Над 60% от българите са ограничили харчовете заради COVID -19

Голяма част от хората са ограничили посещенията си в ресторанти
3 окт 2020 14:45, Ния Христова
57
Над 60% от българите са ограничили харчовете заради COVID -19
Снимка: Pixabay
Над 60% от българите са намалили финансовите си разходи заради COVID-19. В повечето случаи става въпрос за средно с 500 лв. месечно.
 
Хората основно са се отказали от спонтанни покупки в магазините. Това показват данни на кредитни институции.
 
Около 74% от българите са ограничили посещенията си в ресторанти по време на кризата, след това се нареждат пътувания и почивка - 54%. На трето място са фитнеса и козметичните процедури с 37%, а 49% са свели до минимум пазаруването на дрехи и обувки.
 
"Хората ходят на заведения, когато са спокойни за приходите си, за здравето си, заведенията са лукс - нормално е, когато човек свива бюджета да се лишава от най-ненужните неща. Хората са притеснени от втора вълна. Забелязва се при една и съща бройка посещаемост на заведението - по-нисък оборот, т.е хората харчат по-малко. В големите градове оборотът е спаднал с 45-50%", заяви Ричард Алибегов пред Нова тв от Асоциация на заведенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
Играта на богатите е да накарат бедните за завиждат и мразят средната класа(каквото и да значи средна класа в България),а средната класа да се страхува от бедните (данъци,грабежи)....
48
0
 
2
 
! Отговори
Бочко преди 3 години
Заради кризата изхвърлих гаджето ,викам компаньонки два пъти в седмицата за по 30 мин ,много по-евтино излиза няма ги и "страничните ефекти"...
47
0
 
1
 
! Отговори
Софраджия преди 3 години
Не знам кой какво е ограничил,но почти цяло лято бях по заведения,на обед най-вече.В тая жега вкъщи не ми се седи.Обичам да си пия бирата на теферич навън,между хората дето се вика.Толкова я оплесках с парите,че се наложи да стигна до рефинансиране на кредит преди месец.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е заради Ковид, а заради малумните мерки които приложиха управляващите....
45
2
 
0
 
! Отговори
Бан преди 3 години
Не стигали парите. А за яйца, домати и др. хр. продукти за протестите има. Как да ви вярвам бе?
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна се знаеше че в крайна сметка го подухват редовите българи в България!
43
3
 
3
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Корупция и кражби има. Надали някога ще изчезнат напълно. Но в България не е толкова зле, ако човек има качества и бачка наистина здраво.
42
0
 
10
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Виж сега колега 44, и в Турция няма демокрация, но капитализма им е развит добре.И преди 9-ти Септември не е имало развита демокрация, но капитализма се е крепял на умни капиталисти и работливи работници, нещо непостижимо в днешното Вълче време на чудовищно ограбване !
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей кво хубаво беше при бай Тошо. Празни магазини режим на тока няма Гърция мърция.
40
1
 
8
 
! Отговори
Йога Мастър преди 3 години
Аз се научих да не ям -и мога да изпадам в зимен сън поне 6 месеца -последна чакра съм на най висок левъл! За обикновенните хора са магазините- аз се храня със слънчева светлина !
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе чак колкото при Жан Виденов и БСП не сме ограничили.
38
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до шматка,и без да ползваш този ник хората прекрасно разбират що за шматка си, braindead!
37
0
 
12
 
! Отговори
шматка преди 3 години
Не ме е срам да кажа че обеднях, пазарувам само от промоции, някъде разликите са по 50стотинки , едно пазаруване спестяваш 3-4 лева, гледам някои започнаха да крадат, онзи ден в метро бургас един мъж грабна една шепа пари от касата и побегна скочиха му сптаджии но ония ги размята като парцалени кукли но успяха да го заловят , скоро и престтпниците ще огладнеят и се връщаме в 90те, но поне да крадът от супермаркетите ,чиновниците и богатите, ние бедните пари нямаме
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно, в гербавa България всички са богати и карат ламборджинита. Нас ковид не ни лови защото Бойко ни пази.
35
2
 
9
 
! Отговори
10 godini преди 3 години
10 години пестих точно заради този момент, сега имам пари да изкарам 5 г без да работя, стагнацията е голяма и няма работа, но ще си лежа и ще си почивам докато не се задвижи икон8миката, ходих на интервюта и на едното интервю ни събраха всички за 1 свободно място имаше към 80 човека в една зала решавахме задачи като на изпит, гаврата с хората е голяма а глада тепърва започва , и в чужбина не може да се ходи ако удари някоя хиперинфлация ще стане още по голямо шоу
34
0
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Работливият човек, какво ли да прави тук ?!А работливият умен човек, пречи на СИСТЕМАТА и го отстраняват от дейност.Продължава ли да упорства обаче, му се случва случка последна ... фатална ...
33
1
 
11
 
! Отговори
Дебил депутат преди 3 години
Стига гивезълък,с 250лв минимална пенсия,и с 610лв минимална заплата-477ле чисто след удръжките де живее прекрасно в икономически стабилна България.
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пестете левчета, че няма да ви идват нови. Кинтите са енергия, ако пестиш за черни дни идват черни дни. Ако искаш да си купиш нещо - поискай си го, ако е логично ще си го купиш. Ако пестиш си мизрник.
31
0
 
11
 
! Отговори
арбайт махт фрай преди 3 години
до юберашунгмахенКитайците от колелета се качиха на коли, българите - обратно !
30
1
 
17
 
! Отговори
И аз така преди 3 години
По време на карантината се заех с разчистване и се изненадах колко много ненужни вещи открих и съм ги купувала, щото ха това на прИмоция, ха онова, че не се знае дали няма да ми потрябва.. Вече сто пъти мисля дали да го купя, не ще преди съм била прахосница на едро. Ама да е претъпкан хладилника, като че ли триглави змейове има в къщи. Сега купувам това, което е на привършване и ще се изяде в кратки срокове. Ми по-добре е така и някой лев се спестява.

Спонсорирани публикации