Въпрос за вота: Докъде може да стигне ръстът на Слави Трифонов?

Политолог: Все още може да има и предсрочни избори
Обновена: 3 ное 2020 14:13 | 3 ное 2020 10:10, Веселина Йорданова
320

Всичко може да се случи, все още може да има и предсрочни избори. Това коментира политологът и изпълнителен директор на "Галъп" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

Според него обаче е все по-вероятно да има редовни избори. Симеонов коментира, че най-логично изглежда от "Отровното трио" да правят нещо с Мая Манолова в политиката.

По думите му идват избори и всички играчи на политическата карта се преориентират в предизборен режим, което е нормално и не трябва да ни учудва.

"Имаше моменти, в които хората бяха на различни кръстовища - всеки си имаше различна барикада. Но врагът беше общ. Генералната репетиция беше миналата година на местните избори в София. Въпреки че оставка няма, много трудно ми се вижда Борисов да бъде припознат като основен управленец в страната в следващите години. Това е един от успехите на протеста. ДПС също успяха да ударят управленския модел. Те по някакъв начин успяха да изтласкат статуквото", коментира политологът пред Bulgaria ON AIR.

Симеонов изрази мнение, че традиционно българското общество е срещу управлението си. Либералната общност подхождала с известно политическо високомерие към всички останали. Мая Манолова пък успяла да намери своето място на площада едва в последната фаза на протестите.

"Най-важното за мен е докъде може да стигне ръстът на Слави Трифонов. Другото голямо нещо е президентът Радев. Всеки авторитет в обществото се оказва в някакъв момент застрашен. Президентът като че ли остана единственият авторитет, който остана на плюс. Хората, които не обичат тая власт, ще продължат да не я обичат. Аритметиката ще остане същата в крайна сметка", допълни той.

Изпълнителният директор на "Галъп" прогнозира, че вероятно от ГЕРБ ще продължат да раздават пари до края на управлението си. Коронакризата щяла да намали някои от различията в обществото. Автентичният лидер на протеста в най-силната му фаза бил Христо Иванов, а не Отровното трио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
6
 
6
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
Най-логично е да има редовни избори напролет и ГЕРБ да ги спечели с 5-6% пред БСП. Борисов каза, че повече не иска да бъде премиер, затова сигурно ще подкрепи управление на някаква широка коалиция на всички без БСП и ДПС. Твърде вероятно е Христо Иванов да е новият премиер, с подкрепа от ГЕРБ, Слави, ОП или други, зависи как ще се прегрупират преди изборите!
129
0
 
0
 
! Отговори
Да бе да! преди 3 години
"Комунистите" били бюрократи! Глупости - държава - министерство - сфера! Пазарлък - училище - държава!Пазарлък - бизнес - държава!Къде ги виждаш посредниците ? Къде ги виждаш ?Сега как е? Държава - министерство - подизпълнител - община - училище! Остави факта, че е сложил етикетче на всеки ученик колко струва (робът струва толкова, ако е на толкова години, ако го бива в нещо като изкуства и спорт (ама те са ниско относително трудни) струва повече от останалите)и общината вика дай под масата
128
1
 
19
 
! Отговори
Григор преди 3 години
Боже, боже. Ако Христо Иванов и изпълненията му могат да се определят като автентични, то наистина няма какво повече да коментираме! Смях.
127
1
 
12
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
тоя политолог наше монче ли е, че като го погледнах през последните 2 години освен поръчкови изказвания друго по-редко..
126
1
 
5
 
! Отговори
избирател преди 3 години
До 131-виМного едно засукани думи бе човек!Ние тук,в тоя форум сме обикновенни хора!!!Абе исках да кажа...ставате смешни по някога!!!
125
0
 
8
 
! Отговори
Начало преди 3 години
До КрайМажоритарните избори са химера, която ви се втълпява. В цял свят го няма това чудо
124
1
 
11
 
! Отговори
анатом преди 3 години
Ръстът на С. Тр. може да стигне до "златния пръст" и после да си го завре в тлъст ...
123
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До избирателИЗБЕРЕТЕ СИ СЛАВИ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП, РЪСТА МУ МОЖЕ ДА СТИГНЕ ДО ТОВА НИВО
122
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледане и слушане на Слави е вредно като джънк фууда. Движи се само по повърхността, не разбира нито един проблем в дълбочина, не може да води логичен кохерентен диалог с гостите си, възпитава хората в едно фалшиво противопоставяне ние-те, без да анализира проблемите на цялото общество.
121
15
 
8
 
! Отговори
Слави is the future преди 3 години
Мачкай Слави със тебе сме, като юмрук да размажем лоясалата политическа каста на пихтия.
120
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я се замислете, кои са приятелите на Слави и кои са приятелите на бойко сикаджията?
119
8
 
5
 
! Отговори
Кльощав с Плочки преди 3 години
Може да стигне до всякъде. Небето е лимит.С управляващи като Буби и Цвета, може да си изберем и Къци Вапцаров - пак ще е по-добре.
118
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави се финансира от гражданите! Боко се финансира от неговите приятели мутри!
117
1
 
14
 
! Отговори
7/8 преди 3 години
ВСИЧКИ които се рекламират, особено за избори и за имидж ПЛАЩАТ ПАРИ, само наш Славчо ИСКА ПАРИ от зрителите си за да пробутват един екип от несъстояли се общественици и сега искат да се пишат и политици
116
17
 
6
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Всички *** са на линия,със задача"Омаскаряване на Слави"!!!
115
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛАВИ - ПСЕВДОБУНТАР И ОБИКНОВЕН КЛЕПАР
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106Дай имената на тея от "задколисието:, моля!
113
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА за 118 преди 3 години
До Анонименточно така
112
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наблюдател"Какво означава 7/8 ? Означава непълноценност , неспособност да станеш дори нормална единица , недостиг на същност !"WTF ... откачалник!
111
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДО 102Спри да обръщаш всеки разговор на научна разработка и да труъгваш да се заяждаш за най-дребното нещо.