Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства

Премиерът обяви, че още 40 млн. лв. са заделени за църкви и манастири
Обновена: 18 окт 2020 12:34 | 18 окт 2020 12:34, Ния Христова
265
Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства
Снимка: БГНЕС
Над половин милиард лева са отделени за подпомагане на млади семейства. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проврека във ферми и животновъди, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейслук, предаде Агенция "Фокус". 
 
На посещението с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
 
"504 млн. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15% ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата", каза премиерът. 
 
"Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места", допълни той. 
 
Допълнителни 40 млн. лева са заделени и за ремонт на църкви и манастири. Това още каза премиерът Борисов по време на проверките.  
 
"Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо за момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират", заяви премиерът. 
 
"За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включил, за да продължат и да направят цялото крило", допълни Борисов. 
 
Десислава Танева посочи още, че по първия прием 91 църкви са обновени, а сега други 133 са кандидатствали. "ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, да пей си Пенке ле, КОЙ ли те слуша? А делата Ви друго говорят - "помощтТа" за майки е 380лв., не е мръднал и с 1лв. от досетилетие, а преди си вървеше с минималната работна заплата. Сега ЗАЩО не е 650лв. от 2021, А?А Виктор Орбан колко еуро дава на Майките, А?
201
0
 
3
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
тикв-оча си купува електората с наш'те пари !!!
200
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен -Тия пари всички ние ще ги плащаме.ми, вие сте ги платили ве! Човекът ви ги връща, не е като ония апаши, дето вече 4 години се изтягат у парламента, използват го като дембелхане!
199
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя от чекмеджето ли ги вади тия милиони и милиарди.От един месец не престана да вади пари и да ги хвърля от джипката.Тия пари всички ние ще ги плащаме.
198
5
 
3
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Ха ха това поредната смешка ли е. Първо за да направи правителство БСП трябва да седне на пръта на Доган а може би и на Слави...
197
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Знаем ги младите семеиства ,знаем ги кои са !Ония дето раждат на 12-13 години ,ония с правилегиите ,със здравни осигуровки от държавата ,безплатна юридическа помощ,пари за ток ,отопление ,колети с храни ,зъболекари .....
196
0
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Пиян съм, утре пак :)))))
195
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко за млеконадоя на кравите, краварю борисов
194
0
 
7
 
! Отговори
Нема преди 3 години
страшно чекмеджето още пуска за разлика от банката му.
193
0
 
4
 
! Отговори
отчаян безработен преди 3 години
Давам жена си под наем - срещу ядене и послон.
192
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата е заприличал на рекламата на мишелин , голем тумбак и голяма банкова сметка и малък ум
191
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 3 години
Демона Николина Димова Недева много се караше да не си простират хората навън прането , че капело , а като вали дъжд на двора от къде капе от моето пране сигурно
190
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кои млади семейства - 13 годишните ли? За тях винаги има, знаем.
189
0
 
16
 
! Отговори
Танер преди 3 години
аз от началото на пандемията не видях и 1 лев на 29 съм с 1 дете и жена под наем сме не че се оплаквам ама..
188
0
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Да нахраним маалАта,да се множи еУектората.Ура другари!
187
1
 
9
 
! Отговори
О неразумни юроде преди 3 години
Самолетите ф 16 още са на чертожната дъска.Така е защото искаме да ги купим на разсрочени вноски в продължение на 25 години.Или през 2027г.правителството на Б.Борисов ако са още на власт,което няма да ме учуди ще трябва да им търси музейно помещение.
186
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обречени сме да сме под крилото опеката и влиянието на Русия.И най *** го разбраха това.
185
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ще те вкара в затвора за сделките с Доган.НАЙ ВЕЛИЯ Е РАДЕВ .Путин има много чай от сорта новичок.
184
1
 
7
 
! Отговори
вгъ преди 3 години
Опааа!Еднократно ли?Колко млади трябва да са?Мосля,че трябва да бъдат включени всички семейства с деца до 18 годишна възраст.И ако са 2 мил.семейства?По 250 лв. на семейство. С чужда пита помен.Много евтин пиар г-н Борисов.
183
1
 
10
 
! Отговори
Дърти мошеници! преди 3 години
Защо до сега не помисли за бедните, мутро отвратителна? Сега преди избори стана много щедър, бедняците ще се вържат и пак ще го изберат и отново ще бъдат забравени! Мутрата си е мутра, само шикалкави!