Кристиан Николов не е опитал да спре преди удара в колата на Милен Цветков

Приключи разследването на катастрофата, в която загина Милен Цветков
5 окт 2020 09:15, Ния Христова
107
Кристиан Николов не е опитал да спре преди удара в колата на Милен Цветков
Снимка: БГНЕС
Разследването на катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков, приключи. Трагичният инцидент стана на 19 април. Адвокат Менко Менков коментира пред Нова ТВ какво доказват експертизите и каква присъда може да получи дрогираният шофьор, който блъсна журналиста.
 
"Това, което мога да кажа, като ново, след последните четири месеца от разследването са приключилите две експертизи. Едната е комплексната – автотехническа и съдебномедицинска. Тя показва, че обвиняемият се е движил със скорост около 99 км/ч. От нея става ясно още, че няма никакви признаци за опити за спиране на автомобила. Липсва обективна находка за спирачен път", обясни защитникът. 
 
"Интересното в психолого-психиатричната експертиза е, че в нея се казва, че обвиняемият е бил вменяем и може да отговаря за постъпките си в този момент, въпреки че е бил под влиянието на три вида наркотични вещества. Те са способствали вниманието му да бъде разконцентрирано и да допусне грешка при управлението. Но не грешка в правния смисъл на думата, а подценяване на възможностите си, след като е знаел, че е употребил тези наркотични вещества", каза още Менков.
Още по темата
 
Той изтъкна, че в началото на разследването позицията на защитата е твърдяла, че не е доказано, че обвиненият е управлявал автомобила. "Това обаче категорично е доказано. Освен всичко друго в обясненията си той не отрича да е шофирал. Има и отпечатъци", заяви адвокатът. 
 
Менков посочи още, че тезата на държавното обвинение, която ще подкрепи е, че обвиняемият е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл.
 
"Той е допускал причиняването на тези тежки вредоносни резултати и се е поставил сам в това положение, употребявайки тези три наркотични вещества. Шофьорът отрича употребата им, но по делото са събрани обективни данни, включително и извадки от чатове, от които става ясно, че е запознат с начина на употреба на различните видове наркотични вещества и действието им върху психиката", информира защитникът. 
 
Той обясни, че е установена интернет комуникация между шофьора и негови приятели, от която се разбира, че обвиняемият коментира с негови познати начина на действие на различни видове наркотици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Ако се беше качил в трабант, или Корса, може бих се съгласил, че не знае какво прави. Ама да се качиш в 3-тонен джип и да убиеш с него човек, без дори да пипнеш спирачката, няма как да стане неволно. Даже ми се струва, че не си е дръпнал крака от газта и е ускорявал до последно.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ катастрофа с такъв джип се разглежда като утежняващо обстоятелство, защото за другата кола това е като удар в стена, шофьорът и пътниците на практика са обречение, а на другия му няма нищо.Ама нашето законодателство както винаги е на светлинни години назад.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ставийски като размаза кьоркютюк пиян с хамъра си оная кола какво стана?! Уби едно момче и оскати до живот едно момиче. Лежа ли ? Не! Даже осъдиха бащата на Горсова да плаща на убиеца на детето му.С такива "присъди" как няма да карат пияни и дрогирани, това е бъзик с цялото правораздаване.Даже пияния руски фигурист го снимаха как си кара джипа по времето, когато беше лишен със съдебен акт, пълна смеховка.Къде е добрият пример, който превъзпитава нарушителите, къде е строгият и неумолим закон
9
15
 
13
 
! Отговори
нямачовекнямапроблем преди 3 години
Показно спряха Милен да говори ...Другите като него, да си знаят занапред ...
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5А, не. Много хитро. Без умисъл, члена не толкова дебел и ще го вземе по- лесно.
7
1
 
33
 
! Отговори
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР! преди 3 години
99км/ч при очевидвни 120-130. Смях в залата... Половин година разследват катастрофа дето в нормалните държави за 2 дни би била напълно изяснена. Сега още поне 1г. ще протакат делото и накрая ще "докажат" че Милен е дал на задна и се е блъснал в джипа... А маминото синче ще отърве дуп..енцето.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, как да опита да спре, като е дрогиран и не знае какво прави...?Пиян или дрогиран е почти едно и също, когато е зад волана. Мозъка е блокиран от дрогата.
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без съмнение присъдата трябва да е възможно най-високата, но да се твърди за умисъл е доста пресилено едва ли след такъв букет от наркотици е осъзнавал какво върши.
4
0
 
24
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
99 km.? Отново се играят схемите, карал е поне с 125 км. А обвинение за спътниците му какво стана?
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да натиска спирачки , като е гласено за платено убииство.Второ кръвнината се плаща и иска може да се прекрати. Трето Кристияк го няма. Делото след 6 месеца е приключено. Поръчителите са неивестни.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво спиране? Така е бил упоен, че са можели да го оперират от херния на място.
1
2
 
18
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Значи все пак, Кристиан ще стане Кристина