуемо:

"Японски изследователи са разработили нов тест, въз основа на специфичен белтък в човешкия организъм – SSL 17, който мощно стимулира клетките, които имат най-голям значение за вродения имунитет, които се справят с бактерии и вируси, каза още акад. Петрунов."
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко години ще се влачим още докато стигнем тези проценти да каже? 10 г се възстановявахме от една криза, още 10 от тази и той живота мина от криза в криза.
5
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Това доцент Мангъров откога го повтаря!?"

Bcички нормални хора видяхме, че доц. Мангъров просто човечецът се заслепи от светлината на прожекторите. Услади му се медийната изява. Явно години наред е страдал от липса на внимание и сега изведнъж му се предостави сцена и той избухна. Иначе приказките които ги говори са смешни и нелепи. Тия неща за 70% биха важили, ако беше друг вирус при който после остава имунитет. В Швеция видяхме, че не остава. Има повторно заразяване.
4
3
 
15
 
! Отговори
Яница преди 2 месеца
Човечеството в момента плаща жестока цена и НЯКОЙ - НЯКОГА, эадължително ще понесе эа нея историческа отговорност!!! Това е пълен ГЕНОЦИД в световен мащаб!!!
3
11
 
15
 
! Отговори
славянин преди 2 месеца
А защо пречите тогава на хората да се заразяват след като 70-80% от популацията трябва да се зарази, за да угасне вируса!? Това доцент Мангъров откога го повтаря!? След като такъв процент трябва да се зарази, за да угасне вируса, а вие пречите този процент да се зарази, значи пречите вируса да угасне! Защо!? Няматe интерес да угасне вируса ли!?
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как ви харесват репресиите,?
1
1
 
5
 
! Отговори
L. преди 2 месеца
А пък ударът от ток прави и здрави хора да са под опасност - какво всъщност иска да ни каже тоя!