Борисов: Няма да дадем оставка, опозицията разбра какво е да си клечката!

Премиерът увери, че правителството ще изведе държавата от кризата
Обновена: 2 ное 2020 17:17 | 2 ное 2020 17:15, Веселина Йорданова
396
Борисов: Няма да дадем оставка, опозицията разбра какво е да си клечката!
Снимка: Правителствена пресслужба

Министрите да са непрекъснато на първа линия, до хората, да обезпечат дейността на всички работещи. Това е наредил премиерът Бойко Борисов на работно онлайн съвещание.

Само така икономиката ще продължи да работи и ще има средства за мерките. Държавата трябва да върви и да не затваря. Начинът за това е един - маски и дистанция. Докато не се намери лекарство, трябва да сме гъвкави и отговорни, заявява Борисов в поредно видео, записано под карантина.

Според Борисов до март-април ваксина ще има. Дотогава всеки министър неотлъчно до сектора си, а най-добрите лекари пред болниците. Да помагат, да успокояват, да лекуват. Дойде времето да изведем държавата от този безпрецедентно тежък момент. И ще го направим! След това нека народът да реши кой да управлява. Ние ще подсигурим не само гражданите и бизнеса, но и наследниците ни във властта, коментира още той.

По думите му правителството трябва да е като юмрук заедно с народа.

Най-трудно е сега да се управлява и най-лесно е сега да се откажем. Но ние трябва да оправдаем доверието на хората. Те ни повярваха, още сме първа политическа сила. Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше и какви са целите му: да няма бюджет, държавата да фалира и да няма правителство. Не им се получи на нашите опоненти. Няма да подадем оставка и ще изведем държавата от кризата, закани се той.

"За радост" и опозицията като понесе щетите, добротата започна да им се връща и разбраха какво е ти да си клечката, коментира Борисов. Когато ти станеш клечката, не ти е толкова безразлично дали клечката ще си замине, посочи той, вероятно по адрес на соцлидерката Корнелия Нинова, която е заразена с коронавируса.

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ.

"Ползвате всичко - пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства - всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен беше Борисов. Министър-председателят добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.

По думите му институции като НОИ и МЗ разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се използват за настаняване. По този начин може да се намали допълнително натискът върху болниците, където това е възможно. Според премиера е от изключително значение да има гъвкавост и да продължи извършването на наложителните операции.

Според министър-председателя Бойко Борисов е важно също така да не спират съдебните процеси и където е възможно институциите да функционират онлайн. "Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход - локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум", заяви премиерът. Борисов посочи още, че в този труден период е от голямо значение взаимодействието и с местната власт. "Помагайте на кметовете с всичко, каквото може", разпореди още Борисов на министрите и добави в заключение - "всичко трябва да работи, но хората трябва да се пазят, маски, дистанция, за да не спре животът".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
7
 
8
 
! Отговори
не го слуша главЪтЪ преди 3 години
Клечката си Боце, но клечка за УШИ.
202
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
о,Боже!..Чуда са и са мая:-Дали да са кавардисам /за кой ли път?!/ като обърна внимание на каканиженията на тоя,или да си спестя отвращението,което изпитвам при всяка "среща с него"?..Избирам втория вариант..Аз бегам от тук,а вий си чешете езиците на гърба на Данко Хаирсъзина от село Банкя..Приятно!
201
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА *** КРАДЛИВ
200
10
 
8
 
! Отговори
Народа на България преди 3 години
Бог да те благослови бате Бойко. Това което ти се случва е доказателство, че Бог те обича
199
2
 
1
 
! Отговори
До 203 и 203 преди 3 години
Това дали има или няма Армия е въпрос за политиците които я ликвидираха.Тук става въпрос за изнесени Здравни центрове които се използват за военно време.Има достатъчно такива тъй като България само преди 30 години трябваше да воюва с Турция с Армия действаща 120 хиляди и мобилизационна 600-800 хиляди.Това значи да воюва Милионна армия която в първите дни трябва да има няколко процента загуби в жива сили и още толкова ранени.Може ли да смяташ за хилядите които е трябвало да бъдат спасявани.Питам?
198
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Бойко мога или не мога да ти ...........!Пак за ибори мисли този мушмурок..
197
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Държавата не трябва да бъде затваряна.''......................Браво ... връщам си доверието към него.Даже на следващите избори може да гласувам за Герб ... за пръв път в живота ми.
196
6
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
Мутри вън. ПОВЕЧЕ НИКОГА ФАШИСТИ НА ВЛАСТ
195
6
 
