Собственик на клуб: Повторното затваряне ще е пагубно

Бизнесите все още не са се възстановили от първите ограничения
24 окт 2020 21:48, Нели Христова
49

Затягат мерките срещу коронавируса по места. Баровете и дискотеките в София и Шумен затварят от утре за две седмици. А още от днес нощните заведения в Перник и Сливен няма да работят.  Георги Недев е собственик на клуб в Перник. Разказва ни, че бизнесът все още се възстановява от предишното затваряне през пролетта.

"Определено се притеснявам, че заповедта може да бъде повече от 14 дни. Второ затваряне вече е пагубно за целия бранш. Надявам се заповедта да бъде спазвана от всички колеги, защото се наблюдава доста неприятна нелоялна конкуренция", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

"Ограничителните мерки са неприятни за всички ни, огромната част от хората проявяват разбиране, все пак 30 000 перничани пътуват всеки ден до най-голямото огнище - София", коментира зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

Въпреки че има право да работи до 22 часа, Георги не намира смисъл и затваря. На 340 км от вече затвореното заведение на Георги, дискотеката на Клара Върбанова в Сливен също няма да посреща клиенти.  "Всичко бяхме подредили, персоналът беше подготвен, имахме изпълнители и точно в 7:30, както разбрахте, затвориха заведенията", обясни Клара.

Освен Перник, Сливен и Шумен, където заповедта влиза в сила от днес, от утре нощните заведения затварят и София за 14 дни.

"София влезе трайно в червената зона, което наистина е много тревожно. Смятам, че и по-големите ученици трябва да са онлайн, но това е нещо, което ще обсъдим с образователния министър", коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От Асоциацията на заведенията са притеснени, че ресторантите ще последват съдбата на нощните клубове и скоро ще бъдат затворени и те.

"Това решение е неправилно, защото ние не сме основният развъдник на болестта", смята Лъчезар Захариев от Българската асоциация на заведенията.

"Това е колкото да кажем, че ще направим нещо" подчерта председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. Той поиска и оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Засега официално държавата и местната власт не са обявили намерение за затварянето и на заведенията за хранене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
33
 
! Отговори
мак преди 3 години
Нали не ви затварят завинаги, стига сте хленчили. След първото затваряне, като ви отвориха кръчми, не сте ли живнали? Пълно бе с хора по заведения.
17
4
 
34
 
! Отговори
:) преди 3 години
Ауууу, просълзих се, собственико на клуб, къде да ти пратя дарение да не фалирВаш....:)
16
18
 
4
 
! Отговори
Б преди 3 години
До А Мишленце, ти от кой ъгъл църкаш? Дано Ковид остави без работа и теб, тогава друга песен ще запееш...
15
25
 
7
 
! Отговори
Юли преди 3 години
Оставят хиляди без доход...без доказани аргументи. В Испания като са затворени заведенията, нима има спад на заболелите? Вместо да се мисли в посока помощ на болничните заведения се съсипва един цял бранш. Не говорим за печалбата на собственика, а за прехраната на хиляди семейства.. Хубаво копират западните държави, но никоя медия не споделя за компенсациите, само за рестрикциите говорят.
14
4
 
57
 
! Отговори
А преди 3 години
Мутрите пак се разпищяха. Естествено, че ще ви затворят. Това е бизнес, който на 80% е в сивият сектор. Перачници за пари, пазар за наркотици, запазен кът на проституцията...
13
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващите унищожиха още един отрасъл!
12
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами аре Чао, много ми дреме за твоя бар, важен е животът и здравето на хората!
11
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряне на всички места, където има струпване на хора без реално основание и нужда... Първо училища и кръчми. Това е част от решението на проблема.
10
12
 
20
 
! Отговори
А е малоумници преди 3 години
Смисъла на мерките е да има шанс всеки болен от каквото и да е да има шанс за болница вижте чехите какво правят военни извикаха лекари нямаме да ви *** у смръдливите бълхари
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се пускат песни на Азис се убива вируса в заведениетоБъдете добри към вируса и не пускайте песни на Азис Така ви съветваме от БАН че иначе епидемията ще свърши
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това продължение на предната статия ли е? Нали го дъфкахме Алибегов.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая хем е има болни, хем много фалити.
6
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина ще е пагубно.... за дилърите. Представям си колко дрога ще остане не продадена. При предишното затваряне, ако си спомняте, намериха в квартира в Студентски град над 300 кила дрога.. Това явно е бил не реализирани оборот за времето на карантината
5
27
 
10
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
Коментиращото *** от коментар първи, дали вече се е запасило с... хартия за дупе и боб в консерва:)))?!?Да побърза, ако не е, защото коронката настъпва:)))!Кога ли ще измислят и ваксина против... простотия:)))?!?
4
22
 
13
 
! Отговори
Мите обущаря преди 3 години
Почвайте да го хулите сега пък утре като ви затворят вас и вашите работни места,ходете да се оплаквата на Арменския Поп.
3
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още по-пагубно е да наливате пари във лошо управлявана здравна система и държава. дано да ви фалират един път завинаги, вие сте вредни.
2
11
 
57
 
! Отговори
Гаго преди 3 години
Да ви затварят, отдавна трябваше да стане това. Отивай да садиш картофи на полето, поне да има малко полза от теб.
1
18
 
60
 
! Отговори
х преди 3 години
Затваряйте всичко!! Оставете хран магазини, аптеки и банки. Народа взе да мре заради липса на място в болниците! Какво чакате, господа управляващи?!?!