"Мангъровците" създадоха алианс за нормализиране на живота в България

Те са против сегашните COVID мерки в страната
2 ное 2020 14:41, Нели Христова
669
"Мангъровците" създадоха алианс за нормализиране на живота в България
Снимка: БГНЕС

"След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен мерките прилагани в западна Европа са абсолютно ненужни и плод на управленска немощ и липса на лидерство". Това написа във Facebook профила си един от учредителите д-р Георги Тодоров, член на Контролната комисия на Българския лекарски съюз.

Според алианса насажданият страх у населението на България през последните осем месеца било в противоречие с теорията, принципите, правилата и етичните норми в медицинската наука.

"Апелираме управлението на епидемията от Ковид-19 незабавно да се завърне към балансиран подход, почиващ на научна основа и доказателства, както и към стандартите в нашата професия и добрата медицинска практика, които сега са нарушени", пишат лекарите.

Според лекарите в новия алианс принудителното налагане на лицеви маски е злоупотреба с власт.

Нямало работеща координация между различните звена, специалисти и структури в здравната система, което водело до недоверие към лекарската професия и до ненужна конфронтация между лекари, пишат в декларацията от новия лекарски съюз, като допълват, че търсенето на доброволци в различни лечебни заведения, са резултат от лоша политика в здравеопазването, отсъствие на координация, планиране и решения основани на доказателства.

Сред подписалите декларацията са д-р Георги Тодоров, д-р Атанас Мангъров, д-р Антония Първанова, д-р Стоян Алексов, д-р Хелия Божилова, д-р Владимир Николов и други техни съмишленици.

 

След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен...

Публикувахте от Георги Тодоров в Неделя, 1 ноември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
479
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"В Швеция няма задължение ..."В Швеция се спазва дистанция, хората работят от вкъщи, избягват обществен транспорт, не се бутат един друг по дискотеките. Освен това в Швеция вече почти 6000 умряха от ковид. Без маски, разбира се :)
478
7
 
12
 
! Отговори
Пародия преди 3 години
Корни е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ като топ ОВЧАРКА ползвайки ВЕЛИКИЯТ ЧЕРВЕН ГУРУ МАНГЪРА изпонатръшка още по *** стадо червени овци барбар с умните червени ДС кадри. И след като се разправи по този гениален начин с *** стадо червени овце отиде при Баце да се лекува. После ще преброи червените овци в чувалите и ще ходи да се отчете на оградата на Баце като в дивия Запад за скалповете на червенокожите. Червени овци сбирайте се да гледате клиповете на Мангъра на Посирано.
477
8
 
14
 
! Отговори
мрънкофф преди 3 години
..насажданият страх у населението на България през последните осем месеца..Голям страх няма що, затва от страх половината офце са без маски или маската е на брадата. Съпермакетите пълни моловете пълни, е и болниците пълни ама тези там ще са симуланти от ромския етнос.
476
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швеция няма задължение за носене на маски и никога не е имало, което означава че ще се затрие от лицето на земята. Ако не стане така, трабва да командват света.
475
17
 
12
 
! Отговори
Не разбрахте ли? преди 3 години
Mангъров се готви да заеме министерско кресло.
474
7
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"мангъровците"?!?!?!..тоя израз подхожда единствено на Гочоолу и Дочоолу !..Що ще в заглавието на статията?
473
5
 
6
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Да живее П__К__П.
472
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ликвидираха вече грипа като годишна епидемия и вече се казва корона вирус.
471
1
 
2
 
! Отговори
Математик преди 3 години
До Didoто за това верваш на всичко, щото не ти се губи време да мислиш и смяташ
470
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До dramaqueenЯ, 12 психопата!
469
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добър и честен сайт няма!Всичките се хранят от една - две хранилки и танцуват точно по музиката, която им свирят от там.Ако излезе нещо, което не кефи хранилките, то бързо изчезва, намират му цаката.
468
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 486Вие не разбрахте ли, че какъвто и подход да има, ВИЕ сте тези, които ще определят как ще се развива положението, тъй като ВИЕ или спазвате или не спазвате мерките?
467
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Относно сайтаДай пример за добър сайт.Пик ли?
466
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Относно сайтаАко бяха верни на властта нямаше 100 дена да пишат статии за протести, като по всякакъв начин скриват колко участници е имало на тези протести и да слагат стари снимки на които не се вижда каква жалка картинка са протестиращите.
465
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балансиран подход?Тая тъпотия ни я пробутвате от Април насам и имаме ВИДИМ РЕЗУЛТАТИ - всичко се скапа и хората ***.Естествено, на вас не ви остава нищо друго освен "балансирания подход", защото изхарчихте ресурсите за глупости, взехме заеми пак за глупости, скапахте здравната система и загубихте качествения медицински персонал.Сега всичко това идиша и най-лекия начин за измъкване е, да не правите нищо. Само дето с балансирания ви подход може да измре половината население.
464
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците по всякакъв начин атакуват устоите на държавата: спомнете си за разсекретния доклад в който се говори за това, че се насърчават всякакви конспирации, алтернативни теории и пр. Лекарите имат за задача да лекуват, а не да правят политика. Да се стигне дотам че официален представител на БЛС да влезе в такава организация, значи, че червените вкарват всички методи да разбият доверието в държавността и то в доста неприятен момент. С Мангъров само не стана. Сега ще пробват организирано.
463
5
 
15
 
! Отговори
Относно сайта преди 3 години
По принцип с цялото ми уважение към днес.бг, искам да изразя мнение, че сайта е доста долнопробен и абсолютно верен на властта, но не бих казал "гербаджийски". Следя ги от 15 години, те са си под*логи на всяка власт. Ако утре са БСП ще слугуват и на тях. При днес.бг е по скоро натягане за шепа жълти стотинки, но пък е забавно, че не се занимаваш с регистрации и можеш да пишеш каквото си искаш. Иначе статиите им са журналистическо дъно по принцип...
462
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как тези, които причиниха проблема ще го разрешават, не ми е ясно.
461
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
1000% за този пост! И лекари, и адвокати, и обикновени адвокатихора да бъдат включени. Не ми се излиза за пазаруване вече, знаейки че вместо хора с усмихнати лица на улицата, аз ще срещна нещо като зомбита. Какво стана с нас?
460
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 474"Самият етикет мангъровци е обидно е не подхожда на сериозна медия да го изпозлва. Сега можете да видете как истината се оплююва, осмива, омаловажава, и то от медии които са верни на властта. Диктатурата вече се вижда с просто око, не са нужни теории на конспирацията."Напротив, много е точно: последователи на Мангъров (щото вие сте си секта червена) > Мангъровци.А, ако тук имаше цензура отдавна щяха да са ти заминали постовете.