Над 60% от българите са ограничили харчовете заради COVID -19

Голяма част от хората са ограничили посещенията си в ресторанти
3 окт 2020 14:45, Ния Христова
57
Над 60% от българите са ограничили харчовете заради COVID -19
Снимка: Pixabay
Над 60% от българите са намалили финансовите си разходи заради COVID-19. В повечето случаи става въпрос за средно с 500 лв. месечно.
 
Хората основно са се отказали от спонтанни покупки в магазините. Това показват данни на кредитни институции.
 
Около 74% от българите са ограничили посещенията си в ресторанти по време на кризата, след това се нареждат пътувания и почивка - 54%. На трето място са фитнеса и козметичните процедури с 37%, а 49% са свели до минимум пазаруването на дрехи и обувки.
 
"Хората ходят на заведения, когато са спокойни за приходите си, за здравето си, заведенията са лукс - нормално е, когато човек свива бюджета да се лишава от най-ненужните неща. Хората са притеснени от втора вълна. Забелязва се при една и съща бройка посещаемост на заведението - по-нисък оборот, т.е хората харчат по-малко. В големите градове оборотът е спаднал с 45-50%", заяви Ричард Алибегов пред Нова тв от Асоциация на заведенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази коронавирус истерия, удари тично к на място, разюздалия се и не ценящ това което има народ.Щом може да свием с 500 разходите - значи те не са жизнено важни.
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А погледнато от друга страна, не посещавахме ли прекалено много заведения преди. Не че нещо, ама не ми липсва особено. По нарядко, но по качествено.
7
1
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Така е - щях да купувам 3 и 4 кола, а всъщност се ограничих и купих само една, щото то... просто новия внос е тотално умрял и няма предлагане.
6
5
 
6
 
! Отговори
Извън..... преди 3 години
E....и? Откзали се били. Временно. То във Франция , Испания и Италия затвориха 90% от публичните изяви, но малко или много хората живеят. Какво искате да сме , като Алф....? Да мрази котките, но да се храни и оригва....,без да му пука?Аман от хленчене и оплакване.
5
1
 
28
 
! Отговори
Пълен майтап преди 3 години
74% от българите ограничили посещенията си на ресторанти и заведения.Човек може да си помисли, че 100% от българите редовно посещават ресторанти и заведения и сега 74% се ограничават заради кризата.
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
голям бизнес завъртяха болниците покрай тоя псевдовирус , средно по 104 хил. на ден ..
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът не е жива клетка, това е просто органично съединиени което няма самостоятелне живот, да не говорим за интелект както в клетката. Защо хората си мислят, че са по-умни от Силата която управлява вируса и могат да го надхитрят. Вече повече от 10 месеца напълно безуспешно, лекарите и учените станаха за смях.
2
13
 
5
 
! Отговори
Възможностите преди 3 години
Възможностите са две:Възможност 1. Всеки който трябва да се зарази с ковид-19 ще се зарази.Възможност 2. Всеки който трябва да се зарази с ковид-19 ще се зарази и ще има много глад и мизерия. Трета възможност няма.
1
3
 
32
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Не бих казал че доходите са фактор. Просто хората знаят колко се спазва хигиената в ресторантите и за това спряха да ходят. Друга група хора разбраха, че да готвиш не е трудно и започнаха да ядат вкъщи а не навън.

Спонсорирани публикации