На хората им писна, но не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията

Ще се стигне до много сериозни противоепидемични мерки, каза проф. Аргирова
12 окт 2020 18:36, Ния Христова
72
На хората им писна, но не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията
Снимка: БГНЕС
"Не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията, въпреки че на хората доста им омръзна". Това каза за БНР вирусологът проф. Радка Аргирова, която е председател на Българското дружество по медицинска вирусология и председател на Националния експертен борд по вирусология към Българския лекарски съюз. 
 
Според нея тази умора е и една от причините за увеличаването на броя на заразените с COVID-19 в България и в света. Сезонното захлаждане, което е накарало хората да се събират на закрито, също е фактор.
 
"Ще се стигне до много сериозни противоепидемични мерки, където е надхвърлено нивото от пролетта на заразени", прогнозира проф. Аргирова. Тя подчерта още, че не само в България, но и в други държави се отчита, че цялата страна не е засегната дифузно, а само отделни области:
 
"В тези огнища трябва да се въведат много строги мерки, включително и със санкции. Какво струват усилията на всички останали, ако една малка група хора нарушава тези мерки и не допринася с нищо да спрем разпространението на този вирус".
 
По думите на проф. Аргирова е монго важно носенето на маски, защото е в полза на всички.
 
Според нея здравната система има потенциал да издържи на натоварването от сегашния брой на заразени с коронавируса пациенти. При нужда болни пациенти могат да бъдат хоспитализирани в болнични заведения и в съседни области, каквато е практиката навсякъде по света. 
 
"Гъвкаво здравеопазване е нужно сега", подчерта проф. Аргирова. Тя изтъкна, че системата в София има готовност да посрещне случаите на общата инфекция от COVID-19 и грип. 
 
Проф. Радка Аргирова препоръча противогрипното ваксиниране. Тя обясни, че то стимулира имунната система да образува антитела към грипните антигени, както и приемането на натурални средства за укрепване на имунната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
27
 
! Отговори
Радо ма, преди 3 години
Я ми кажи как вирус избегал от биолаборатория с 4-то ниво на сигурност където ходят в скафандри ще го спреш с маска и мерки?Гледай си пенсията и не ръси мозък.
40
3
 
18
 
! Отговори
От щаба преди 3 години
Нормата за умрелите ли не се изпълнява?Пускайте качулатите милиционери да стрелят по кашлящитеи без да се оправдават,че няма пари за патрони!Ако пак не *** с правата лопата в главата.Колкото бройки е казала Меркел,толкова.Никакви пари иначе!
39
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките ограничават хората,но не ограничават вируса!
38
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази защо не си гледа пенсията?
37
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38На болниците им трябват болни и затова ни карат да носим маски
36
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-бързо се заразят 70 процента от българите толкова по-бързо ще мине пандемията и ще има стаден имунитет
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Ти може и да осъзнаваш колко лесно са манипулируеми човешките същества, но 90% не осъзнават, няма лабаво :)
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите които ще се отпускат за стимулиране и възстановяване на икономиката от корона вируса ще бъдат обвързани с използването на зелена енергия и задължително назначаване на хомосексуалисти и представители на малцинствата на ключови места във фирмите.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХОРАТА ИМ ПИСНА И ЩЕ ВИСЯТ КОСТЕНУРКИ ПО ХРАСТИТЕ
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна им на хората, щото е медийна болест, не защото не искат да спазват мерките :) Човек когато разбере че е опасна дадена болест или зараза, инстинктивно ще се предпази на всяка цена, както и семейството му, но това си е медийна болест !!!
31
1
 
17
 
! Отговори
брат Аргиров преди 3 години
А тази костенурка откъде знае, че ще се стигне до много сериозни противоепидемични мерки?
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасена вече е Изморена
29
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
обаче снимката е направо кошмарна....Аз обикновено си позволявам да направа некоя и друга забележка за фотото към статиите,но тоя път ..просто..не,не ме карайте,моля!
28
1
 
6
 
! Отговори
м-да преди 3 години
Едно време на тази кака, а също на нейната сестрица пиандурница до припадане й казвахме: "спермачки".Що бяла мъжка течност и двенките поемаха по време на нишите оргии, ммм ..!Събирахме по 15-20 човека и купона беше цяла нощ ...... пиене, напиване, спермица бяла, пиене ...... ех, ама сега каката започна срещу заплащане и интервюта да дава ...... пари няма, а трябва да се живее ...
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24 "***...изатор"Ти каква диплома имаш - или си просто ДРАСКАЧ???
26
2
 
2
 
! Отговори
бай ганю милиардер преди 3 години
браво на жената,на Нощн на венко моргата,на кантарджията и едно голееемооо благодяра на медиите,които ви стресират държат ви под стрес,шлашат ви със смърт,с глад и как цената на храните"поскъпвала"в световен мащаб,и как хубаво държите овцете под контрол със заплахи как щели да измрът от"жестокия вируС"!!!!...един голям поклон благодарение на вас направих аз като бг работодател поредния си милиард много бързо!!!...продължавайте да плашите стадото с глад и безработица,че да ми работят за без пари!
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има място на трибунала и за жена. Няма да дискриминираме никой!
24
5
 
18
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
Не се подлъгвайте по титли и звания.Професор нищо не значи.Колко *** и хахавейковци има сред тях,бедна ви е фантазията.
23
10
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
за мен лично тази жена бие в земята и Мангъров и Годжи и Кантарджиев и всички знайни и незнайни иходили се по темата. Още първия път я харесах, спокойна, концентрирана, еми няма въпрос, който да й зададат журналята и тя да не отговори - дори на откровено т*пите въпроси на Цветанка Ризова. За мен лично - тази професорка трябваше да е на чело на щаба, а не Годжи.
22
3
 
5
 
! Отговори
о .... преди 3 години
... едно време какви партите правехме с този бабушкер, ммм ...!... тя и нейната сестрица Йордана бяха ненаситни по млади, космати и надарени млади мъжленца ...... спявката започваше още към 15.00 часа, с преспиване при кака Рада ...... какви списания гледахме едно време - цветно порно ...... каката беше майсторка на софийския ***, ама като го лапне, ама като го засмуче, да го издои така, че поне пет дни нищо от него не излизаше ...... ех, а сега е вече на години и дава интервюта, явно за

Спонсорирани публикации