3
 
! Отговори
до 182 преди 3 години
Бай Сбабикян, ти ли, бе фалшификатор? Какви са тези измишльотини? Приватизацията на болниците в България е една от злободневните теми в българското политическо ежедневие от края на 90-те години на XX век.През 2002 г. Народното събрание наложи мораториум върху приватизацията на болниците в България. От тогава в публичното пространство периодично се водят спорове дали и по какъв начин приватизацията в здравеопазването да продължи и в болничния сектор.ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ И ЩЕ ИМА РЕД.
194
4
 
15
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Наредил Бойко. Когато се управлява без акъл, хаотично, тогава и нарежданията не помагат. Не се ли знаеше още преди епидемията, че медицинският персонал (особено медицинските сестри) е недостатъчен? Трябваше да запичнат да *** хора без да дочакат да ги прегледа някой, за да се види докъде е стигнала здравната ни система.
193
4
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Освен Боко,да дава...пожелания на министрите си...онлайн,друго не виждам реално да върши.Както казваше Бай Тошо на времето;-да се снишим,да...клекнем докато мине...бурята.Ами те министрите на Боко Кюлчето само това правят;да се...снишават,а Боко снишен и той,им дава...указания.
192
11
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Още кога започнаха протестите му казах в едно заведение на Светльо Трайков...Не се излагай бе,малко сте,никой няма да ви подкрепи,нямате шанс:):):):)Той ходи,мета яйца,домати,риба,носи ковчези,бесилки,пали маски,спира метрото и кво?:):):)Прибра се накрая с подвита опашка:):):)Дано поне е взел некой лев да си върне кредита:):):)
191
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А Армията къде е?Абе ти сляп ли си - ние армия нямаме. Това са шепа наемници, пушечно месо за НАТО, колкото да ни вкарат в някоя военна провокация да отнесем боя.
190
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А Армията къде е? Ами и армия, пардон войска нямаме хехеее
189
2
 
5
 
! Отговори
А Армията къде е? преди 3 години
Мисля че е крайно време да се включи и Армията в построяването на изнесените Здравни пунктове пред/зад всяка болница.Още повече че в Армията има такива пунктове които се развръщат по време на война.Време е Армията да помогне да запазим и да се борим за живота на всеки един Българин от младежа и девойката до хората на преклонна възраст.Стига сте се джавкали по Форума има време и за това.Сега е време да се обединим като Българи и да изведем България с най-малко човешки жертви в борбата с Ковид-19!
188
11
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Кво стана с бесилките бе?:):):)
187
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неграмотен , но пък нагъл.Да крадеш и да рекетираш и да обясняваш , че работиш е невероятно безочие.Иска ми се да избегне затвора и да не връща парите. Ще е наистина срамно да допуснем да му се размине.
186
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
190, няма смисъл да ти отварям очите за водите в Русия. *** виж в интернет. Обаче ти вместо мозък имаш бетон. Дори на крака да те заведат там, пак ще ги ръсиш тези глупости. Нали те виждам как нарочно си затваряш очите и мажеш, мажеш, мажеш някакви глупости в тоя форум.Когато фактите говорят, дори платени *** като тебе е добре да мълчат.
185
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай сега се оплаква, а кога слуша мустафата. Начело на държава може да бъде само човек с яйца и да казва, не когато се наложи. 2 хилки протестъри срещу потока не можа да вкара не в затвора, а под карантина на палатка в полето. Реви сега.
184
6
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ=ГРОБ преди 3 години
Остри форми на рак пожелавам на всички ГРОБари... агония, страдание и фатален край! Амин!