Войната ни с Германия - комунистическа или отечествена?

"Операция История" с търсене на историческата истина
69

Трябваше ли България през 1944 година да воюва с хитлеристка Германия. Напразна ли е била саможертвата на дядовците ни в края на Втората световна война?

Не сме ли дали жертви без да постигнем нищо, само за да угодим на комунистическия Съветски съюз.

Има хора, които твърдят, че без тази война България би загубила много територии. А победите на нашите бойци
са реабилитирали страната ни в очите на цивилизованото човечество, воювало срещу нацизма.

За тези мрачни времена в предаването "Операция История" по Bulgaria ON AIR говорим с един боен пилот - проф.Димитър Недялков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Пяна ви е избила на мутрите, рублофилски лъжци. И стига с тия партизани, те само мандри да грабят и да мародерстват са знаели! Дядо ми беше офицер от БА и е участвал до Австрия в боеве. Той ми е разказвал за зверствата на болшевишките орди срещу цивилните в Европа!
46
1
 
0
 
! Отговори
До българчето Джо преди 3 години
Хкрементче, съвсем не всички немци напускат страната ни! Знаеш ли кога е първият българо-немски бой? На Връшка *** на 11.9 немците нахлуват и ги срещат партизаните о "Г.Бенковски". После идват катюшите и въпросът е решен! А кога Българската армия започва операциите си? Научете, за да не се излагате! Обидно е да се наричат българските воини, редовни и ДОБРОВОЛЦИ "пушечно месо". Знаеш ли колко самостоятелни битки са провели нашите срещу елитни фашистки дивизии? "Еделвайс", албанската "Скендербег
45
3
 
1
 
! Отговори
До фашизоидчетата преди 3 години
Що фашага има за чистене още! Проста, неграмотна, злобна! Нали уж последното правителство било обявило война на Германия? Последните ни правителства се договарят с англичаните те да влязат, ама онези не са имали тази възможност и лесно уговарят Иньоню. Няколко турски дивизии са БИЛИ вече на границата ни и само ОБЯВЯВАНЕТО НА ВОЙНА и бързите действия на Червената армия са ни спасили от НОВО ТУРСКО РОБСТВО!Съветските войски, бойни катери и подводници са се насочили към границата ни с Турция, а
44
1
 
3
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Сталин иска Черноморието ни от Хитлер още 1939 година - тогава те са съюзници! Но оня му отказва - не иска да е застрашен румънския петрол. На 1.9.44 България обявява неутралитет и всички немци напускат страната. СССР ни обявява война и ни окупира за 3 години и докато войската ни е пушечно месо, безродниците докарани от болшевиките разоряват страната избиват елита ни. И на края сме по руско настояване победени и плащаме огромни репарации, а милиони българи остават под чуждо иго!
43
4
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Анонимен 43 Сталин стои пред Варшава защото там има въстание срещу окупаторите. Чака немците де избият въстанниците поляци и тогава да влезе в Полша. Знае че ще има съпротива и срещу руските войски.
42
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До До 36 С една малка подробност: Ако руската империя не беше унищожена от болшевиките и Антантата спечели войната(както и стана), проливите и самия Истанбул щяха да бъдат руски, както и частта от България до там. Това е основната причина България и Турция да са с Германия през ПСВ. Но се отплесваме от темата. Дори не съм гледал какво е казал въпросния летец. Стакин праща българската война на фронта, за да не им пречи на окупацията, а и защо немците да трепят руснаци, като може да са българи.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбия и Гърция никакви граници не са могли да наложат ,но нашите сегашни ,,приятели'' - със сигурност ! Както след Ньойският договор френските ни ,,приятели'' са рязали от злоба селата по границата със Сърбия по средата и да не забравяме ,че в лапите на Сталин са ни хвърлили пак същите ,,приятели''!
40
6
 
