Почивка, режими, документи – полицията подхвана камиони и автобуси

Тя ще продължи до 18 октомври в цялата страна
12 окт 2020 14:03, Красимир Ангелов
13

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес Пътна полиция стартира специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Тя ще продължи до 18 октомври в цялата страна.

През цялата седмица ще се следи стриктно дали камиони и автобуси технически изправни и дали документите им са редовни.

"Ще се следи за времето за спазване за почивка, за скоростните режими, за техническата изправност на автомобилите, за документацията на водачите, както и на транспортните средства", поясни Чавдар Кочев от Пътна полиция.

Според статистиката на МВР именно автобусите и камионите са едни от най-рисковите участници в движението у нас. Често инцидентите с автомобили стават и след изпреварване на камиони или автобуси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо турбалаковците са без маски?Да вземат да се глобят взаимно че да падне пара!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще се следи за времето за спазване за почивка, за скоростните режими, за техническата изправност на автомобилите, за документацията на водачите, както и на транспортните средства", поясни Чавдар Кочев от Пътна полиция. А досега какви задължения имаше нашата полиция? Рушвети разбира се!! И сладка дрямка!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Преди да оправят пътищата, аз да ти казвам трябва да спрат таралясниците ръсещи масло по тези пътища. Да не говорим за претоварените или неравномерно натоварените камиони. "Знаеш ли какви пътища има от Унгария нататък". А ти знае ли, че когато работех в ДАП тов.превози наш камион не можеше да мине границата с "братска"Унгария. Какво да ти оправят? 70г.лошо строителство и неподържане. Сега за 9г.с магическата пръчка? "Румъния пенсиите".Румънците чак започват след като Рено ги напъна
8
0
 
6
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Ииии,кво разбира милицията от тая работа?!Това са задълженията на ДАЙ!!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Значи... преди 3 години
...карам си аз със 90 по така наречената не-магистрала Тракия рано сутринта лятото за морето, ограничения никакви и изведнъж луп туп тряс. Да вземат да изкопаят правоъгълно парче и да го оставят не асфалтиран пътя с по една педя стърчащи ръбове. Тва в 5 сутринта, лампи на не-магистрала никакви ;( . Знаци пак никакви ;( .Иначе КАТ в контрола на беззащитните са мега с3лни ;( - безуханова държава. Държава само със задължения. Хората Ви го казаха от Европа.
6
0
 
15
 
! Отговори
а сега де преди 3 години
А всъщност защо ДАИ не се занимава с това?!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде първо да оправят пътищата, знаците, маркировката и т.н., и после с глобите. А!
4
1
 
10
 
! Отговори
А преди днес преди 3 години
Преди това не ги ли е интересувало дали се спазват правилата тези МеВеРейци?Ама искат увеличение на заплатите.Що така бе?След акцията всичко пак като преди - всеки прави каквото си иска.После: Автобус се тресна в тир и т.н.
3
1
 
4
 
! Отговори
БОЕЦ преди 3 години
Боеца снима как Бойко строи Турски поток с фирми на Лукашенко, който има наложени санкции от Германия.Всичко това се прави с техника, закупена със средства от ЕС.Това е скандално.
2
1
 
9
 
! Отговори
Натъжен преди 3 години
Днес няма ли да има включване на ДЕБЕЛИЯ?
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си почиват в колите друго не правят и фишове нглоби това правят