Красен Кралев награди победителите от Европейската купа по ветроходство

Надпреварата се проведе за трета поредна година във Варна
4 окт 2020 21:57, Анисия Иванова
7
Красен Кралев награди победителите от Европейската купа по ветроходство
Снимка: Министерството на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи неделните гонки от Европейската купа по ветроходство в клас "Лазер". Надпреварата се проведе във Варна за трета поредна година, като в нея участваха 40 лодки от България, Украйна и Австрия в два олимпийски класа и един детски, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Кралев връчи наградите в клас "Лазер Радиал". В него триумфира българката Мариела Николова от СК "Черно море Бриз", а след нея се наредиха Клемент Саръстов от Яхт клуб "Порт Бургас" и Кения Андрий от ШВСМ-Украйна. Николова, която ще се бори за участие на Летните олимпийски игри в Токио, днес заминава за Европейското първенство. Надпреварата ще се проведе в полския град Гданск от 6 до 13 октомври.

В клас "Лазер Стандарт" победител стана украинецът Иван Жукалин. Втори се нареди неговият сънародник Валери Кудряшов. Трети беше българинът Златко Атанасов от ОMК "Несебър 2000", а наградите бяха връчени от кмета на Варна Иван Портних.

В детския клас "Лазер 4.7" отделните групи бяха спечелени от Богдан Рухлин (ШВСМ-Украйна), Даяна Пашова (Яхт клуб "Кап. Г. Георгиев" Варна), Даниел Йорданов (ОМК "Несебър 2000") и Станислава Тодорова (Яхт клуб "Порт Бургас"” ). В награждаването в този клас се включи директорът на дирекция "Спорт" на Община Варна Кристиян Димитров.

Министър Кралев поздрави участниците и организаторите от Община Варна, Българска федерация по ветроходство и СК "Черно море Бриз". Състезанието беше генерална репетиция за Европейското първенство, което ще се състои в морската столица от 15 до 22 май през 2021 година. Президентът на федерацията Росен Марангозов заяви, че за континенталната надпревара се очакват над 300 лодки, а Европейската купа е била подходяща ветроходците да се запознаят с маршрута и теченията в Черно море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая мутра що си не навре дебелата кратуна в дебелия дирник , че е много грозна!
2
1
 
5
 
! Отговори
Продажна преди 3 години
глобалистка твар - това е тоя толуп Кралевгадината дълги години слугува на юдо-масоните като член на т.н. световна допинг организациясъщата тази организация която офицялно разреши на горилите Уилямс да се зобят, както и на Маикъл Фиибс, както и на тръстлестото бездарно джудже Симон Билистова герберската гадина Кралев !!!
1
0
 
6
 
! Отговори
Оставка на лъжеца преди 3 години
Крадлев