Студенти излязоха на протест пред Ректората на СУ, искат оставки

Искането им е оставка на правителството и главния прокурор
Обновена: 15 окт 2020 08:50 | 15 окт 2020 08:32, Елка Василева
402
Студенти излязоха на протест пред Ректората на СУ, искат оставки
Снимка: БНТ

Студенти от различни университети протестират с искане за оставка на правителството и главния прокурор, предаде Bulgaria ON AIR.

Голям транспарант "Оставка" е издигнат на фасадата на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Въпреки че протестът е пред сградата на СУ, студентите са от различни университети - УНСС, УАСГ, СУ, Техническия университет, НСА.

"Излизаме с мотиви за оставка и искане за предсрочни избори. Ние с голяма част от хората сме се запознали в Триъгълника на властта. Случи се спонтанно протестът и излязохме пред СУ", разказаха част от протестиращите студенти.

"Мотивира ни това, че няма резултат вече толкова време. Решихме да се легитимираме и като студенти и имаме ясно изразена позиция", посочиха още те.

Бъдещите висшисти бяха категорични, че ги е грижа за бъдещето на България. По думите им в момента сме в тунел и нещата не изглеждали никак розови.

"Корупцията, която ни е превзела, разяжда нещата отвътре. Нямаме амбиции да приличаме на друг студентски протест, засега организацията ни е добра. Акцията, която е спонтанна е с идея да събере студенти от различни факултети и университети", казаха още студентите за Bulgaria ON AIR.

Студентите не искат да се правят паралели и да ги сравняват с "Ранобудните студенти" от предишните големи протести преди 7 години, но признават, че целите и задачите им са същите. "Целим промяна, а не подмяна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Спонтанни " червенотиквеничковчета"!Айде цирк и те да минат по червено черепния килим ,да оберат огризките .".Разяждала ги корупцията",е как точно ,дайде малко инфо,ами то без олигарси няма корупция,,знаковите дела срещу кого са ,а кой създаде преходната олигархия,беше ли тук преди 10 год. или напротив?Тези от Марс ли падат?
258
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90-ти ден на протеста .Комунистите бяха по свестни хора..
257
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията ке падне. И всички ще гният в луксозни килии.Щото сме прости данъкоплатци но още можем да сборуваме две и две, за трийсетина години.Ние нашето теглило го изтеглихме . Сега е ваш ред мутри. Осатавкаааъ
256
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите, нали не си мислите, че студентите ще търпят идола ви?Имам предвид простия, тлъст мутряк от СИК.
255
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случи се спонтанно протестът и излязохме пред СУ", разказаха част от протестиращите студенти.########Колко да е спонтанно!?Как така "спонтанно " написахте този транспарант.И ,как спонтанно се събрахте от различните университети!?Толкова сте прозрачни,че няма накъде повече.
254
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отрочетата на другарите искали оставки.Ще искате оставки,когато работите и внасяте данъци на тая държава.
253
3
 
10
 
! Отговори
Скитник преди 3 години
Дрогираните чалгари, пишещи " двама полицай" !?
252
5
 
9
 
! Отговори
майка ти преди 3 години
до 297 анонимка -а стига спами бе червен от падък!
251
5
 
12
 
! Отговори
ГОДИНИ преди 3 години
има ли ***, питам за трио говедари,да поведат говедата червени...!
250
4
 
13
 
! Отговори
ЗА 10 преди 3 години
До Диана-какъв авангард ,та те не могат да си напишат правилно името ,вие за авангард на обществото говорите!
249
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искаме ама не можем.
248
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учат за виШоОще не са доказали какво могат.За сега само искат.
247
8
 
15
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Не е хубаво, когато студенти се сливат с овчата тълпа! Те са бъдещият авангард на обществото и най-важното за тях е да се научат да мислят със собствените си глави на база факти и аргументи, за разлика от тълпата, която чака водача да ги поведе. Притеснили се били, че протестите не работели и решили да си спретнат свой протест, мислейки, че той ще проработи явно...Е...Няма да проработи - само Истината работи! Такива мръсотии и гадости не работят на това ниво: виж, в някой бърдак - да!
246
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в държавата на връзкарите и рушветчиите студенти не им трябват, стига да са пр0сти връзкари хората и да ръкопляскат под команда като *** на великия вожд и доган и мутрите да разпределят от европейците евросубсидиите в републиката на чалгата всичко е песен
245
10
 
33
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Протестът на студентите е тайна инициатива на *** Нинова с надежда да стане премиер на България. Какви ли начини не изпробваха , за влизане във властта през задния ход, а когато през март догодина Бойко пак спечели изборите, евразийците ни ще побеснеят и пак ще говорят за фалшификации и купен вот...
244
4
 
17
 
! Отговори
Караджата преди 3 години
Бегайте зад граница и живейте свободни.Оставете нас тук . Ние ще разрешим проблема . На живот или смърт юнашка.
243
4
 
18
 
! Отговори
Шмекера преди 3 години
Това ли са на Ал.Кьосев и Ивайло Дичев и Калина Янакиев издънките?
242
5
 
29
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
15 отрочета на комунистически семейства.да отиват в чужбина. там ги чакат с бъклица и хляб и сол и метли да метат улиците.
241
9
 
11
 
! Отговори
Агент Хари преди 3 години
Тия деца знаят ли че още ни управлява държавна сигурност и бившото външно и военно контра разузнаване?И светлина в тунела няма да има . Късно в чада мои. Учете и бегайте в чужбина. Тука всяка надежда оставете.
240
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко тиквата защо не направи един контрапротест и доката роми с автобусо като първия път...ама ще трябва да им плати поне петдесетачка############-#От ,какъв зор.Заради два файтона *** ли!?