"Мангъровците" създадоха алианс за нормализиране на живота в България

Те са против сегашните COVID мерки в страната
2 ное 2020 14:41, Нели Христова
669
"Мангъровците" създадоха алианс за нормализиране на живота в България
Снимка: БГНЕС

"След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен мерките прилагани в западна Европа са абсолютно ненужни и плод на управленска немощ и липса на лидерство". Това написа във Facebook профила си един от учредителите д-р Георги Тодоров, член на Контролната комисия на Българския лекарски съюз.

Според алианса насажданият страх у населението на България през последните осем месеца било в противоречие с теорията, принципите, правилата и етичните норми в медицинската наука.

"Апелираме управлението на епидемията от Ковид-19 незабавно да се завърне към балансиран подход, почиващ на научна основа и доказателства, както и към стандартите в нашата професия и добрата медицинска практика, които сега са нарушени", пишат лекарите.

Според лекарите в новия алианс принудителното налагане на лицеви маски е злоупотреба с власт.

Нямало работеща координация между различните звена, специалисти и структури в здравната система, което водело до недоверие към лекарската професия и до ненужна конфронтация между лекари, пишат в декларацията от новия лекарски съюз, като допълват, че търсенето на доброволци в различни лечебни заведения, са резултат от лоша политика в здравеопазването, отсъствие на координация, планиране и решения основани на доказателства.

Сред подписалите декларацията са д-р Георги Тодоров, д-р Атанас Мангъров, д-р Антония Първанова, д-р Стоян Алексов, д-р Хелия Божилова, д-р Владимир Николов и други техни съмишленици.

 

След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен...

Публикувахте от Георги Тодоров в Неделя, 1 ноември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
499
3
 
15
 
! Отговори
Тоя вирус преди 3 години
Мори само простолюдието, което е много съмнително. Как нито един известен не се гътна от новата чума в цял свят.
498
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на тези смелчаци!
497
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 516: Глупости дрънкаш. Нормалните хора отдавна разбраха за какво става въпрос. Точно такива, дето най- спазваха мерките умряха.
496
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТворецАко не обръщаме внимание на такива като Мангъров и червените един ден, с Божията помощ.
495
16
 
20
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Е, Мангъров да си мисли за съдебните искове от близките на починалите. В Швеция от 2 седмици има карантина и са започнали дела срещу хора от правителството, които са били за "свободен" режим. Лошо, Седларов, лошо.
494
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МногоПаникьосали са се мангъристите, защото хем се налага да говорят глупости по поръчка на другарите от Москва, хем ги тресе треска да не хванат вируса: хем прецакани, хем неизпълнили поръчението.Нормалните хора не са грам притеснени, защото си спазват мерките и се надяват и другите да ги спазват.
493
6
 
13
 
! Отговори
Творец преди 3 години
Обичам да псувам комунистите! И най-мръсната псувня е недостатъчно *** , за да изрази мръсотията,която комунистите са сътворили в България ! Ще можем ли някога да ги изметем от родината ???
492
11
 
16
 
! Отговори
Много преди 3 години
Хора са се вторачили в пъпа си и са се паникьосали. Яко ще се мре. Но малцина са хората, които виждат, че това е изкуствено създадена истерия и зад нея има цел, която не е медицинска и няма нищо общо със здравето. Предстои да разберем какво цели пандемията.
491
16
 
19
 
! Отговори
Мангърковка преди 3 години
Слепи ли сте и не виждате ли, че колкото по- вече мъкнете намордниците, толкова по- вече заразени и жертви има? Вариантите са два: или фалшиви тестове без контрол, или вреда от маските. И в двата случая се касае за некадърна борба с въпросния вирус. И е жизнено важно да се " нормализира живота в България".
490
0
 
7
 
! Отговори
До 493 преди 3 години
Не .Не е така.Още две седмици може да се постанят ваксини.После и грипът се включва.
489
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така винаги трябва да има друга гледна точка иначе ще се върнем във времето на народния съд , когато в името на бедните умиращи от туберколоза избиха маса народ
488
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алиансът им е с принос на преброяването на егоистите
487
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия да се блокират банковите сметки, защото ако ще ги съдят.
486
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До моментаТи не си добре! За 1 % от населението смяташ, че е нормално да разсипеш цялата икономика?Колкото до доброволното тестване, не е доброволно, доброзорно е! Чети малко, преди да пишеш!
485
14
 
17
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 3 години
Тия ще носят ли съдебна отговорност. Може ли роднините да заведат дело срещу тях за заблуждаваща информация с цел лични облаги. Щото яко ще се мре
484
13
 
30
 
! Отговори
До момента преди 3 години
В Словакия на доброволно тестване са се подложили 3 625 332 словаци. Положителни са били резултатите на 38 359 от тях, което е 1,06 на сто от всички тествани.Което доказва за пореден път, че Мангъров е много далече от истината. Ако няма мерки болниците ще се блокират от много хора с вируса и изобщо няма да се обърне внимание на тези с други здравни проблеми.
483
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров може и да не е съвсем прав но го подкрепям защото трябва да има някакъв плурализъм на мненията и да се дава отпор на непрекъснатото плашене на хората. Стига с тоя страх. И да се заразят големи маси от хора, повече ще прекарат заразата и ще се оправят. Мангъров е прав за сухите съчки, но и има много хора, които цял живот нехаят за здравето си. Като чуя от възрастен човек "Аз на лекар не съм ходил и никога не съм пил хапче" изпитвам долбоки съмнения дали се грижи за здравето си.
482
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МангъроФ защо не изрази своето мнение по Facebook.........забравих.....те му закриха акаунта.
481
9
 
14
 
! Отговори
додоАктифистаСлузнян преди 3 години
вир0зче нема....питайтеКуРни.
480
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка диктатура се състои от онези, които създават страх и от другите, които го изпитват. Създатели на страх и консуматори на страх. Винаги ще има един Мангъров и винаги ще има хора, които ще го хулят. Защото свободата е нещо, от което някои имат нужда, а други не!