Ограничителните мерки - грижа за хората или репресия?

Медик: Начинът, по който се въвеждат, е непопулярен!
Обновена: 23 окт 2020 14:38 | 23 окт 2020 14:38, Веселина Йорданова
121
Ограничителните мерки - грижа за хората или репресия?
Снимка: БГНЕС

Ограничителните мерки вече звучат като репресия, а не като грижа за хората, коментира д-р Кирил Еленски, общопрактикуващ лекар от Пловдив, бивш зам.-председател на Българския лекарски съюз.

По думите му това означава, че начинът, по който се въвеждат, е непопулярен.

Още по темата
Той посочи, че проява на грижа е, когато търпеливо се обяснява как просто и лесно човек може да опази себе си и околните.

"Трябва да започнем да разчитаме на добросъвестното отношение на гражданите към тях самите и близките им. Когато има принуда, винаги ще се намерят хора, които да се противопоставят", каза още специалистът.

Според д-р Еленски има тежък проблем с хора, които имат прояви на болест, но посещават работните си места, или на ученици с прояви на болест, които ходят на училища и на детски градини.

"Ежедневно трябва да се повтаря, че дори при минимални оплаквания човек трябва да си остане вкъщи и да се свърже със семейния си лекар... Няма безопасна вирусна инфекция“, коментира д-р Еленски пред БНР.

"Проблем е, че доста хора закъсняват с първата си заявка за оплакване, когато симптомите вече не са никак леки. Пациентът е отговорен по отношение на момента, в който решава да потърси медицинска помощ", заяви той.

Д-р Еленски е категоричен, че трябва да се укрепи доверието в първичната и в доболничната помощ.

"Ние не провеждаме професионална дискусия в професионалните среди, а всяко ново хрумване, всяка нова идея, впечатление или откритие излиза на дневен ред в медиите, които са за общо ползване, и професионалните ни различия започнаха да излизат сред хора, които не могат да преценяват кой е прав и кой е крив. Трябва да се прекрати със споровете кой е добронамерен или злонамерен само защото мнението му е било различно от това на част от другите лекари", категоричен е лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента разяснителна работа почти няма.В същото време медиите работят усилено срещу мерките. Като че ли искат да се вихри вируса. То не че има български медии, освен БНТ.БНР си е руско.
29
3
 
13
 
! Отговори
ПланЪт преди 3 години
Искат да вземат зимнината на хората и да ги оставят гладни. Затова вече години наред избиват домашните животни и съсипват малките производители по селата като не им позволяват да си продават продукцията магазините.Искат цялото население да е напълно зависимо само от големите вериги. После един ден ще кажат ами трябва да ги затворим тез вериги щото разпространяват вирус. И така ще си умрете от глад. И да протестирате никой няма да ви чуе. А и да ви чуе нищо няма да ви даде.
28
15
 
4
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Жалко е да ви чете човек. Не можело управляващите да мислят за нас? Тези които са по върховете са хора, които са си заслужили мястото, учили са , трудили са се неуместно за да стигнат където са. И най-важното, обикновенно го правят с една благородна цел- да се погрижат за нас обикновенните хора и да ни спасят от самите нас!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРИЖА ЗА РЕПРЕСИЯТА. Душмана си е душман .И колото по дебелогъз толкова по душман .Честито на печелившите . А другите да гласуват за друг следващия път.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливите роби носят маски и се филмират, нормалните си живеят живота.
25
14
 
8
 
! Отговори
ХЕЙТЪРИ преди 3 години
това са едни и същи хора, които няма да носят маски защото искали да бъдат свободни, карат със 195 км. в час в града, блъскат пешеходци и бягат, пият и се дрогират и сядат зад волана, когато се качат в градския транспорт не си купуват билет, ако им трябват джобни бъркат в портмонето на баба си ВЪОБЩИ СВОБОДНИ ХОРА
24
0
 
15
 
! Отговори
m преди 3 години
Жива репресия!
23
3
 
11
 
! Отговори
Грижа за добитъка преди 3 години
Корпорациите и банкерите са силно загрижени за робите. Тези, които убиват най-много хора директно и индиректно, които заличават най-много видове животни и за унижощението на най-много природа мислят денонощно за здравето на робски строй. Тези същите спат особено трудно знаейки колко хора умират дневно от жажда и глад докато спят в златните си чершафи, пият питиета в ограничен брой и ядат храна, която пътува със самолет дневно от оригиналните им места на приготвяне.
22
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв ирус, няма пандемия, няма да нося маски. Ако се разболея ОТ ковид значи съм попаднал в друга реалност и съм на Марс. На планетата Земя няма нито един умрял ОТ ковидтъпотията. Вируса на либералите е само по медиите.
21
11
 
5
 
! Отговори
докторе , преди 3 години
за 10 месеца , ако не си проумял ползата от мерките , значи проблемът е у теб. за началото на пандемията разбирам, но сега.....има хора , които са против всичко. и това е политизиране на проблемите... не е само ковид.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грижа за хората е повече легла в болниците, безплатни тестове и защитни средства.Ограничителните мерки, глобите и преследването са репресии и отнемане на права.
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измислиха го вируса за да развалят нарочно кефа на хората. Просто искат да ни правят мръсно. Яд ги е сега че хората въпреки всичко оцеляват. Те искат повече хора да измират ама хората не ***. Живеят си и даже се веселят. Сега ония направо се пръскат от яд защото не знаят какво друго да измислят. А то какво и да измислят хората вече не им вярват.
18
7
 
17
 
! Отговори
жива репресия преди 3 години
Маските от които няма никакъв ефект са си жива репресия!
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой не говори за репресии, затворете, училища,молове,бсрове и дискотеки и резултата до седмица ще е нслице.
16
1
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Не мога да повярвам, че има толкова наивни, зомбирани и безумни хора, които все още си въобразяват, че на управляващите света богоборци им пука за техния живот и тяхното здраве.
15
18
 
1
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Не, не репресия. Маските ни сплотяват, карат ни да се чувстваме едно цяло, истинско семейство. Освен това ни правят равноправни граждани, няма значение беден ли си или богат, всички сме еднакви, божий часа! Така можем да забравим несгодите в живота и да сме благодарни на съдбата, че е благосклонна към нас. Че сме живи!
14
2
 
2
 
! Отговори
д-р ХАУС преди 3 години
дали съществува всъщност такъв док. Еленски или самият той знае ли какво е казал и какво са написали в четири изречения и препоръки има едно разумно предложение в следващото изречение отрицанието му после нещо трето и в крайна сметка били виновни тези които ВЪВЕЖДАТ МЕРКИ, А НЕ ТЕЗИ КОИТО НЕ ГИ СПАЗВАТ пък и горят маски, хвърлят яйца и камъни
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Къде да я подпиша тази декларация, кажи къде е мястото? Няма да се лекува ако се разполея ОТ ковид. Това "с" си го заври.
12
0
 
2
 
! Отговори
Репресия преди 3 години
-
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква грижа за хората...Над 7 месеца подготовка, 100 000 хилядни градове с болници за по 15 човека ковид отделения и без персонал... Това е грижата за хората!