Маските разделят паникьори и привърженици на конспирацията

Създадена е онлайн петиция против носенето им на открито
21 окт 2020 20:06, Ния Христова
44
Маските разделят паникьори и привърженици на конспирацията
Снимка: БГНЕС
Едва няколко часа, след като здравния министър Костадин Ангелов обяви, че ще издаде заповед за носенето на маски на открито, беше създадена онлайн петиция против носенето на открито.
 
Авторът на петицията е Мимо Гарсия. Той се обръща към министър Ангелов с предупреждението, че тази заповед "ще разгневи голям брой хора, които тотално ще се противопоставят на спазването на трите Д-та и така пропастта между паникьори (с по две маски една върху друга) и привърженици на теорията за световната конспирация ще породи огромно напрежение в обществото".
 
"И когато сметнем, че има хора, които са много уплашени, носят по две маски, буквално нагодяват цялото си ежедневие около вируса и са изключително стресирани, а от друга страна имаме хора, които изобщо не вярват и агресират, когато чувстват, че свободите и правата им (дали си го внушават, дали наистина е така) са накърнени, когато се приеме такъв тип правило, което дори можем да кажем, че е абсурдно в някаква степен (когато няма никой около теб, какъв е смисълът да носиш тази маска), допълнително нагнетява напрежението и рефлектира върху цялото общество", каза Мимо Гарсия пред БНР
 
Гарсия уточни, че в петицията е посочено, че се подкрепят нормалните мерки, сред които дистанция и дезинфекция.
 
"Когато вляза в градския транспорт, на закрито място, аз слагам маска и призовавам всички хора да ги спазват, за да може здравната система да издържи."
 
Той подчерта още, че изразената позиция идва от мисленето му на гражданин и "човек, който разсъждава трезво".
 
"Аз например ходя час, до два дневно пеша по улиците и около мен наистина няма хора в този момент. И да бъда глобен, защото не нося маска, тъй като буквално съм сам и се  движа, това вече минава някаква граница на разума."
 
Мимо Гарсия заяви, че "когато се урегулира тази заповед и тя е в нормални граници, разумна, ще я спазваме" и подкрепи апела на премиера Бойко Борисов заповедта да се прецизира. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЗИ бяга, като дявол от тамян да пуснат масово тестване по училищата за да може да се прецени реалната обстановка, но за елита на нацията няма проблем всекидневно да ги тестват.
11
1
 
18
 
! Отговори
Пейо преди 3 години
Мен ме е страх, като видя патрулка край пътя. Някакси можем ли да ги ограничим?
10
0
 
2
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
до Тарифа на мврАаа ... български чадър ... хората помнят ...
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес чаках 30 мин.пред Районния съд в София. За да няма хора в сградата се генерираше огромна опашка от хора навън.Тоест мерките водят до други безумия, които определено не помагат за овладяването на болестта.
8
0
 
20
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Вече се разбра кое е проблемно и кое не.К'ви са тия глупости!?Още малко и на къра ще искат маски!Очевидно най-рискови са дискотеки,барове,спортни събития където хората са на закрито,един до друг и буйстват.
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавата напаст е в пъти по-опасна от ковид 19 !
6
1
 
24
 
! Отговори
Тарифа на мвр преди 3 години
Ако не носите шапка - глоба 20лв.Ако не носите чадър - глоба 50лв.Ако не носите фередже - глоба 300лв.Ако се разхождате на публично място с несъобразена скорост - глоба по договаряне.
5
4
 
19
 
! Отговори
98123 преди 3 години
Нали имаме нужда от пресен въздух! Нали проевтряваме помещенията, за да нахлуе кислород! Ако и по улицата ходим с маски, ще се разболеят много повече хора от липсата на кислород! Като са толкова загижени, защо не проверяват в градския пътнически певоз ко носи и кой не носи маска? Защото ги е страх от бабаитите, които безцеремонно отказват да носят маски!
4
9
 
11
 
! Отговори
qmsi lainata преди 3 години
Aз пари за маски нямам.И да имах, нямаше да си купя. Държавата да ми ушие маски.
3
1
 
25
 
! Отговори
Аз преди 3 години
То и колите са опасни ама всички ги карат. В живота опастности много. Всеки да се пази както си иска.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън дрън. Подмазвач.
1
4
 
22
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! ВАЖНО! преди 3 години
Мен ме е страх от високо.Утре щаба ще наложи забрана на всички граждани да ходят на места, по-високи от 2 метра. Трябва да се пазим! Височините убиват! Опасно Е! МНОГО!

Спонсорирани публикации