Д-р Койчев: Разпространението на COVID-19 е дифузно

Здравната система е под изключително голям натиск
2 ное 2020 21:50, Анисия Иванова
12

"Лечебните заведения не са си свършили работата по откриване на леглата", каза на брифинг днес здравният министър Костадин Ангелов. Кой е виновен за липсата на организация в болниците?

"Искам да отправя една молба - нека бъдем солидарни, отговорни към здравето и да действаме като общество. Нека тази криза не става повод за разединение. Отговорността за състоянието на здравната система не е на един или два екипа на здравното министерство. Сега не е моментът да правим анализи, а да се мобилизираме и да действаме" каза общинският съветник от СДС д-р Антон Койчев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му в момента сме в дифузно разпространение на COVID-19. Той добави, че алгоритмите за лечение са разписани и трябва да се изпълняват от болничните мениджъри. Д-р Койчев бе категоричен, че в момента няма липса на легла.

"Другата голяма отговорност е на Спешната помощ. Увеличиха броя на линейките, това е стъпка в правилната посока. Не е вината в координационните центрове, ситуацията е много динамична. Здравната система е под изключително голям натиск. Доброволците юридически нямат право да работят с болни, както лекарите, но те могат да бъдат от помощ", отбеляза общинският съветник.

Той подчерта, че в "Александровска" болница от самото начало има доброволци и именно тя е била пионер в това начинание.

"Днес имахме разговор с г-жа Фандъкова. В нашите болници до 16:00 часа имахме 75 болни с COVID-19 в четирите градски многопрофилни болници. Директорът на Четвърта градска болница влиза в ковид отделението, той е уважаван и утвърден специалист. Утре ще бъдат готови резултатите от проверката", обясни д-р Койчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той коментира и темата за недостига на линейки. Според него проблемите в Спешна помощ са системни и много стари и е факт, че има дефицит на екипи на Спешната помощ в София.

"Ако говорим за политическо лидерство - това е един от белезите му - да имаш волята за необходимите реформи, без да ги забавяш. Дават за пример преструктурирането на Спешната помощ в Румъния - това е оптимизиране на ресурса и правилното му насочване. Работата е изключително изпепеляваща, въпрос е и на работна среда", посочи д-р Антон Койчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И друго, съвсем ама съвсем в началото сме, какво ще стане при приток 500-1000 на ден не искам и да мисля. Да помислят за помещения заместващи болници от зали до черкви, да се оборудват колкото е възможно и мах. усилия за предпазване на лекарите (не тея които през последните 20 умишлено рязаха хора за пари от касата).
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уволнете всички болнични мениджъри тип меринджей, а мънгаровците под задължителна карантина на предна линия. 100 човека са чистят 1 да цапа стига.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той коментира и темата за недостига на линейки. Според него проблемите в Спешна помощ са системни и много стари и е факт, че има дефицит на екипи на Спешната помощ в София."Седесарят защо не коментира и Костов, който закопа здравната и пенсионната система в България, за да могат няколко да трупат мазнинки?
6
0
 
3
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Ама алгоритмите не бяха ли разписани за инжектиплякторно разпространение?
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие си издирете тия които постоянно говорят че няма Ковид. другото е лесно.
4
2
 
10
 
! Отговори
какво ми говориш бе преди 3 години
Личната лекарка като и кажеш по телефона ,че кашляш и има температура изпада в истерия и дума не дава да идеш при нея на преглед ,директно ти казва ,че е ковид и сам да си решиш дали да си правиш тест ,даже и болничен не иска да дава, ако не покажеш ,че си ковид носител... Такъв страх ги тресе пенсионерките джипита ,че им пречи да разсъждават а и не искат да виждат човек ,а кашлица и температура...? А в болница се влиза във трета фаза пневмония или веднага, ако си власт имаш за наблюдени
3
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еий, ще се мре!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и какво от това ? вземете дайте указания на личните лекари, създайте протокол, изпратете им китове за взимане на проби, що за лудница създадихте, всеки разкашлял се да звъни на бърза помощ, абе Вие нормални ли сте ?
1
5
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Разпространението на COVID - 19 е климатично, но толко знаете и за климатот глyпaци с дипломи

Спонсорирани публикации