10
 
! Отговори
1923/1944 преди 3 години
Македонският *** Георги Димитров /вожда и учителя с основно образование/ е виновен за смъртта на 20 хиляди български младежи убити през 1923 г. в т.н. Септемврийско въстание и за смъртта но 40 хиляди български младежи, изпратени от същия демон, да се бият с германците пред 1944 г, вместо крепостните мужици, заразили тогава половин Европа с въшки.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбия и Гърция са били кръгли нули и никаква граница по Марица не са могли да наложат. Гърция е била готално разорена, нашите са смачкали всякаква съпротива там. В края на войната са умирали от глад. В Сърбия аналогично - немците са унищожили партизанското движение до степен, че Тито е избягал в Италия.
38
6
 
9
 
! Отговори
До българчето Джо преди 3 години
До ДжоХкрементче, ако не бяхме участвали в бойни действия срещу хитлеристите, сега границата ни с Гърция щеше да е по Марица!Напразно плюете Добри Терпешев -той е изпълнил заповед. А тази заповед идва от Съюзниците! Англичаните са драпал за Гърция! Руснаците ако бяха решили друго, сега България щеше да е на Тракийско море!Между другото, мои близки са участвали в Отечествената война, даже един стигна до Клагенфурт! А твоите? Не те виждам като роднина на герои!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто Втора световна война."Свещена и отечествена" са художествени измислици просто красиви думи. Реалноста е била че много хора се убиват като обезумели има много болка,много грозни гледки на убити и разкъсани,воня на разложено ,пожари,кал,разрушения, почти няма участници които са започнали в началото и са я завършили без да са осакатени,ослепени или живи.Например дъщерята на някакъв германски генерал се възмущавала защо токът прекъсвал понякога пък в Сталинград са умирали от глад и студ.
36
12
 
7
 
! Отговори
Отечествена преди 3 години
Отечествена, Свещена война !
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Aнонимен 49Не е важно колко пъти е ходил някъде важно е колко хора са симпатизирали на идеите му.Ако не беше ВСВ в САЩ още щяха да са с табелките - "автобус,кино,тоалетна за хора" и "автобус,тоалетна,улица за черни" Не си прави илюзии ,фактът,че Северът печели гражданската война и уж слага край на робството въобще не означава че чернокожите са приемани за нещо повече от предмети.Например един пастор на църква е бил заковал табела "забранено е стрелянето на черни на Коледа около сградата"
34
3
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
До 42:Явно много я знаеш историята и затова само ми напомни кога Хитлер е бил на визита в САЩ, и в UK?
33
1
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 3 години
Разказвал ми го е лично тракиец, комунист, роден 1925 г., но ,,окупатор" не в Ксанти, а в Гюмюрджина. ,,Събраха ни на стадиона, дойде тоя про стак Д. Терпешев да го ем, и каза - Вие работа тук нямате! Отивайте си в България! Така, моят дядо два пъти за 20 години е изгонен от там. И като дойдоха тук едни гърци, те пък изгонени от тук по спогодбата след ПСВ и на няколко пъти натякваха как предците им имали тук имоти и т.н. точно така им казах - Моя дядо - 2 пъти! Втория го молили да остане, но....
32
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Напротив ! Предложенията на Антантата дори за неутралитет са били съвсем приемливи и реални !----- Кое им е било реалното на предложенията на Антантата? Да стоим мирни, докато победят, та после Сърбия и Гърция да ни доизядат? Обещания без никакви гаранции... Напротив - и в двете световни войни правилно са постъпили нашите - бой по съюзниците-разбойници, докато се върнат в първи клас. България може да плащала репарации, но онези са били бойно поле.
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не СССР има нужда от вас в тази война, а САЩ и Англия, защото по този начин отдалечават Сталин от Средиземно море. Участието ви срещу Германия е договорено от съюзниците в Ялта! Иначе нищо не струва на Сталин да слезе до Солун, след като доста е престоял и то умишлено пред Варшава.
30
1
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
За България е била предвидена 100 хил немска войска да нахлуе ако не се приседим към Германия.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай Иван Е да де ! Ама праща войска, да окупират Сърбия ,Северна Гърция . Айде ,Македония си е българска ,ама после плащаме репарации 20 години . Милиарди !
28
6
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
България изобщо не е имала вариант, освен да влезе в Първата световна война и то на страната на Централните сили. В крайна сметка с помощта на България е била унищожена Руската империя.