На хората им писна, но не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията

Ще се стигне до много сериозни противоепидемични мерки, каза проф. Аргирова
12 окт 2020 18:36, Ния Христова
72
На хората им писна, но не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията
Снимка: БГНЕС
"Не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията, въпреки че на хората доста им омръзна". Това каза за БНР вирусологът проф. Радка Аргирова, която е председател на Българското дружество по медицинска вирусология и председател на Националния експертен борд по вирусология към Българския лекарски съюз. 
 
Според нея тази умора е и една от причините за увеличаването на броя на заразените с COVID-19 в България и в света. Сезонното захлаждане, което е накарало хората да се събират на закрито, също е фактор.
 
"Ще се стигне до много сериозни противоепидемични мерки, където е надхвърлено нивото от пролетта на заразени", прогнозира проф. Аргирова. Тя подчерта още, че не само в България, но и в други държави се отчита, че цялата страна не е засегната дифузно, а само отделни области:
 
"В тези огнища трябва да се въведат много строги мерки, включително и със санкции. Какво струват усилията на всички останали, ако една малка група хора нарушава тези мерки и не допринася с нищо да спрем разпространението на този вирус".
 
По думите на проф. Аргирова е монго важно носенето на маски, защото е в полза на всички.
 
Според нея здравната система има потенциал да издържи на натоварването от сегашния брой на заразени с коронавируса пациенти. При нужда болни пациенти могат да бъдат хоспитализирани в болнични заведения и в съседни области, каквато е практиката навсякъде по света. 
 
"Гъвкаво здравеопазване е нужно сега", подчерта проф. Аргирова. Тя изтъкна, че системата в София има готовност да посрещне случаите на общата инфекция от COVID-19 и грип. 
 
Проф. Радка Аргирова препоръча противогрипното ваксиниране. Тя обясни, че то стимулира имунната система да образува антитела към грипните антигени, както и приемането на натурални средства за укрепване на имунната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На българина най-големият проблем на този свят е, че трябва да носи маска! Вчера на мача с Финландия всеки един зрител с маска- дисциплина, интелект. А наш ***- забрави. Той е по-умен и можещ от всички. Затова е и последен по всичко.
20
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
тия са си плюли в устите..Оня петел-женерала "Билярдната топка" ни плашеше преди време с.."ХИЛЯДИТЕ ТРУПОВЕ",Тиквата па даже отиде по-далече и направи Арена Армеец на полева..гробница,сега па тая и тя "Ше са стига до много сериозни противоепидемични мерки"...Много ни мразят некои "фактори"!..Много!..Ама и на нас май ни харесва това....Секи народ си има своята трагедия..Нашата се нарича "Безумие"..
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези санкции бе псевдоразбирачи! Не разбрахте ли, че на сила хубост нене става. Не сме уморени от мерките, а отвратени! Като ме глобите ще спрете заразата ли? Кьорави ли сте, че мерките не работят? Увеличен брой драстично заразени. Нека.д.ърници!
18
1
 
3
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
"Не възхвалявайте делата на човека, а волята му в тез дела!"Пенчо Славейков
17
7
 
4
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Както казваше едно време сестрата на Рада Аригирова, баба Йордана Аргирова (род. 1948 г.), този който пие ракийца, винце било бело, било червено, него нищо не го лови, нито вируси, нито семейство може да врътне.Ей, ама пийкате като кака Йордана, като кака Рада, те знаят нещата, те знаят как да се борят с вирусите ...... яко си пийкате, ама така, че като се налочите, да останете покрай масата до сутринта ...... тогава Covid-19 няма да Ви лепне, нито нещо от рода на сифилис или ... трипер ...
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хората им писна и от управляващата мафия, ама...робски души сме.
15
6
 
12
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Ами не трябва и да крадем, ама някои покрай "мерките" цялата резиденция напълниха с шкафчета.
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На хората им писна, но не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията"Как да се уморя след като никога не съм ги спазвал ахахахах
13
5
 
12
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
На баба Рада Аргирова, едно време с нейната сестра - Йордана Аргирова, оф какви дружки бяхме, що алкохол издънихме, що танци чисто голи посред нощ извъртяхме, що сметки за ресторанти направихме ...Сестра й беше завършила винарство в Пловдив; пийката си я обичаше, а пък и мъжете й бяха по душа ...Много си падаше по swingers отоншенията, беше майсторка на това ...... милата кака Йордана си остана мома-цепеняк, всички я забравиха, даже и Евдокия Кръстева от ДФЗ- София ..... ех, како Радке ..!
12
6
 
3
 
! Отговори
bajtosho преди 3 години
е добре за противогрипна ваксина ама от къде, няма никъде в аптеките...
11
6
 
23
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Слагай противогаза и недей да казваш на хората как да си живеят живота. Като те е страх се пази както искаш, кой ти пречи.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И професорката говори едно и после съвсем друго. Как става това?
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви мерки у нас навсякъде в Европа има мерки но не и тук единствената мярка е носенето на маска която не се спазва Няма никакви мерки у нас срещу коронавируса важното е че главните се тестват всяка седмица
8
2
 
5
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
Vsi4ki ve4e znajt za kakvo ide re4 no za pari vsi4ko se pravi kato taj durtofelnica!
7
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че не трябва да слушаме тази жена! Какво е тя пред нашите форумни професори и специалисти учили и практикували дълги години медицина. Ех, народе...! Срам ме е от вас!
6
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хората им писна от такива псевдо професори като теб лелче
5
3
 
20
 
! Отговори
Просветена Кърдж. П. преди 3 години
Оди пеша Бе!И вирус и сичко ще ти мине!
4
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професор Доктор Адмирал Генерал Аргирова да ходи да си разправят вицове за чували в НОШ с Майтапчийски!
3
6
 
23
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Изпревари ме за малко, само дето щях да питам тая бабишкера докога ще плаши децата от телевизора.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днеска холих по магазините в Софето. Значи маските ги носят под носа 90% и служители и клиенти. Не сме измрели да сега с тази дисциплина само защото имаме естествен имунитет. Друго обяснение нямам

Спонсорирани публикации