Борисов: Няма да дадем оставка, опозицията разбра какво е да си клечката!

Премиерът увери, че правителството ще изведе държавата от кризата
Обновена: 2 ное 2020 17:17 | 2 ное 2020 17:15, Веселина Йорданова
396
Борисов: Няма да дадем оставка, опозицията разбра какво е да си клечката!
Снимка: Правителствена пресслужба

Министрите да са непрекъснато на първа линия, до хората, да обезпечат дейността на всички работещи. Това е наредил премиерът Бойко Борисов на работно онлайн съвещание.

Само така икономиката ще продължи да работи и ще има средства за мерките. Държавата трябва да върви и да не затваря. Начинът за това е един - маски и дистанция. Докато не се намери лекарство, трябва да сме гъвкави и отговорни, заявява Борисов в поредно видео, записано под карантина.

Според Борисов до март-април ваксина ще има. Дотогава всеки министър неотлъчно до сектора си, а най-добрите лекари пред болниците. Да помагат, да успокояват, да лекуват. Дойде времето да изведем държавата от този безпрецедентно тежък момент. И ще го направим! След това нека народът да реши кой да управлява. Ние ще подсигурим не само гражданите и бизнеса, но и наследниците ни във властта, коментира още той.

По думите му правителството трябва да е като юмрук заедно с народа.

Най-трудно е сега да се управлява и най-лесно е сега да се откажем. Но ние трябва да оправдаем доверието на хората. Те ни повярваха, още сме първа политическа сила. Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше и какви са целите му: да няма бюджет, държавата да фалира и да няма правителство. Не им се получи на нашите опоненти. Няма да подадем оставка и ще изведем държавата от кризата, закани се той.

"За радост" и опозицията като понесе щетите, добротата започна да им се връща и разбраха какво е ти да си клечката, коментира Борисов. Когато ти станеш клечката, не ти е толкова безразлично дали клечката ще си замине, посочи той, вероятно по адрес на соцлидерката Корнелия Нинова, която е заразена с коронавируса.

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ.

"Ползвате всичко - пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства - всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен беше Борисов. Министър-председателят добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.

По думите му институции като НОИ и МЗ разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се използват за настаняване. По този начин може да се намали допълнително натискът върху болниците, където това е възможно. Според премиера е от изключително значение да има гъвкавост и да продължи извършването на наложителните операции.

Според министър-председателя Бойко Борисов е важно също така да не спират съдебните процеси и където е възможно институциите да функционират онлайн. "Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход - локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум", заяви премиерът. Борисов посочи още, че в този труден период е от голямо значение взаимодействието и с местната власт. "Помагайте на кметовете с всичко, каквото може", разпореди още Борисов на министрите и добави в заключение - "всичко трябва да работи, но хората трябва да се пазят, маски, дистанция, за да не спре животът".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
6
 
0
 
! Отговори
Гатанката е: преди 3 години
С ниска относителна трудност и сто часа повече от другите напълно незаконно, противоконституционно, дискриминативно и отвратително последствено към 52 процента. На английски viper, на български пепелянка - от корена на думата пепел нещо, нещо на което пепел да сложиш - вярвало се е навремето, че пепелта намалява силата на отровата и може и да оцелееш. Faith no more - Ashes to ashes. Asher - пепеливо малко, но много умно змийченце - дайте му нещо за хапване... явно е изял мишките нациста!
222
10
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе Просо така и така си тук да те попитам нещо:):):):)Ти най-много плю по Мутафчийски нали?Са Корнела кво прави във ВМА при него да се лекува?:):):)
221
11
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Протестът умреПросото полуде:):):):)
220
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тонкатародена си с клевета в устата!Имам САМО ЕДИН ник-"ПроСоТо",който и ти,м/у другото,често използваш за да се "издокараш"..
219
9
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Просо тебе докараха ли те от Шумен до София да меташ яйца по НС?:):):)
218
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 233 ТонкатаНикът нещо е доста антипатичноДжендарски та започваш да ставаш противен а това маже да доведе до необратими изменения на здравесловното ти състояние
217
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковида повтаря
216
11
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Протеста умре и сега Просото дъни като картечница от 100 партизански ника уж да компенсира:):):):)
215
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тонкатати кажи,Тонке!..Зер го опипваш 24/7..
214
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До българинмоите уважения,доста сносни коментари правиш,но в случая сравнението ти не е точно!Пиночет беше диктатор,човек със "желязна ръка"..Нито го "хваля",нито го обиждам.Каквото направи Пиночет,направи го..Добро или лошо ,е друг въпрос.Наша Тиква ,обаче,нема нищо общо с него!!!!БанкянскияМАЛОУМНИК си е роден с манталитета на СЛУГА!!!А да си УПРАВНИК на една държава НЕ Е КАТО ДА СЛУГУВАШ И КОЗИРУВАШ на началниците си,на които НЕ ИМ ДРЕМЕ за България!..прощавай за забележката!
213
3
 
2
 
! Отговори
Въпроса за персонала преди 3 години
В Европа само Германия има повече лекари на глава от населението 1 на 202 докато у нас са 1 на 220 души.Въпреки че годишно към300 лекари заминават за чужбина у нас броя на лекарите е постоянен около 30 хиляди.България има едни от най-добрите Медицински университети и преди 1989 и сега у нас се обучават ХИЛЯДИ чужденци от ЦЯЛ СВЯТ.Проблема е че работещите в Частни болници се научиха да точат Касата и станаха МИЛИОНЕРИ и сега не искат да лекуват КОВИД.Преди бяха ОФИЦЕРИ ОТ ЗАПАСА и ги МОБИЛИЗИРАХА
212
5
 
1
 
! Отговори
Гатанка: преди 3 години
Мъничко отровничко "цар" от пътя спира!
211
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
The best!!!
210
9
 
10
 
! Отговори
а сега де преди 3 години
Премиерът увери, че правителството ще изведе държавата от кризата и ще я вкара в още по-голяма криза.
209
7
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До българин..... Този е българският ПИНОЧЕТ!.... Щом Баце е Пиномет ти трябва да си Луис КУрвалан, бабикянче?
208
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите ги помним как крадяха!Метежниците не?!
207
7
 
5
 
! Отговори
Умник преди 3 години
То сега и да иска да хвърли оставка, на кого. Нинова бере душа, Славчо се покрил в *** г.. з. Христо-маджото се е карантиран в Буджака, а Радев в Естония. Само Мая ни остана. С тежките увреждания
206
7
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Искам на Бойко клечката! Мммммм
205
5
 
2
 
! Отговори
Виц на деня: преди 3 години
Една двурога пепелянка си лазела спокойно из Царска Бистрица и гледа друга двурога пепелянка и си рекла ще делим територия а? Ще те клъвна и ще те ухапя да си знаеш мястото. Захап! Проблема бил, че пепелянката била късогледа и какво да види захапала Симеон 2 Сакскобурготски! Тръгнала си пепелянката и си рекла: Еми той е от наште к'во толкова може му стане от малко отрова!
204
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО БОЙКО, ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ПАК ЩЕ ИЗТЕГЛЯТ КОМУНИСТИТЕ КЪСАТА КЛЕЧКА!!!!!!!!!!!!