Николова: Границите на Балканите да останат отворени за туризъм!

Вицепремиерът обсъди ситуацията с вируса с турския си колега
15
Николова: Границите на Балканите да останат отворени за туризъм!
Снимка: Министерство на туризма

Границите на Балканите да останат отворени и да не се въвежда карантина. Като крайни мерки да се въвежда само отрицателен PCR тест. Това предложи вицепремиерът Марияна Николова на турския си колега Мехмет Ерсой съвместно отправят апел и към останалите си колеги от балканските страни.

Тя запозна турския министър с туристическите пътувания между двете държави и изрази надежди, че след преминаване на кризата от COVID-19 могат да се постигнат още по-добри резултати. В момента поради пандемията срокът за резервации е намалял от един месец на една седмица и пътуванията се планират в последния момент спрямо развитието на здравната обстановка.

От своя страна Ерсой отбеляза, че в условията на пандемия с българските туристи не се наблюдават проблеми и потокът към Турция е голям. Според него турските туристически компании проявяват интерес за инвестиции в България и останалата част от Европа. Вицепремиерът Николова получи покана да се запознае с въведените противоепидемични мерки. Турското министерство е направило кампания за популяризирането им чрез видеоклипове и отбеляза, че създаването на усещане за сигурност у туристите е от особена важност.

Министър Николова обясни, че у нас се спазват всички противоепидемични мерки. Това бе отчетено и от организации като Световния съвет за пътувания и туризъм, който сертифицира България с печат за сигурна дестинация, каза още тя.

Стратегическото ни географско положение, инвестициите, които и България, и Турция направиха в подобряването на транспортната свързаност, благоприятните условия и стимулите, които предоставяме на бизнеса, дават своето отражение - днес Турция е сред петте най-големи търговски партньора на България, заяви вицепремиерът. И уточни, че размерът на двустранния стокооборот е близо 5 милиарда долара годишно.

В заключение министър Ерсой коментира, че отношенията между България и Турция са много добри и чрез културата и туризма могат да бъдат издигнати на по-високо ниво. Той благодари на България за подкрепата, която страната му получава по пътя си към ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв торизам бе? Хора умират те тористи чакат
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите са уникални ***. Твърденията на един министър, в случая на тирузима, противоречат със заповедите на друг министър - този на здравеопазването.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гранижите отворени,дискотека и барове отворени ,и как бря министърке ,вътре без маски ,а навън с маски )
9
0
 
2
 
! Отговори
PCR преди 3 години
Т.ъ.п.о. кой ще им дойде ако има зараза? Затова гърците искаха отр. Pcr за да сигурни туристите че няма да се заразят и да почиват спокойно. И кой сезон беше по успешен? Бг или Гр?
8
1
 
9
 
! Отговори
Ето нагледно преди 3 години
Доказателство че Боко искс да умори народа заради мутрите. Мръсни пари. Кървави пари.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите не са у ред. Точно заразените в чужбина поддържаха огъня на епидемията в България чак до юли, когато започна и вътрешното разпространение на епидемията в България.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая е такова дъно, че направо се цели в центъра на Земята!
5
1
 
10
 
! Отговори
мак преди 3 години
Искат да оставят отворени границите? Може и да махнат ограниченията за кръчми, кината, театри, фитнеси, колко му е. Нищо, че броят на заразените расте.
4
2
 
19
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Браво Николова. Всички затварят , ние отваряме. А даваш ли си сметка какво ще е цената ?Туризъм или смърт ?
3
0
 
6
 
! Отговори
всичко е маФия преди 3 години
до 2Що бе ?!Един гледа сватба, друг брадва.
2
3
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
какъв туризъм при 1600 заразени трябва да се затворят границите и то точноот турция от там идват наркотиците и развалените плодове и зеленчуци
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пир по време на чума.